Petra
Petra Webshops 25 Jul 2017

Top-25 must haves deze zomer!

Er zijn van die kleine dingen die het leven net een beetje leuker maken. Zo geniet ik zelf altijd erg van de zomer en dan met name de zomervakantie. Lekker luieren, dagjes uit met de kids, of met het hele gezin op vakantie; niet alleen tijd voor elkaar, maar ook voor jezelf! Met deze top-25 zomerartikelen wordt de zomer net nog een tikkie leuker, gezelliger, zonniger, of zelfs leerzamer. Veel plezier!

1. Chill Out Wedge – lekker relaxen

Persoonlijk ben ik niet zo van het zonnebaden; ik verveel me altijd al snel en het wordt me al snel te warm. Als ik dan toch op een handdoek op het strand lig, lees ik het liefst een boek. Helaas wordt dat liggend lezen al snel oncomfortabel.
Grappig hoe simpel zo’n probleempje opgelost kan worden. De Chill Out Wedge is zo’n eenvoudige oplossing, dat je je afvraagt waarom deze nooit eerder is verzonnen. Het is een matje, met daaraan een opblaasbare ruggensteun. Opgevouwen is het matje niet groter dan een gemiddeld boek, waardoor het altijd nog wel in de (strand)tas past. Eenmaal opgeblazen is het een ruggensteun in twee verschillende standen: recht of licht gebogen. Wat mij betreft niet alleen een must-have voor op het strand, maar ook voor op festivals of gewoon in de achtertuin! En de schappelijke prijs maakt het ook nog eens een leuk zomercadeautje om aan iemand anders te geven.

chillout wedge relax zomer

 

2. Snapper Rock bikini voor je dochter

Ooit dacht ik dat ik een echte jongensmoeder was. Geen gezeur over vieze kleren, maar gewoon lekker ravotten in de modder. Later kwam ik erachter dat mijn dochter dat ravotten en vies worden ook heerlijk vindt. Maar zeuren over kleren kan ze ook heel goed en tot mijn verbazing blijk ik dat stiekem best leuk te vinden.
Ik verwacht dan ook dat ze erg blij is met het tropisch uitziende bikini met bijpassend shirtje van Snapper Rock dat ik voor haar heb aangeschaft. De bikini past bij prachtig zomerweer, met een motiefje van kleurige tropische vogels in felle kleurtjes. Mijn dochter zal ook het mooie t-shirt met vogeltjes erg kunnen waarderen. En ik ben stiekem vooral erg blij met de geweldige UV-bescherming – het door experts gekozen materiaal voor het badpak houdt maar liefst 98% van alle UV-straling tegen!

Snapper Rock uv bikini zomer

3. De kracht van sensitiviteit – Zomers leesvoer

Een goed boek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de zomervakantie. Ik lees graag fictie, maar een beetje afwisseling met non-fictie kan geen kwaad. Zo ben ik erg nieuwsgierig naar het boek ‘De kracht van sensitiviteit’, geschreven door Lisetta Esveld. Zelf ben ik best een gevoelig type en herken dat ook bij mijn kinderen. Daar heb ik het af en toe best lastig mee. Daarom lijkt me de invalshoek van dit boek een interessante: (hoog)sensitiviteit niet zien als zwakte, maar als kracht.
Ik hoop dat het boek me handvatten geeft om beter om te gaan met de gevoeligheid van mezelf, maar ook van m’n kinderen. Wat moet ik doen als ik zie dat mijn kind van slag is door het verdriet van een ander? Ook ben ik wel benieuwd wat de beste handelswijze is op het moment dat mijn zoontje zich terugtrekt, omdat het hem allemaal teveel wordt. Moet ik dan naar hem toe gaan, of hem juist even met rust laten? Genoeg te leren dus, in deze zomer!

