5x Blijf een sportieve moeder!

Het leven van een moeder is druk, dat weten we allemaal. Daardoor kunnen hobby’s of eigen bezigheden er helaas wel eens bij inschieten. Veel ouders geven aan te weinig tijd te hebben om te sporten. Dat is jammer, want sporten is natuurlijk hartstikke gezond! Daarom hierbij 5 redenen en adviezen om als moeder toch sportief te blijven.

1. Zorg voor de juiste kleding

Als moeder in een keurig mantelpakje met hoge hakken is het lastig om tikkertje te spelen met je kinderen. En wanneer je in je pyjama en op sloffen loopt, is de kans klein dat je op je vrije zaterdag de deur uitgaat voor een flinke wandeling. Kortom; de juiste kleding is belangrijk! Sneakers dames zijn er tegenwoordig ook in heel veel stijlvolle soorten, waarmee je je ook prima op de meeste werkplekken kunt vertonen. Heb je wel je hakken aan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je thuis snel kunt omkleden en dat je je sportschoenen binnen handbereik hebt. Hoe minder moeite dat allemaal kost, hoe groter de kans is dat je in beweging komt!

2. Zet het sportschoolbezoek in je agenda

Wil je als moeder gezond blijven? Neem dan je lijf serieus. Als je het sportschoolbezoek beschouwt als iets dat je gaat doen als je er tijd voor hebt, is de kans groot dat je nooit gaat. Plan je bezoekjes aan de sportschool daarom net zo in als dat je andere belangrijke afspraken inplant. Vraag hierin eventueel steun van je partner of van vrienden. Wil jij bijvoorbeeld iedere dinsdagavond naar de sportschool? Regel dan een vaste oppas voor die avond. Dan is het niet hebben van oppas nooit een reden om niet te gaan!

3. Zorg voor goed materiaal

Moeders zijn er goed in om voor ieder gezinslid geld uit te geven, maar als het om eigen spullen gaat zijn we vaak opeens heel erg gierig. Dan is die nieuwe winterjas opeens nog niet zo nodig en kunnen die afgetrapte schoenen ook nog wel een seizoen mee. Om gezond te kunnen sporten is goed materiaal alleen heel belangrijk. Wees dus niet bang om daar wat in te investeren. Een stylish en flitsend paar Nike sneakers dames maakt het sporten echt een stuk leuker! En daarnaast verklein je de kans op blessures wanneer je zorgt dat je juiste materialen gebruikt.

moeder dochter voorlezen zandbak

4. Geef als moeder het goede voorbeeld

Goed voorbeeld doet goed volgen. Wanneer jouw kinderen zien dat je regelmatig beweegt (en er plezier in hebt 😉), kan dit voor je kids ook een reden zijn om van de bank te komen. Wat is er nu leuker om achter je moeder aan te rennen om haar gevangen te nemen? Of om samen slootje te springen of een flinke fietstocht te maken? Wanneer jij laat zien dat bewegen leuk is, zal het voor je kinderen ook makkelijker zijn om zich van hun sportieve kant te laten zien.

5. Als moeder energie voor tien!

We zeiden het al: het leven van een moeder is druk. Je rent van hot naar her, moet van alles regelen en ondertussen ook je kinderen nog even opvoeden… Wanneer je goed in je vel zit is het makkelijker om dit vol te houden. Daarom is het dus ook zo belangrijk om in beweging te blijven. Wanneer je sport, verbeter je je conditie. En met een goede conditie houd je het beter vol in deze drukke tijden. Dus, waar wacht je nog op? Ga lekker naar buiten, of schrijf je vandaag toch eindelijk eens in bij de sportschool en ga aan de slag!

Reageer op artikel:
5x Blijf een sportieve moeder!
Sluiten