Petra
Petra Baby 27 May 2020

5 zaken die vaak vergeten worden bij het inrichten van de babykamer!

Het inrichten van de babykamer is een van de leukste voorbereidingen die je doet als je een baby verwacht. Je maakt een eigen plekje voor je kindje en dat wil je natuurlijk zo mooi mogelijk maken. En of je nu een klein budget hebt of je hebt geld genoeg: er is altijd een manier om er echt iets moois van te maken. Toch zijn er een paar dingen die heel vaak worden vergeten bij de inrichting van de babykamer. Déze vijf bijvoorbeeld!

1. De raamdecoratie

Bij het inrichten van de babykamer denk je al snel aan zaken als een bedje, commode en kast. Je denkt misschien helemaal niet na over de gordijnen die er hangen. Toch is het de raamdecoratie die voor een groot deel de sfeer in de babykamer bepaalt. Wil je graag een klassieke babykamer inrichten? Dan kies je voor leuke gordijnen in pasteltinten. Ga je voor een moderne babykamer? Dan kunnen lichte shutters juist erg mooi zijn. Shutterkoning heeft heel veel shutters in allerlei soorten, maten en kleuren.

Raamdecoratie

2. Een handige indeling

De meeste mensen kopen wel de juiste meubels voor in de babykamer. Maar over de indeling wordt veel minder nagedacht. Zonde, want de indeling bepaalt of de babykamer voor jou prettig werkt. Een van de belangrijkste dingen: zorg dat je als je bij de commode staat altijd goed bij kleertjes, luiers en billendoekjes kunt. Die ga je allemaal nodig hebben en je kunt je baby niet zomaar zonder toezicht op de commode laten liggen terwijl jij in de kast duikt voor kleding.

3. Vooruit denken

Misschien ben je nu al helemaal zeker van wat je wilt. Maar houd je er ook rekening mee dat je kindje flink zal groeien? Dat schattige kleine wiegje zal vervangen worden door een ledikantje en een poos later voor een groot bed. Is daar genoeg ruimte voor? En wat zijn je plannen met de commode? Het kan heel praktisch zijn om een bureau of ladenkast die de juiste hoogte heeft te gebruiken als commode. Dan kun je hem ook nog gebruiken in een andere functie als je kindje groter wordt.

4. Een moodboard maken

Misschien zie je een bedje en smelt je meteen. Dat móet je hebben! Toch is het niet verstandig om de inrichting van de babykamer te doen met impulsaankopen. Vaak geeft dat uiteindelijk een rommelig resultaat, omdat de stijlen niet bij elkaar passen. Het is dus verstandig om eerst een moodboard te maken. Zo ontdek je welke kleuren en stijlen je mooi vindt en kun je veel gerichter zoeken naar mooie meubels en leuke accessoires.

Een moodboard maken

5. De 3 R’en

Zoals iedereen wel weet zijn er bij de opvoeding 3 R’en: Rust, Reinheid en Regelmaat. Dat wordt vaak vergeten bij de babykamer. Vooral de R van Rust wordt snel vergeten. Een druk behangetje, een vrolijke mobile boven het bedje en teveel leuke accessoires maken de babykamer te druk en onrustig voor je baby om goed te kunnen slapen. Vooral in een kleine babykamer is het sneller te druk. Bewaar dus de rust in de kamer door het er niet te druk te maken. Ook de R van Reinheid is belangrijk bij het inrichten van de babykamer: hoe kun je alles zo gemakkelijk mogelijk schoonmaken?

Het inrichten van de babykamer doe je vaak zo’n beetje halverwege de zwangerschap. Je hebt dan nog genoeg tijd om meubels te bestellen, raamdecoratie te kiezen en de inrichting af te maken. Wil jij je babykamer zo mooi en compleet mogelijk inrichten? Dan vergeet jij déze 5 zaken in elk geval niet!

Reageer op artikel:
5 zaken die vaak vergeten worden bij het inrichten van de babykamer!
Sluiten