4. Lekker hangen in een hangmat

En waar lees je nou echt het allerlekkerst? Buiten in de hangmat natuurlijk! De XXL 2-persoonshangmat Sunset van MoreThanHip-hangmatten lijkt mij persoonlijk een heel fijn exemplaar. De vrolijk gekleurde hangmat is gemaakt van parachutestof, dus is vederlicht en oersterk tegelijk. De mat kan maar liefst 180 kilo houden, dus daar pas je met gemak in met z’n 2-en (met misschien ook nog wel een kindje of 2 erbij ). Het allermooiste vind ik dat de hangmat klimaatneutraal vervaardigd is, door eerlijk-betaalde handwerkers in Indonesië.
De hangmat is op te vouwen tot een licht, klein pakketje, dat zo in de koffer mee kan op vakantie. Maar ook als je niet op vakantie gaat is het een leuk zomerartikel: hang ‘m op in de tuin en je waant je op een verre, tropische vakantiebestemming. Cocktail en goed boek erbij, en je vakantie kan niet meer stuk!

XXL-hangmat top-25 zomer

5. Geluk is… bellen blazen!

Heb je voor jouw zomerartikelen maar een klein budget tot je beschikking? Geen nood, ook voor weinig kun je leuke dingen kopen en doen. Bij ons thuis staat op de lijst goedkoop geluk met stip op nummer 1: de bellenblaas! Voor een paar cent heb je een middag plezier.
Ik pak nog steeds iedere verjaardag en pakjesavond een paar bellenblazen in. Hoe groot en mooi de andere cadeaus ook zijn, de bellenblaas wordt er vaak als eerste uitgepikt. De kids kunnen er zich ook prima samen mee vermaken. Bellen blazen is leuk, maar bellen kapot prikken ook. Waar ze anders nog wel eens ruzie krijgen over wie wat mag doen, heb ik daar bij het bellen blazen nooit last van. Dus kunnen zij lekker bellen blazen en trek ik me terug in m’n hangmat 😉

6. Heerlijk slapen onder de klamboe

De zomer is heerlijk, maar elk voordeel heeft z’n nadeel. In het geval van de zomer zijn dat de muggen. Zeker wanneer het na een paar regenachtige dagen weer droog en warm wordt, komen de muggen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Onvoorstelbaar dat één zo’n klein mugje je hele nacht kan verpesten!
Sinds kort hebben wij hier thuis rigoureuze maatregelen getroffen. Mijn man heeft de boormachine gepakt en daarmee een gat in de plafonds van de slaapkamers geboord. Schroef erin, klamboe eraan en voilà… geen last meer van muggen! Een klein nadeel: ik ben ’s nachts wanneer ik eruit moest om te plassen al een paar keer verstrikt geraakt in die klamboe. Maar alles went, dus dit moet ook goed komen 😛

7. Strand, tuin, park: de strandbal kan altijd!

Nu het mooi weer is gaan we er vaker even op uit met de kids. Laatst ging ik met ze naar de supermarkt, maar besloot ik halverwege dat we net zo goed even konden uitstappen bij het park. Daar konden ze lekker even rennen en stoeien, om het te veel aan energie van zich af te schudden. Dat zou dat supermarktbezoek een stuk vergemakkelijken!
Vaak verzuchten de kinderen op zo’n moment dat het jammer is dat we geen bal mee hebben. Sinds kort ben ik helemaal voorbereid op zulke momenten: ik heb in mijn tas namelijk standaard een (onopgeblazen) strandbal zitten. Zo gauw het juiste moment zich voordoet, haal ik de bal uit de tas, blaas ‘m op en gooi ‘m richting de kinderen: succes gegarandeerd én een zomerartikel dat past in ieder budget!

8. Strand en zand: maar niet op m’n handdoek!

Ik hou van de nieuwste snufjes, van die kleine dingetjes die het leven net wat leuker of makkelijker kunnen maken. Het CGear Zandvrij strandlaken is zo’n zomerartikel dat prima past in die categorie. Deze sandless beach mat bestaat uit twee lagen stof die het zand doorlaten, maar niet weer omhoog laten komen. In tegenstelling tot bij een gewoon strandlaken, blijft het zand er dus niet op liggen.
Het CGear strandlaken is vrij groot, waardoor je er met gemak met z’n 2-en op kan liggen. Met een beetje passen en meten kunnen je er de inhoud van een hele picknickmand op kwijt en met het hele gezin genieten van een zandvrije lunch. Geen knarsende tanden meer dus!

