Petra
Petra Bevalling 12 Apr 2018

5x tips voor het mooiste kraamcadeau

Is er in je familie- of kennissenkring een kleine geboren? Of zoek je inspiratie voor kraamcadeaus die je zelf zou kunnen vragen in verband met de geboorte van een eigen kindje? Een geslaagd kraamcadeau uitzoeken kan lastig zijn, maar wordt een stuk makkelijker met behulp van deze 5 praktische tips!

Tip 1. Origineel mag, maar hoeft echt niet!

Zeg eens eerlijk: stel dat je zelf net een kleine hebt gekregen. Heb je dan meer aan een lompe, vrolijk uitziende luiertaart (met bruikbare luiers), of aan een zwaar originele mobile van origami die al uit elkaar lijkt te vallen als je er alleen maar naar kijkt? Natuurlijk is het leuk om iets origineels te kunnen geven, maar voor jonge ouders is bruikbaarheid meestal belangrijker dan originaliteit. In de categorie handige kraamcadeaus vallen naast de luiertaart onder andere ook de groeimeter (in alle soorten en maten te verkrijgen) of een aankleedkussen of -hoes. Ook op het gebied van kleding en lakentjes valt er heel wat te kiezen. Maar pas op; jouw smaak hoeft niet de smaak van de jonge ouders te zijn!

Tip 2. Niet handig? Dan wel duurzaam kraamcadeau!

Niet iedereen vindt het leuk om handige artikelen als kraamcadeau te geven. En er valt iets voor te zeggen dat je dat beter aan de jonge ouders zelf kan overlaten. Aan de andere kant zijn al die nieuw aan te schaffen babyspullen duur genoeg, dus aarzel niet als je liever wel wat handigs wil aanschaffen. Geen handig spul? Ga dan in ieder geval voor iets duurzaams. Zo kreeg ik bij de geboorte van mijn oma een geborduurd geboortekaartje, dat mijn hele jeugd lang boven m’n bed heeft gehangen. Momenteel zijn bijvoorbeeld houten letters heel populair, soms in de vorm van bijvoorbeeld wagonnetjes. De naam van de kleine, uitgevoerd in houten letters is een duurzaam kraamcadeau, dat ook nog eens heel mooi staat in praktisch iedere babykamer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

baby geboorte bloem

Tip 3. Herinneringen zijn belangrijk dan spullen

De geboorte is een bijzonder, en voor de ouders vaak onvergetelijk, moment. Zorg ervoor dat de herinneringen aan deze speciale gebeurtenis niet vervagen, door het geven van een ‘herinneringscadeau’. Geef bijvoorbeeld een armbandje cadeau, met daarin de naam en geboortedatum van de kleine gegraveerd. Dit kan leuk zijn voor zowel de baby, als voor de moeder. Ook fantastisch om herinneringen vast te leggen: een fotoshoot! Laat de kleine met ouders op de gevoelige plaat vastleggen. Of geef een fotoalbum cadeau waarin de jonge ouders zelf hun herinneringen in vast kunnen leggen. In dit digitale tijdperk worden gigantisch veel foto’s gemaakt, maar slechts weinig daadwerkelijk afgedrukt. Jammer, want met een fotoalbum heb je echt iets tastbaars voor later!

Tip 4. Koop iets op de groei

Ben je stiekem niet zo van die hele kleine baby’tjes, die niet veel meer kunnen dan slapen, drinken en luiers volpoepen? Dan kan het lastig voor je zijn om een leuk kraamcadeau te vinden. Je kunt echter ook van de gedachte uitgaan dat de jonge ouders al meer dan genoeg cadeaus krijgen die ze de komende tijd kunnen gebruiken. Dus waarom zou jij dan niet iets kopen op de groei? Kleding aanschaffen in maat 152 is waarschijnlijk wel heel erg voortvarend, maar kijken naar peutercadeaus kan best een leuke optie zijn. Denk aan een eerste loopfiets of -auto, of aan een grote doos met blokken. Ook eetspullen, zoals peuterbestek of een plastic serviesje zijn leuk om te geven. Het lijkt misschien nog ver weg, maar kinderen worden snel groot!

Tip 5. Cash is ook een optie

Sommige jonge ouders zijn nog druk aan het sparen voor grote aankopen van de baby uitzetlijst, zoals een maxi-cosi of kinderwagen. Geven ze aan dat ze in plaats van cadeaus liever cash geld ontvangen? Dan is het aan te raden om aan die wens gehoor te geven, want daar zal je de ouders het meest plezier mee doen. Vind je geld geven alleen wel erg kaal? Koop iets kleins om erbij te geven; babylepeltjes, een leuke speen, of een paar vrolijk gekleurde hydrofiel luiers. Zij blij, jij blij!

Reageer op artikel:
5x tips voor het mooiste kraamcadeau
Sluiten