Petra
Petra Blog 26 Dec 2018

Kerstgedachte: sponsor een kind

Ik weet nog goed dat ik heel boos was toen mijn moeder zei dat het niet mocht. Het was in de tweede klas van de middelbare school en er zou op school een vastenactie van Zip Your Lip plaatsvinden. Dat betekende dat de leerlingen 24 uur niets mochten eten, maar wél gezellig op school mochten overnachten. Dat feest wilde ik natuurlijk niet missen! Helaas vond mijn moeder dat geen goed idee. Gelukkig zag ik laatst dat mijn wens om deel te nemen aan zo’n actie toch nog werkelijkheid kan worden: Zip Your Lip- acties vinden namelijk nog steeds plaats. Een sponsoractie organiseren behoort dus nog steeds tot de mogelijkheden!

Help een ander door te vasten

Het principe van de actie is heel simpel; je vraagt anderen om je te sponsoren tijdens je vastenactie. Van iedere 21 euro die je binnenhaalt met deze sponsoractie, kan een gezin een week lang eten. De opbrengst van de acties wordt gebruikt om voedsel- en zadenpakketten uit te delen. Die zadenpakketten worden gebruikt om zelf gewassen te kunnen verbouwen. Een mooi idee dat je met zo’n kleine actie zo’n impact kan hebben op andere mensen! Daarbij is het ook nog eens heel leuk dat je niet in je eentje, maar samen met anderen actie kunt voeren. Vasten wordt een stuk makkelijker wanneer je dat samen doet!

Helpen kan ook zonder te vasten

Overigens moet ik er nu eigenlijk stiekem niet meer aan denken om 24 uur te vasten. Als mijn kinderen over een paar jaar besluiten aan zo’n actie deel te nemen, zal ik de actie van harte ondersteunen. De kans dat ze me kunnen overhalen ook mee te doen is echter klein. Gelukkig kan een kind sponsoren ook op andere manieren. Ik vind het een bijzondere gedachte dat je voor slechts een euro per dag een kind en zijn of haar familie kan helpen. Wat het extra leuk maakt, ook voor kinderen, is dat je weet welk kindje je sponsort. Doneer je liever niet aan grote goede doelen, omdat je dan geen idee hebt waar je geld blijft? Dan is sponsoring via World Vision een erg sympathieke manier om toch iets voor een ander te kunnen betekenen. World Vision laat je namelijk zien wie je sponsort, zodat je een band kunt opbouwen met je sponsorkind en zijn of haar gezin. Dat maakt het extra makkelijk om die mooie kerstgedachte in praktijk te brengen: een ander helpen waar dat kan.

Reageer op artikel:
Kerstgedachte: sponsor een kind
Sluiten