zandvrij strand top-25

9. Altijd fijn: een strandtas waar alles in past!

Met drie kids erop uit betekent vaak dat je een hele hoop troep mee moet sjouwen. Luiers, speentjes, drinken, eten, schone kleren voor de ongelukjes en ga zo maar door. Eerder probeerde ik al die spullen in de luiertas te proppen. Dat doe ik tegenwoordig niet meer. Ik laat de luiertas thuis en gooi alles in een strandtas van het formaat containerschip.
Het enige kleine nadeel van zo’n tas: vindt de speen maar eens terug in zo’n hutkoffer. Sinds kort stop ik spullen die bij elkaar horen daarom eerst bij elkaar in een tasje (zo’n goedkope herbruikbare van de Zeeman bijvoorbeeld) en gooi het dan alsnog in de tas. Wanneer je gebruik maakt van verschillende soorten, goed herkenbare tasjes, werkt dit systeem als een tierelier!

10. Altijd al willen hebben: een opblaasbare eenhoorn

Ken je die reclame nog over die grote, groene opblaaskrokodil? Die doet me altijd terugdenken aan vroeger, toen ik zelf met m’n ouders naar het zwembad ging. Ik kon met jaloezie kijken naar de kinderen met enorme opblaasbedden of -dolfijnen. Het enige dat ik had was een zwemband in maatje XS.
Door dat enorme jeugdtrauma (ahum…) word ik wild van deze opblaasbare eenhoorn. Zeg nou zelf, wie wil die nou niet? Ik heb er besloten twee aan te schaffen: 1 voor mezelf en mijn man (want je past er prima op met 2 volwassenen!), en 1 voor m’n kinderen. Krijgen we daar in ieder geval geen ruzie over;)
opblaasbare eenhoorn top-25 zomer

11. Simpele verkoeling: waterijs vormpjes

Omdat kinderen al duur genoeg zijn, ben ik gek op goedkope must-haves die het leven een stuk aangenamer maken. Ooit kocht ik om die reden een stapel waterijs vormpjes. Hoewel de verwachtingen niet hooggespannen waren, bleken die een schot in de roos. Mijn kinderen vinden het fantastisch om te helpen met het mengen van de meest bizarre fruit-, sap- en yoghurtcombinaties en daarna te wachten op het eindresultaat.
Er zijn heel wat verschillende soorten waterijs vormpjes te koop. Wij hebben zelf lang de ijsvormpjes met een stokje gebruikt. Werkt prima, maar deze in knijpvormpjes lijken mij ook heel leuk. Hoog tijd om die eens te testen dus!

12. Sleutels veilig in fles zonnebrandcrème

Soms lijken dingen gewoon té simpel. Deze gadget is een van die dingen. Weet jij ook nooit waar je je autosleutels en bankpas moet verstoppen wanneer je op het strand ligt? Of deze verstopplek helemaal 100% veilig is? Vast niet, maar hij komt flink in de buurt. Deze opbergdoos heeft de vorm en kleur van een fles zonnebrandcrème. In werkelijkheid is het een box waarin zelfs een grote smartphone past. En je geld, je bankpas en je sleutels. Praktisch dus, en gewoon heel grappig om cadeau te doen op een zomerse verjaardag.

13. Je zelfgemaakte burgers op de bbq

Op een zwoele zomeravond mag de barbecue natuurlijk niet ontbreken. Houd jij van die echte, Amerikaanse beef burgers? Die kan je vanaf nu heel makkelijk zelf maken, met behulp van deze hamburgerpers.
In deze pers kun je niet alleen rundergehakt persen, maar ook bijvoorbeeld kalkoen of kip. Je kunt zelfs heerlijke vegetarische burgers maken op basis van Quorn. Bang dat je niet genoeg kookkunsten hebt om zelf burgers te maken? Geen zorgen, bij de pers krijg je gratis een aantal heerlijke hamburgerrecepten. Een mooi moment om met het hele gezin te gaan kokkerellen!

