Petra
Petra Blog 29 Jul 2023

Bijna jarig? Cadeau ideeën met een goed gevoel!

Laten we eerlijk zijn, de tijden dat je op je verjaardag zat te wachten omdat je dan eindelijk de cadeaus op je verlanglijstje kon afvinken zijn wel een beetje voorbij. We hebben vaak meer spullen dan nodig, en kopen anders op korte termijn wat we nodig hebben. Uiteraard heeft iedereen wensen, maar vaak zijn dat geen wensen van €10,- tot €50,-. Het bedrag wat vaak gebudgetteerd wordt voor een cadeau. Daarom is het ook een leuk idee om je verjaardag aan te grijpen om ook iets goeds te doen, iets waar je niet alleen zelf maar ook meer mensen een goed gevoel bij krijgen. Welke dingen daarvoor geschikt zijn? Lees snel verder.

Doe een gift!

Je kunt de krant niet openslaan of je wordt wel geconfronteerd met de grote problematiek die er op de wereld is. Van oorlogen tot hongersnood, ook in het jaar 2023 is dit nog aan de orde van de dag. Als moeder weet je als geen ander hoe kwetsbaar kinderen zijn, zeker in dit soort omstandigheden. Zet daarom op je verlanglijstje eens een jaar maar één ding; een gift aan een goed doel zoals Unicef. Jouw verjaardagsgasten mogen zelf weten hoeveel ze geven, maar stel gewoon voor de hoogte te doen van het bedrag wat ze anders gespendeerd hadden aan jouw cadeau. Dus doe een gift, en je verjaardag zal ineens heel anders voelen.  

Doe groen

Dat we ook wereldwijd met grote klimaatuitdagingen zitten zal je ook niet ontgaan zijn. De opwarming van de aarde lijkt inmiddels een feit en de verstedelijking van de wereld neemt in rap tempo toe. Er ontstaan dan ook allerlei mooie, duurzame concepten waarin je kunt investeren om de vergroening van de wereld letterlijk verder te helpen. Zo kun je een boom adopteren, maar óók zelf je omgeving vergroenen met bloemen en planten. Of je nu op je verlanglijstje meer groen voor in je eigen plantsoen vraagt, of een bijdrage aan het herstellen van tropische regenwouden. Groen doen is altijd een goed idee!

Kortom, vier het feit dat je weer een mooi jaar achter de rug hebt met het doen van iets goeds. Of dit nu is om kinderen een betere toekomst te geven of letterlijk meer zuurstof te creëren door groen te doen. Je zult aan jezelf merken dat je na jouw verjaardag -omringd door al jouw geliefden- je niet alleen met een voldaan, maar ook met een heel fijn gevoel je bed in stapt!

Reageer op artikel:
Bijna jarig? Cadeau ideeën met een goed gevoel!
Sluiten