Blowen tijdens zwangerschap

Blowen tijdens zwangerschap
Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de Nederlanders van 15 jaar tot 64 jaar wel eens cannabis heeft gebruikt. Cannabis is hasj en wiet. Heel veel mensen weten niet wat de gevolgen zijn van het gebruik. Er zijn zelfs vrouwen die het tijdens de zwangerschap doen.

Blowen tijdens de zwangerschap, dat is iets wat je bijna niet kan geloven. Helaas gebeurt het nog steeds en de meesten weten niet wat voor een gevolgen dit kan hebben voor de zwangerschap. Ik zou in ieder geval zoiets nooit kunnen doen. In week 1 van je zwangerschap is het aangeraden (je zou het bijna willen verplichten) om te stoppen met drugs, alcohol en roken. Dit heeft natuurlijk een reden en is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Maar wat voor een effect heeft het blowen dan als je zwanger bent? Hieronder lees je er alles over.

Borstvoeding slechter door blowen?

Er is veel onderzoek naar de effecten van blowen op de borstvoeding. Wist je dat de cannabis (hasj & wiet) in de moedermelk terecht komt? Het is echter nog niet duidelijk wat voor een effect dit kan hebben op de baby. Natuurlijk kunnen we wel stellen dat het nooit goed kan zijn voor de baby. In veel onderzoeken wordt aangegeven dat het schadelijk is voor het kindje en dat je er zo ver mogelijk van weg moet blijven. Het andere onderzoek geeft aan dat het mogelijk schadelijk kan zijn.

Wij raden je in ieder geval om weg te blijven van het roken van sigaretten en drugs. Het is niet verstandig om je zwangerschap of je kindje op het spel te zetten. Ga in gesprek met je huisarts of een specialist als je niet van de drugs af kan blijven.

Welke effecten heeft blowen?

De effecten van blowen zijn in de afgelopen jaren goed onderzocht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gebruik van cannabis een negatief effect heeft op 4 zaken, namelijk: lichamelijk, stemming, waarneming, cognitief. Hieronder volgen wat effecten van blowen.

Lichamelijk: Een hogere hartslag en polsslag. Je armen en benen gaan zwaarder voelen. Misselijkheid. Duizeligheid.

Cognitief: Logisch nadenken gaat moeizamer, verminderde concentratie.

Dit zijn slechts effecten die op korte termijn te ontdekken zijn. Als je lang blowt, zal je merken dat je angst en depressie kent. Daarnaast kan het een negatief effect hebben op het geheugen.

Welke effecten heeft blowen op de zwangerschap?

Laten we duidelijk zijn. Blowen voor, tijdens en na de zwangerschap dient ten alle tijden vermeden te worden. Vrouwen die dit toch doen hebben een grotere kans om niet meer zwanger te worden. Daarnaast komt de drugs in de moedermelk, wat schadelijke gevolgen kan hebben voor het kindje. Het kan zelfs zijn dat als je tijdens je zwangerschap blowt, dat je een miskraam of buitenbaarmoederlijke zwangerschap krijgt. Maar waar heb je nog meer kans op?

  • Toegenomen kans op een miskraam
  • Toegenomen kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap
  • Een grote kans op wiegendood
  • Minder snel groeien van de foetus

1 REACTIE

  1. Graag had ik wat fundering gelezen bij dit stuk. U kunt wel van alles roepen echter is er niet 1 studie die bevestigd wat u hier claimt. Persoonlijk kies ik liever voor cannabisgebruik tijdens zwangerschap dan medicatie….u bent zeker het DES schandaal vergeten! Of het feit dat aanstaande moeders die aan de anti-depri/psychotica medicatie zitten toch echt het stiekeme advies krijgen ze in te ruilen voor de groene versie van Moeder Natuur! Ik ben nog niet 1 vrouw tegengekomen die een beschadigd kind heeft gekregen van miniem cannabisgebruik tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Iedere vrouw moet doen wat zij juist acht, voor haarzelf en haar kinderen maar die komen toch echt op de tweede plaats. Als ik mij niet goed voel, continue leegspuug etc. hoe kan ik dan 100% geven? De mens is gemaakt om verwekt te worden in harde omstandigheden, zie onze geschiedenis. Uw grootmoeder en wellicht uw eigen moeder heeft vast ook lekker een wijntje, schellevis lever en een aantal sigaretten per dag genuttigd, dat was normaal en werd zelfs geadviseerd … kunt u mij aanwijzen welke van deze kinderen hierdoor beschadigd ter wereld is gekomen? Degene die medicatie gebruikte! Genetische fouten daar gelaten (welke qua oorzaak echt niet te achterhalen zijn) komen er tegenwoordig met al onze verboden behoorlijk wat zwakke kinderen ter wereld. Wat zegt dit nu eigenlijk? Zachte heelmeesters maken…………..

Reageer op dit bericht!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.