Petra
Petra Blog 25 Jun 2016

Wonderbaarlijk: geboorte van een identieke vierling

Om het eerst maar even met cijfers duidelijk te maken: de kans op een eeneiige vierling is om en nabij 1 op 13 miljoen. Oftewel: het gebeurt echt bijna nooit. Toch overkwam het de Amerikaanse Kimberly Fugate. De toen 40-jarige vrouw bleek toen onverwacht zwanger te zijn. Dat was al een schok op zich, want zij en haar man Craig hadden helemaal niet meer de intentie om hun gezin uit te breiden. Dit was echter niet de enige grote verrassing die ze kregen! Wat er gebeurde zou hun leven voor altijd veranderen.

Een onverwacht cadeautje

Omdat Kimberly geen rekening hield met een eventuele zwangerschap, kwam ze er pas vrij laat achter dat ze in verwachting was. Pas met 13 weken ging ze naar de huisarts. Kort daarna werd er een echo gemaakt en bleken er meerdere hartjes te kloppen. Toen de arts vertelde dat ze in verwachting was van een drieling was dat helemaal een verrassing. Deze ontdekking zal echter ook meer zorgen met zich mee hebben gebracht. Een zwangerschap op latere leeftijd loopt meer kans op complicaties. Omdat Kimberly ten tijde van haar zwangerschap al ruim 40 was, zou ze so wie so al extra in de gaten gehouden worden door haar arts. Bij meerlingzwangerschappen is de kans op complicaties echter nog groter.

Een geboorte met een bizarre wending

Hoewel Kimberly en haar man Craig vonden dat hun gezin compleet was met hun toen 10-jarige dochter Katelyn, waren ze bijna direct blij met de op handen zijnde gezinsuitbreiding. Veel tijd om aan de gedachte te wennen hadden ze echter niet; met 28 weken zwangerschap besloten de artsen tot een keizersnede. Een keizersnede wordt bij meerlingzwangerschappen uit voorzorg vaker gedaan, omdat er bij een natuurlijke bevalling teveel complicaties kunnen optreden. Bij de keizersnede bij Kimberly bleek er echter ook sprake van een complicatie. En wat voor een! Nadat er drie meisjes ter wereld waren gebracht bleek er namelijk nog een paar voetjes zichtbaar te zijn. Artsen brachten volslagen onverwachts meisje nummer vier ter wereld!

Wonderbaarlijk goede afloop

Uiteindelijk werd er dus een vierling ter wereld gebracht. Daarbij bleek het ook nog eens een identieke vierling te zijn. Zoals we hierboven aangaven komt zoiets praktisch nooit voor. Wanneer het gebeurt, is dat vaak bij ivf, omdat er daarbij vaak meerdere bevruchte eitjes in de baarmoeder teruggeplaatst worden. Als er dan sprake is van een meerlingzwangerschap, gaat het meestal om niet-identieke meerlingen. De zusjes Kenleigh Rosa, Kristen Sue, Kayleigh Pearl en Kelsey Roxanne (in volgorde van geboorte) zijn dat echter wel. Dit maakt deze geboorte een heel bijzondere. Kimberly en Craig zijn vooral erg dankbaar dat alles goed gaat. De meisjes zijn inmiddels al een paar jaar oud en doen het allevier goed. Moeder Kimberly zegt zelf dat de vier voor haar de grootste en mooiste verrassing van haar leven waren. Zowel de gelukkige ouders als trotse grote zus Katelyn genieten dagelijks van de lachjes en het gebrabbel van die vier kleine wondertjes.

Bron: http://viraltrend.nl

 

Reageer op artikel:
Wonderbaarlijk: geboorte van een identieke vierling
Sluiten