Koffie tijdens zwangerschap

Wanneer ik ‘s ochtends opsta wil ik graag genieten van een kopje koffie, maar niet alleen dan. Tijdens het werken of na het werk geniet ik ook van koffie en drink het vooral om actief te blijven. Veel vrouwen genieten van koffie en het is moeilijk om zonder te leven. Wanneer je geen rekening hoeft te houden met een zwangerschap kan je natuurlijk alles drinken wat je wil, want je hoeft geen rekening te houden met een groeiende baby in je buik. Maar wanneer je zwanger bent is dat toch even anders. Opeens moet je nagaan of iets wel is toegestaan om te eten en drinken en dat is voor velen toch moeilijk.

Maar hoe zit dat eigenlijk met koffie drinken tijdens je zwangerschap? Is dat toegestaan? Is dat goed voor je tijdens de zwangerschap?

Koffie bij zwangerschap

Zoals je weet zit er cafeïne in koffie en ook in andere producten zoals chocola, cola en energiedrankjes. Het is een stimulerende stof die je actiever maakt. Het heeft ook een gunstig effect op de prestatievermogen en concentratie. Wanneer je moe bent en je een kop koffie neemt kan je over ongeveer een uurtje het effect voelen.

Wanneer je zwanger bent is het echter anders. Veel vrouwen vragen zich af waarom zij moeten minderen met het drinken van koffie tijdens de zwangerschap. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat cafeïne schadelijk kan zijn voor de ongeboren baby. Het te veel drinken van koffie is dus slecht en kan nare gevolgen hebben. Het is dus verstandig om de komende 9 maanden geen koffie of minder koffie te drinken.

Miskraam

Uit het onderzoek is gebleken dat het binnenkrijgen van veel cafeïne een stimulerend effect heeft op het krijgen van een miskraam. Des te meer cafeïne je binnenkrijgt des te groter de kans is dat je een miskraam krijgt. Wij raden je dus helemaal aan van de cafeïne af te blijven om alle risico’s te vermijden.

Moet ik helemaal stoppen met koffie drinken?

Wij van Ikenmama zijn hier heel makkelijk in en zullen er nooit omheen draaien. Alles wat een risico kan zijn voor je baby is volgens ons afgeraden. Koffie is een van de luxe goederen die je best kan missen en wij vinden dat je alles moet doen om de grote risico’s te vermijden. Je maakt tenslotte een keuze tussen je kind en het drinken van koffie. De keuze lijkt mij makkelijk gemaakt, niet? Volgens sommige consultatiebureau’s is het toegestaan om 1 kop koffie per dag te drinken als je echt niet zonder kan.

Wij vinden dat dit niet hoort en dat je volledig van de cafeïne af moet blijven. Wees dus verstandig en stop met het drinken van koffie.

Reageer op artikel:
Koffie tijdens zwangerschap
Sluiten