Petra
Petra Algemeen 19 Aug 2018

Hoe vertelde jij dat je zwanger was?

Mijn eigen verhaal is te saai voor woorden. Na 12 weken zwangerschap belde ik m’n ouders op om ze het blijde nieuws te vertellen dat ze (weer) opa en oma werden. En dat drie keer op dezelfde manier. Voor mij was die magische 12-weken grens heilig, na een eerdere miskraam met een week of 10. Uit eigen ervaring wist ik dus dat het zomaar mis kan gaan als je zwanger bent. Maar toch… Had die aankondiging van de zwangerschap niet wat spannender gekund?

Gender reveal party

Op Instagram zie ik dagelijks de leukste zwangerschapsaankondigingen voorbij komen. Blij of boos kijkende broertjes en zusjes in spé, die vol trots de gezinsuitbreiding aankondigen. Ja, zo had ik het ook kunnen aanpakken natuurlijk. Ook de gender reveal party raakt hier steeds meer ingeburgerd. Tijdens dit feest wordt ten overstaan van de hele familie- en kennissenkring onthult wat het geslacht van de baby wordt. De taart die na aansnijden roze of blauwe vulling laat zien. Ballonnen die kapot worden geprikt waarna de roze of blauwe confetti in het rond vliegt. Of zelfs vuurwerk die in jongens- of meisjeskleuren de lucht inschiet. Oftewel, je kan het zo gek niet bedenken 🙂

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

blauwe babyslofjes op buik

Moeten of willen als je zwanger bent

Wil jij aan de hele wereld op een grootse manier kenbaar maken dat je zwanger bent? Good for you! Begrijpelijk dat je dit geweldige nieuws trots wilt delen. Toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat sommige moeders-in-spé meegaan in deze hype omdat ze het gevoel hebben dat het moet. Omdat iedere moeder-in-spé haar zwangerschap tegenwoordig lijkt aan te kondigen via social media, of omdat je er blijkbaar niet bij hoort wanneer je het goede nieuws niet kenbaar maakt via een 4-delige Youtube-vlog. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is! Wil jij je zwangerschap het liefst zo lang mogelijk voor jezelf houden, of alleen je naaste familie op de hoogte brengen? Laat je dan niet overhalen door de lokroep van al die sociale media, maar doe vooral dat waar jij je goed bij voelt!

Maar wel nieuwsgierig 🙂

Stiekem ben ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar de manier waarop jullie je zwangerschap bekend hebben gemaakt. Heb je het groot aangepakt, of heb je het nieuws klein gehouden? En met hoeveel weken zwangerschap hebben jullie het vertelt? Kortom; ik ben op zoek naar originele, lieve en grappige verhalen!

Reageer op artikel:
Hoe vertelde jij dat je zwanger was?
Sluiten