Petra
Petra Webshops 30 Dec 2018

Help! Wat moet ik met al die was?

Het is een van die kleine nadelen van het hebben van kinderen: de wasmachine draait overuren. Bij baby’s schieten de hydrofiel luiers, slabbetjes en rompertjes er doorheen. Oudere kinderen rennen buiten door de plassen, gaan daarna vinger verven en besluiten dan dat ze mee willen helpen met pastasaus maken. Kortom; er is altijd was!

Hoe krijg ik het droog

Natuurlijk zijn er best ergere dingen te bedenken dan stapels was. En eerlijk gezegd vind ik het stiekem heerlijk om bij mooi weer de waslijn vol met schone kleding te hangen. Daarna schoon en droog in de kast, mét dat heerlijke vleugje frisse buitenlucht er nog in. Niets lekkerder dan dat! Helaas werkt het aantal zonuren in Nederland wat dat betreft niet altijd mee. Op koude, grijze dagen krijg ik de was buiten niet droog. Maar binnen hebben wij helaas weinig ruimte om de boel op te hangen. Gevolg; de schone was gaat al muf de kast in, omdat het drogen zo lang duurde. Bah!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

wasmachine met was

Waarom een droger?

Er is natuurlijk een heel handige oplossing voor het drogen van de was op die natte dagen: de droger! Toch had ik zelf nog nooit echt naar wasdrogers gekeken. Zo’n ding neemt toch ook weer heel wat ruimte in en schijnt daarnaast ook nog eens flink wat energie te verbruiken. Toen ik op wasmachinepagina.nl terecht kwam, bleek dat dat inmiddels wel een achterhaalde gedachte is. De wasdrogers van tegenwoordig gebruiken lang niet zo veel energie meer. En ook qua grootte hebben ze een flinke inhaalslag gemaakt.

Nu is de was altijd snel droog!

Nou ja; ik ben dus overstag. Inmiddels staat er bij ons in de schuur een mooie wasdroger, met dezelfde inhoud als onze wasmachine. Bij slecht weer hevel ik na het wassen de kleding dus mooi van de wasmachine over naar de droger. De machines doen het werk en binnen een paar uur kan ik alles opvouwen en in de kast leggen. Is het mooi weer? Dan zal ik niets liever doen dan de was weer lekker buiten op te hangen. Maar ik ben dus ook helemaal klaar voor die grijze, natte, oer-Hollandse dagen, waarop de was niet drogen wil. Kind kan de was doen! 😉

Reageer op artikel:
Help! Wat moet ik met al die was?
Sluiten