14. Plantjes laten groeien: leuk en educatief!

AH-moestuintjes eat your heart out: jullie vallen in het niet bij deze tuinsetjes in keramieken diertjes. De diertjes worden geleverd met aarde, zaadjes en een rietje. Hang het poesje of pandabeertje aan een glas met water en maak het rietje vast aan het beestje. Zo lijkt het alsof het diertje drinkt, en stiekem is dat ook een beetje zo. Via het rietje komt er wanneer dat nodig is water bij de aarde. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je plantjes uitdrogen en verdorren.
Hoewel ik deze potjes al ontzettend schattig vind, zijn ze voor kinderen natuurlijk helemaal fantastisch. De plantjes zijn simpel te verzorgen en staan ontzettend leuk op de kinderkamer. En, helemaal handig: vul het glas met veel water en je kan op vakantie zonder je zorgen te hoeven maken over de plantjes thuis!

self watering cat top-25

15. Drink genoeg water met die hitte

Voldoende water drinken is belangrijk, vooral wanneer het buiten bloedheet is. Helaas merk ik dat het best lastig is om de kinderen genoeg te laten drinken. Ja, lekker zoete frisdrank en ranja lusten ze wel, maar ik geef ze liever niet te veel suikerrijke drankjes.
Deze waterfles met fruitfilter is een simpele oplossing voor dit probleem. De fles heeft een apart filter waarin je stukjes fruit kunt stoppen. Het fruit geeft het water een lekker smaakje, zonder dat er allemaal kunstmatige suikers bij komen. Mijn kinderen vinden het vullen van het fruitfilter ook nog eens ontzettend leuk, dus sinds kort drinken ze meer dan voldoende. Moeten ze helaas wel om de haverklap plassen, dus rustig winkelen zit er even niet meer in…

16. Koop je eigen kleine ijsberg

Er zijn van die dingen die je echt niet nodig hebt, maar waarvan je opeens voelt dat je ze toch echt, echt, echt moet hebben. Vakantiegeld over of net een loterij gewonnen? Dan kan deze opblaasbare ijsberg zomaar een van die dingen-die-je-echt-nodig-hebt zijn, die je dan ook nog eens gewoon kunt kopen.
Deze vier meter hoge ijsberg heeft aan drie kanten grips, die je kan gebruiken om omhoog te klimmen. Vervolgens kun je vanaf de vierde kant afglijden, zo het water in. Vergeet niet om de ijsberg goed te verankeren met de bijgeleverde ankers, anders drijft hij zo weg!

17. Lekker koel met je telefoon

Soms is het gewoon té warm, en zoek je op alle mogelijke manieren naar verkoeling. Stop voor zulke momenten een iPhone fan in je tas. De ventilator kun je vastklikken in de lightning connector van de iPhone 5(2) en 6(2).
Deze ventilator heb ik pas geleden cadeau gegeven aan een collega die op vakantie ging naar Spanje. Daar was het op dat moment meer dan veertig graden Celsius, dus ik dacht dat ze die wel goed kon gebruiken. En inderdaad; de fan heeft overuren gedraaid, maar werkt nog steeds prima!

iPhone ventilator fan zomer

18. Slush Puppy in een handomdraai

Mijn kids zijn al tijden gefascineerd door iets wat tijdens de reclameblokken tussen de kinderprogramma’s door steeds weer geshowd wordt: de Slushy Magic Drink Maker. Deze beker beval magische ijsblokjes, die je drankje in een paar keer schudden veranderen in een echte Slush Puppy.
Hoe het werkt? Ik heb nog steeds geen idee. Maar inmiddels hebben we een Slushy Magic Drink Maker in huis en ben ik er net zo door gefascineerd als mijn kinderen. Deze beker hoort voortaan bij onze standaard uitrusting voor warme zomerdagen!

19. Geurloos muggen verjagen

Ik hou niet van muggen, maar ik hou ook niet van die geur die de meeste anti-muggenmiddeltjes hebben. Daarnaast schijnen er in die middeltjes ook nog best vaak schadelijke stoffen te zitten, waar je je kinderen dus eigenlijk niet mee wilt insmeren. De Shoo Away insectenverjager werkt niet met geur, maar door middel van een ventilatortje. Je kunt ‘m dus prima gebruiken in de buur van etenswaren, zonder dat je bang hoeft te zijn voor vieze luchtjes.
Nog een pluspunt van de Shoo Away is de veiligheid. Er zit een detector in die ervoor zorgt dat de ventilator uitschakelt wanneer het apparaat wordt aangeraakt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de vingertjes van je kids;)

