Teunisbloemolie om zwanger te worden en tijdens zwangerschap?

Er doen zich verschillende verhalen de ronde als het gaat over teunisbloemolie en zwanger worden. Het kruid teunisbloemolie wordt verwerkt tot een olie voor medicinaal gebruik. Het is een actief bestanddeel van omega 6, essentiële vetzuren en gamma – linoleenzuur (GLA) en wordt regelmatig gebruikt tijdens de zwangerschap. Toch zijn de effecten van het gebruik tijdens de zwangerschap niet bekend. Er zijn een aantal vrouwen die teunisbloemolie gebruiken om de kwantiteit en kwaliteit van het baarmoederhalsslijm, die sperma helpt bij het bereiken van het ei tijdens de ovulatie te verhogen. Het effect daarvan is niet bewezen.

Pijn op de borst tijdens zwangerschap?

Er zijn vrouwen die tijdens de zwangerschap pijn op de borst hebben en teunisbloemolie gebruiken om pijn in de borst, astma en maagklachten te behandelen. Andere vrouwen gebruiken het later in de zwangerschap en brengen deze vaginaal of oraal in. Het kruid kan veilig worden ingenomen tijdens de zwangerschap, maar wat het precies gaat doen is niet wetenschappelijk bewezen. Je kunt het daarom maar beter zelf bekijken wat teunisbloemolie met je doet als je zwanger bent.

Wel of geen teunisbloemolie tijdens zwanger worden?

Als je zwanger wil worden dan heb je misschien al veel middeltjes geprobeerd. Je kunt dan ook eens gaan denken aan de kruiden en daarbij kun je uitkomen op de teunisbloemolie . Je kunt het altijd eens proberen en het zal geen kwaad kunnen. Houd het daarom zelf goed in de gaten wat het gaat doen als je hier gebruik van maakt. Misschien gaan bepaalde klachten over of worden ze minder, het kan ook zijn dat je er in het begin niet zoveel van merkt.

Ook tijdens het zwanger zijn kun jij de teunisbloemolie gebruiken en dan kun je zelf vaststellen wat dit met je gaat doen. Het is een kruid en daar kan iedereen altijd anders op reageren.

Reageer op artikel:
Teunisbloemolie om zwanger te worden en tijdens zwangerschap?
Sluiten