Kaneel eten tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat je alles mag eten. In sommige gevallen zal je moeten stoppen met bepaalde dingen te eten en in sommige gevallen hoef je slechts te minderen. Enkele jaren geleden is er een onderzoek gepubliceerd waarbij werd aangegeven dat kaneel tijdens de zwangerschap schade kan toebrengen aan de baby. Waarom is dit eigenlijk? Wat moet je doen als je toch te veel kaneel hebt gegeten? Is het dan echt zo schadelijk voor mijn kindje? Hieronder kom je er alles over te weten.

Waarom is kaneel schadelijk?

Het klinkt natuurlijk gek dat kaneel schadelijk is voor je baby, maar het heeft een goede reden. Kaneel bevat namelijk een smaakstof genaamd coumarine. Coumarine en soortgelijke stoffen worden in de geneeskunde gebruikt als anti-stollingsmiddelen voor het bloed van een mens of dier. Het is nog niet geheel zeker wat het directe effect is van het veel eten van kaneel, maar er is in ieder geval een grote mogelijkheid dat dit schadelijk is voor de bloedtoevoer. Het advies dat door huisartsen wordt gegeven is om te minderen met kaneel, het liefst om het helemaal te vermijden. Alles tijdens de zwangerschap wat onzeker is dient sowieso vermeden te worden, zodat je de kans op een aandoening voor de baby zo veel mogelijk verkleint.

In welke producten zit kaneel verwerkt?

Het is natuurlijk niet te doen voor ons om alle producten op te noemen waar de smaakstof coumarine in zit verwerkt. Wel kunnen we in ieder geval de belangrijkste producten opnoemen die jij dagelijks of wekelijks in huis hebt. Hieronder staat een overzicht van de bekendste producten.

  • Kaneelthee
  • Appeltaart
  • Ontbijtkoek
  • Stroopwafels
  • Pepernoten en speculaas
  • Kruidkoek en kaneelkoekjes

Wij raden je dus aan om deze producten in ieder geval te mijden of als dat echt niet mogelijk is om in ieder geval zo weinig mogelijk van deze producten te eten. Je baby gaat voorop tijdens de zwangerschap!

Wat kan er gebeuren als ik toch te veel kaneel eet?

Het is niet bekend wat de gevolgen zijn van te veel kaneel eten voor je zwangerschap en dat is moeilijk vast te stellen. Het is in ieder geval verstandig om met kaneel te minderen, omdat het toch een dusdanig effect kan hebben op je zwangerschap. Het is toch iets wat je niet wil meemaken. Gebruik dan ook je verstand en blijf gewoon weg bij dit soort producten. Mocht je te veel kaneel hebben gegeten dan wil dat nog niet zeggen dat je schade hebt ondervonden. Het is verstandig om met je huisarts te bekijken wat de opties zijn om te bekijken of je schade hebt opgelopen. Het is wel verstandig om nu te stoppen met het eten van kaneel als je dit leest.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Kaneel eten tijdens zwangerschap
Sluiten