Petra
Petra Algemeen 1 Oct 2020

Gender reveal party: 20 leuke ideeën

Eindelijk is het zover: bij de echo is duidelijk geworden of jullie een jongen of meisje krijgen! Wil je dat nog even geheim houden? Dan is dat natuurlijk helemaal prima. Maar het kan ook heel leuk zijn om iedereen op een originele manier op de hoogte te brengen. Inspiratie nodig? Check deze 20 leuke ideeën voor een gender reveal party!

1.      Gender reveal taart

Bij veel bakkers kun je er al voor terecht: een taart bestellen met geheime vulling. Pas wanneer je de taart aansnijdt zie je of de binnenkant roze of blauw gekleurd is. Een grappige en lekkere manier om alle aanwezigen te vertellen wat het wordt. Extra leuk wanneer je zelf ook nog geen idee hebt van het geslacht van je kindje! Ook een gender reveal taart zelf maken is erg leuk, maar natuurlijk wel wat meer werk 😉

2.      Gender reveal ballon

Een feestelijke manier om op een gender reveal party het geslacht te onthullen: een ballon gevuld met confetti in roze of blauw. Prik de ballon door, of laat dit door een ouder broertje of zusje doen, en je ziet direct wat het wordt!

3.      Gender reveal rookbom

Gek op special effects? Dan is de gender reveal rookbom echt iets voor jou! Let er dan wel op dat je een versie gebruikt die legaal is, want echt vuurwerk mag je niet het hele jaar door afsteken. Vergeet geen foto’s van het moment te maken, want zo’n wolk roze of blauw staat natuurlijk prachtig!

4.      Cupcakes om het geslacht te onthullen

Die cupcakes staan misschien nog wel feestelijker dan een gender reveal taart. Je kunt ze zelf bakken, of je kunt ervoor kiezen om de gender reveal cupcakes te bestellen. Informeer ernaar bij je plaatselijke bakker of kijk online.

5.      Gender reveal bruisbal

Misschien niet direct iets voor een grote gender reveal party, maar een bruisbal is wel een leuke, persoonlijke manier om het geslacht te onthullen. Pas wanneer je de bruisbal in het badwater stopt ontdek je of het water blauw of roze kleurt. Verrassend!

6.      Gender reveal kraskaart

Lukt het geven van een gender reveal party of babyshower niet, maar wil je wel graag je omgeving laten weten of jullie een meisje of jongen krijgen? Dan is het leuk om hen een speciale kraskaart te sturen. Pas wanneer het kraslaagje op deze kaart wordt weg geschraapt ontdekken ze wat het wordt!

7.      Doos met ballonnen met helium

Is één ballon voor jou niet genoeg? Kies dan gewoon voor een doos vol met ballonnen in roze of blauw, gevuld met helium. Bij opening van de doos vliegen die naar buiten en is het meteen duidelijk!

8.      Gekleurde confetti

Confetti in blauw of roze maakt natuurlijk direct veel duidelijk! Je kunt hiervoor eventueel kiezen voor een confettiballon, om het moment nog net wat meer lawaai mee te geven. Houd wel rekening met een flinke opruimklus achteraf… 😉

9.      Chocolate covered Oreo

Zin om zelf iets te maken? Haal de bovenste koekjes van een stapel Oreo, strooi daar rode of blauwe hagelslag over en leg de bovenste laag er weer boven op. Dip de Oreo’s daarna in chocola en laat hard worden. Zo weet je pas wanneer je in het koekje bijt welke kleur er in het koekje zit. Origineel!

10. Gender reveal pinata

Nog zo’n idee dat net als de balloon is overgewaaid uit Amerika: de pinata, gevuld met blauwe of roze confetti. Veel plezier met slaan!

11. Graffiti spuiten

Een actieve manier om het geslacht van je kindje te onthullen: zorg voor een aantal spuitbussen graffiti, waarbij je de kleur verstopt houdt. Stop tussen die diverse kleuren slechts één spuitbus blauw (of roze, natuurlijk) en maak samen een mooi schilderij. Zo gauw roze of blauw verschijnt weet iedereen hoe laat het is!

12. Gender reveal party decoratie

Vind je het niet nodig om het geslacht lang geheim te houden, maar wil je wel graag een gender reveal party geven? Zorg er dan voor dat al je gender reveal versieringen en decoraties roze of blauw zijn. Denk aan papieren bekertjes, slingers, confetti en vergeet de hapjes en drankjes niet!

13. Gender reveal foto

Het geslacht onthullen op afstand kan ook op afstand. Maak kaartjes van een echo van je kindje, met daarop bijvoorbeeld een roze strik op het hoofdje, of een blauw voetbalbroekje aan!

muffin gender reveal party

14. Gender reveal spelletjes

Er zijn allerlei leuke spelletjes verkrijgbaar (of zelf te maken) om het geslacht van je kindje mee te onthullen. Laat je gasten bijvoorbeeld raden wat het wordt en trakteer de juiste gokkers op een extra muffin.

15. Popcorn in de juiste kleur

Dit staat feestelijk op tafel: maak popcorn en kleur deze met behulp van wat kleurstof roze of blauw.

16. Cake met muisjes

Ben je niet zo’n bakker, maar zet je wel graag wat leuks op tafel? Haal een cake bij de Hema (die nog veel meer leuke gender reveal en babyshower accessoires heeft!) of supermarkt, besmeer de plakjes met boter en strooi er muisjes in de juiste kleur over. Eet smakelijk!

17. Gender reveal uitnodiging in blauw of roze

Wil je op je gender reveal party graag cadeautjes zoals babykleertjes ontvangen? Dan is het natuurlijk handig wanneer je gasten van tevoren weten wat het geslacht wordt. Kies dan al voor een uitnodiging in roze of blauw!

18. Ballon darten

Vul een ballon met blauwe of roze verf en laat de aanstaande vader of moeder gooien met een dartpijl. Pas wanneer de pijl de ballon kapot prikt weet je wat het geslacht wordt!

19. Gender Reveal rookpoederkanon

Je hebt ze vast wel eens gezien op een voetbaltribune: het rookpoederkanon. Schaf een exemplaar aan met blauw of roze poeder en je hebt een indrukwekkende manier om het geslacht van je kindje te onthullen!

20. Watergevecht met gekleurd water

Voor het hele gezin: trek witte kleren aan en ga schieten met vooraf stiekem gevulde waterpistolen met blauw of roze gekleurd water. Een grappige manier om de andere kinderen te laten weten of ze een broertje of zusje krijgen!

Met bovenstaande ideeën moet het lukken om een geweldige gender reveal party te houden. Veel plezier gewenst alvast!

Reageer op artikel:
Gender reveal party: 20 leuke ideeën
Sluiten