20. Weet hoeveel je koffer weegt

Ik ga op reis en ik neem mee… veel te veel spullen! Waarom is het toch altijd zo lastig om een koffer in te pakken, die niet te zwaar is volgens de vliegmaatschappij? Het kost mij iedere vliegreis weer bloed, zweet en tranen om de bagage in te pakken. Door schade en schande wijs weeg ik mijn koffers tegenwoordig trouwens niet meer op mijn personenweegschaal. Ik heb namelijk al een paar keer gehad dat op het vliegveld de koffer toch net te zwaar bleek te zijn.
Een digitale bagage weegschaal bleek voor mij de ideale oplossing. Het simpele, kleine instrumentje heeft mij al heel wat gedoe bespaard. Deze weegschaal kan maar liefst 50 kilo aan, dus ook voor verre vliegreizen weet ik nu waar ik aan toe ben. Een handig zomerartikel voor 2017!

21. Altijd en overal elektriciteit

Voor de verre vliegreizen heb ik onlangs nog een heel handige gadget gevonden: de WakaWaka Wereld Reisstekker. Met behulp van deze stekker kun je je apparatuur in maar liefst 150 landen zo inpluggen. Dat dat heel handig is, bleek tijdens onze vakantie vorig jaar. Ik kolfde toen nog, maar mijn elektrische kolf bleek niet te passen op de stopcontacten op onze vakantiebestemming. Deze Wereld Reisstekker was toen een uitkomst.
Wat ik ook erg mooi vind: voor elke verkochte WakaWaka Wereld Reisstekker, gaat er een WakaWaka Light naar een gezin dat zonder elektriciteit zit, bijvoorbeeld door een natuurramp. Zo’n initiatief vind ik fantastisch en ik hoop dan ook dat er nog veel WakaWaka Lights verstrekt gaan worden.

22. Voor uren speelplezier

Spelletjes zijn leuk, maar tijdens de zomer is het er al snel te warm voor. Bij de Aqua Disk heb je echter niet snel last van de warmte. Deze disk gebruik je namelijk in het water. Gooi de disk en zie ‘m stuiteren over het water.
Met zo’n stuiterballetje kunnen de kinderen zich uren vermaken in het water. Zo hebben ze al een versie van tikkertje met de Aqua Disk bedacht, en ook de wedstrijdjes ‘Wie-stuitert-het-hoogst’ kunnen ze lang volhouden. Let er wel op dat je de Aqua Disk niet laat stuiteren op de grond, want daar vermindert z’n springvermogen mee.

Aqua Disk spelen zomer kinderen

23. Mooie én voordelige zonnebrillen

Ik vind het best prettig om mezelf af en toe met iets moois te verwennen. Helaas heb ik dan (net als bijna iedere moeder) gelijk een schuldgevoel dat ik geld voor mezelf uitgeef en niet aan m’n kinderen. Bij deze website had ik gelukkig weinig last van schuldgevoel. Ze hebben er namelijk de leukste zonnebrillen, voor een nog leukere prijs. Omdat ik niet kon kiezen, heb ik er uiteindelijk twee voor mezelf gekocht. En nog steeds geen last van dat schuldgevoel 😉

24. De mooiste zomerboeken

Heb je nog niet genoeg leesvoer in je koffer? Dan is de selectie zomerboeken van bol.com vast een uitkomst. Je vind er een collectie nieuwe en tweedehands boeken, die ideaal zijn voor op vakantie. Zo heb ik er een leuke thriller van Suzanne Vermeer op de kop getikt.
Geeft jouw bagage weegschaal aan dat er echt geen boek meer in je koffer past? Denk dan eens over de aanschaf van een e-reader. E-readers worden steeds goedkoper, wegen steeds minder en je kunt er tientallen boeken op kwijt. Zo weet je zeker dat je je niet zal vervelen in de vakantie!

bol.com zomerboeken selectie

25. Houd de warmte nog even vast!

Wil jij zo lang mogelijk genieten van die zomeravonden buiten? Zorg dan voor een goede warmtebron, zoals deze terrasverwarmer. Zelf wanneer het wat kouder is, kun je dan nog heerlijk buiten zitten. Zo wordt de herfst waarschijnlijk net zo leuk als de zomer. Geniet ervan!

Reageer op artikel:
Top-25 must haves deze zomer!
Sluiten