5 tips om de explosieve groei van je kind bij te houden

Ik heb me flink geschaamd afgelopen week. Al een paar dagen lang wilde onze middelste maar niet doorlopen als we naar school liepen. Thuis was er niets aan de hand, maar zo gauw we buiten waren had hij geen zin meer. Natuurlijk probeerde ik eerst rustig te blijven, maar op een gegeven moment schoot ik flink uit mijn slof om hem door te laten lopen. Je kunt je voorstellen dat de sfeer er daardoor niet beter op werd. ‘s Middags kwam ik terug van mijn werk en vertelde de gastouder dat ze had gezien dat de schoenen van mijn zoontje te klein waren. Bleek hij al een tijdje met gekrulde tenen in z’n schoenen te lopen… Dus ja, natuurlijk schaamde ik me daarna voor mijn ongeduld. Maar al die groeispurten zijn toch niet bij te houden? En natuurlijk ben ik na die ontdekking gelijk op schoenenjacht gegaan. Op Limango-outlet.nl scoorden we een mooi paar op de groei – en nog voordelig ook! En ik ben vastbesloten dit niet weer te laten gebeuren. Daarom hier 5 tips om te voorkomen dat jouw kind ook met kromme teentjes loopt:)

Tip 1. Koop kleding op de groei

Laat je je kind een nieuwe jas passen en past de jas precies? Tip 1: Koop ‘m niet! Een seizoen duurt namelijk best lang, en gedurende die periode zal je kind flink doorgroeien. Wat aan het begin van het seizoen past, is daarom aan het eind waarschijnlijk (veel) te klein. Koop kleding en schoenen daarom bij voorkeur een maatje groter. Daarbij is het wel de kunst om niet te overdrijven. Zo heb ik onze oudste zoon een keer een hele mooie jas gekocht, die toch echt te groot bleek te zijn. Ik vertelde hem dat die te lange mouwen juist lekker warm zijn in de winter. Vervolgens bleef hij met die mouwen haken achter het stuur van z’n fiets en maakte hij een flinke smak. Kortom; elk voordeel heeft z’n nadeel en je moet zeker niet overdrijven!

Tip 2. Meet je kind op

Ik vind bezoekjes aan het consultatiebureau altijd een heel gedoe, maar ze leveren in ieder geval één pluspunt op: je kind wordt weer opgemeten. Zo weet je precies in welke kledingmaat ze nu passen. Bezoekjes aan het consultatiebureau houden helaas op een gegeven moment op en dan worden de metingen een stuk minder frequent. En dan sta je op een dag zonder kind in een winkel en heb je geen idee welke maat broek je voor hem of haar moet kopen. Doe wat ik ook heb gedaan; ga de zolder op. Want tussen al die kraamcadeaus die je ooit hebt gehad maar nog nooit hebt gebruikt, zit vast en zeker zo’n leuke kindermeetlat voor aan de muur. Dit cadeau valt in de categorie ‘Leuk, die hangen we een keer op!’, de categorie spullen die vervolgens meestal vergeten wordt. Zoek ‘m op en hang ‘m direct op. Wel handig: meet de boel even goed uit. De meeste van deze kindermeetlatten starten niet bij 0 cm, waardoor je de juiste plek even moet uitmeten op de muur. Maar ik beloof je dat je eer zal hebben van je werk!

Tip 3. Wie wat bewaart heeft wat!

Kinderen vallen, smeren, knippen, stoeien etc. Dus er gaat wel eens wat kapot. Er zijn twee manieren om daar mee om te gaan. Je kunt ervoor kiezen om alleen stevige merkkleding te kopen, waarvan je kwaliteit mag verwachten. Deze kleding kan over het algemeen goed tegen een stootje en ook vaak wassen is geen probleem. Er is echter nog een optie: roeien met de riemen die je hebt. Is je kind uit z’n kleding gegroeid, maar is de kleding nog niet afgedragen? Bewaar het dan voor de volgende. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal rompertjes die door alledrie de kinderen is gedragen. Combineer de tweedehands kleding met leuk nieuw spul en je zult zien dat het zo nog een ronde mee kan! Daarnaast heb ik nog steeds een stapeltje broeken in verschillende maten in de kast liggen – met gaten op de knieën. Nee, naar school mogen ze die niet meer aan (‘Maar maaaam, dat is m’n lievelingsbroek!’), maar als speelkleding fungeert het nog prima!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Limango outlet kinderkleding groei

Tip 4. Ga op koopjesjacht

Ook dit is een belangrijke tip om met explosieve groei rekening te houden: sla je slag tijdens de uitverkoop! Tijdens de uitverkoop kun je voordelig alvast kleding voor op de groei kopen. Leg het in de kledingkast, wacht een paar maanden en tata! Je zal zien dat je kind het op magische wijze opeens wél precies past 😉 Let er daarbij overigens wel op dat je de kleding niet té goed opbergt. Het is erg jammer wanneer je zo’n stapel kleding-op-de-groei pas weer ontdekt op het moment dat de kleding alweer te klein is. Vergeet bij je zoektocht naar kleding met korting vooral ook internet niet. Veel internetshops hebben tegenwoordig ook een uitverkoop, of zelfs een outlet waarin je het hele jaar door online mooie aanbiedingen kunt scoren. Voor sommige webshops is aanmelden vereist, maar dan heb je vervolgens toegang tot de beste aanbiedingen voor bijvoorbeeld babyschoenen!

Tip 5. Samen online shoppen is wél leuk!

Eerlijk gezegd ga ik tijdens het shoppen het liefst alleen op pad. Zeker met drie kinderen houd je het niet lang gezellig. Alleen shoppen heeft helaas een belangrijk nadeel: je kind ziet niet wat je koopt. Er zijn van die kinderen die klakkeloos alle aantrekken wat hun moeder ze aanreikt, maar zulke kids heb ik dus niet. Daarom surf ik nu regelmatig over internet om leuke dingen te vinden. En wanneer ik twijfel of het wel de smaak van mijn kind is, check ik het gewoon even. Nu zul je misschien denken: ‘Je laat je kind toch niet bepalen wat je koopt?!’. Maar geloof me, als je eenmaal een paar keer ‘s ochtends vroeg flink hebt moeten bevechten dat je kind een bepaald kledingstuk aantrok weet je beter. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?;)

Reageer op artikel:
5 tips om de explosieve groei van je kind bij te houden
Sluiten