Bizar: IJslandse man bevallen van baby

Een man in IJsland is kortgeleden bevallen van een klein meisje. De man is een transgender en was halverwege de transitie toen zijn vriend Doddi hem bezwangerde.

Henry Steinn is een transgender die al de nodige stappen had gezet om een man te worden. Hij leefde al als een man en zou over een paar maanden beginnen met het toedienen van hormonen.

Tegenover GayIceland geeft Henry aan: ‘Ik moest over 2 maanden beginnen met hormoonbehandelingen. De kans dat ik zwanger zou worden was erg klein, maar niet onmogelijk. Iedereen zegt dan ook dat ik voorbestemd was om haar te krijgen!’.

Ongeplande zwangerschap

Henry en zijn vriend Doddi waren in shock toen ze erachter kwamen dat ze een baby zouden krijgen. Maar al snel zag Henry het als een kans om toch een baby te krijgen.

‘Via Facebook stond ik al in contact met een andere transgender die ook een baby had gekregen. Ik wist dus dat het mogelijk was en zag de ongeplande zwangerschap als een kans om mijn eigen baby te krijgen’, zo vertelt Henry in het interview met GayIceland.

Na een paar weken zwangerschap, begonnen de vrouwelijke hormonen bij Henry op te spelen. Hierdoor voelde hij zich wat vrouwelijker dan normaal, maar zijn zelfbeeld is daardoor niet veranderd.

Vanwege de zwangerschap werden de hormoonbehandelingen uitgesteld. Maar als het aan Henry ligt, worden de behandelingen straks weer doorgezet. Henry: ‘Ik heb me nooit 100% man gevoeld, maar ik voel me wel veel beter aan deze kant van het spectrum, dat ik direct de behandelingen ga hervatten zodra dit mogelijk is’.

Reageer op artikel:
Bizar: IJslandse man bevallen van baby
Sluiten