Week 4

fetaldev05.jpg
Moeder:
Je lichaam is momenteel in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is. Je bent niet ongesteld geworden. Als je nu een zwangerschapstest zou doen is de uitslag waarschijnlijk positief. Iedere test is anders en de een is wat gevoeliger dan de ander. Het is nu vier weken en je bent dus in verwachting.

Je begint je waarschijnlijk al moe te voelen, moet meer naar het toilet om te plassen, je bent wellicht een beetje misselijk, ondervindt stemmingswisselingen en waarschijnlijk zijn je borsten gevoelig. Als je nog niet begonnen was met je levensstijl aan te passen is de tijd dan nu toch echt daar. Soms kan je gezicht je verraden want door je zwangerschap heb je zachtere lijnen in je gezicht.
Het eerste trimester is de belangrijkste periode van je zwangerschap omdat je kindje daarin helemaal gevormd wordt. Dus geen alcohol, niet roken (ook niet meeroken), geen drugs en beperk het gebruik van koffie (als je dit nog kan verdragen). Als je vragen hebt kun je altijd contact opnemen met je verloskundige of huisarts.

Baby:

Het vruchtje in je buik begint vorm te krijgen. Er ontstaan nu zogeheten kiembladen, die de basis leggen voor de organen van je baby. Om de vrucht en een piepkleine holte met vruchtwater zit een vlies, het amnion. Daaromheen zit weer een ander vlies genaamd chorion. Aan de buitenkant van het chorion zitten de hechtvlokken vast waarmee het eitje aan de baarmoederwand vastgekleefd zit. Als je baby word geboren zitten het binnenste en buitenste vlies tegen elkaar aan. Er ontstaat dus een soort dooierzakje die de taak heeft om jouw baby te voorzien van voeding. Als in de 12e week je placenta gaat werken zal deze overbodig zijn en oplossen.
 

5 REACTIES

 1. hoi,
  ik heb net twee verschillende testen gedaan en allebei positief. hij geeft aan 1-2 weken. ik heb getest omdat ik niet kon wachten. maar ik ben in juni gestopt met de pil en pas op 4 augustus voor de eerste keer ongesteld geworden. deze cycles was 42 dagen lang. dit is nu nog niet voorbij. pas op 13 september 2012. mag ik nu dan toch al zeker zijn van mijn zwangerschap? of zal ik wachten en nog een keer testen de 13de? groetjes fem

 2. Volgens de meeste bijsluiters moet je pas test doen als je 1dag over tijd bent.. Of 4 dagen daarvoor..
  Dat is het meest betrouwbare..
  Ik moet zelf 10sept ongesteld worden.. Maar al sinds 10dagen dagelijks misselijk en moe. En moet zwaar veel plassen. Je zou bijna denken dat het door zwangerschap komt (en niet alleen doordat je eigen lichaam weer je ongesteldheid gaat regelen?)
  Nog een paar daagjes afwachten! 😮

 3. Hoi Fem en Toos

  Ik vroeg me af of jullie nu echt zwanger zijn. Zou leuk zijn!! Ik moet zelf woensdag pas ongesteld worden, het lijkt wel een eeuwigheid te duren. Heb gister 3 testen voor 4,99 besteld op internet en die krijg ik dan dus vandaag binnen. Ik ga morgenvroeg testen, ben benieuwd….

  Groetjes Jes

 4. Ik heb getest. Morgen moet ik ongesteld worden. zaterdag avond heb ik de 1ste test gedaan, heel licht 2e streepje zichtbaar. maandag nacht tweede test gedaan, streepje werd al duidelijker. vandaag 3e test gedaan en deze streep is nog duidelijker. Ik ben dus zwanger!!! Nu hopen dat het niet een vroegtijdige miskraam word. Donderdag is dus mijn 1e dag dat ik overtijd zou zijn. Als dit waar blijft ga ik donderdag nog een kv test doen en als het dan echt blijkt ga ik maandag de verloskundige bellen voor een afspraak!!

 5. Hallo,
  Ik ben namelijk deze week naar het spoed ze hebbe bloed test gedaan.bij deze dat ik zwanger ben 🙂 toen ik dat te horen kreeg heb ik dan toch test gekocht was ook positief dan nog een bloed test gedaan bij huisarts ook positief.maar ik moet morgen 14sept13 ongesteld worden bij deze vroeg ik my af kan ik nu al zeker zijn van mijn zwangerschap na al die testen?grtjes jesske

Reageer op dit bericht!