Petra
Petra Blog 20 Jan 2019

Bijzonder: na 39 weken zwangerschap besluit een baby zich om te draaien

Het bijzondere beeldmateriaal van een baby die na 39 weken zwangerschap nog besluit om zich in de buik om te draaien, is op internet een ware hit.

En als je de video ziet, begrijp je direct waarom:

Op het internet is een filmpje verschenen, geplaatst door ‘John Deadman’. Deze man heeft zijn vrouw gefilmd terwijl ze 39 weken zwanger was van hun kleine dochtertje. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar wel wat er dan gebeurt: de baby draait zich om in de buik.

Omdat de kleine al 39 weken in de buik zit, is heel duidelijk te zien waar de armen en beetjes zitten. Zo duwt het meisje zonder veel moeite haar armpje in de buik van haar moeder. Je ziet de hele buik flink bewegen.

Hoewel veel baby’s in de buik bewegen, stopt dit meestal nadat ze te groot worden om nog goed te bewegen. Heel bijzonder dus, dat deze baby nog wél zin heeft om te woelen.

Het opmerkelijke beeldmateriaal is een ware internethit geworden. Inmiddels is het filmpje al bijna 5,5 miljoen keer bekeken. Voor sommige vrouwen was de video een aanleiding om geen kindje te krijgen: ‘ik wil na het zien van deze video nooit een kind’ zo liet een vrouw in een reactie op de video weten.

Hoe het nu met de baby en moeder vergaat is niet duidelijk. De video is in oktober 2015 geplaatst.

Reageer op artikel:
Bijzonder: na 39 weken zwangerschap besluit een baby zich om te draaien
Sluiten