Strepsils tijdens zwangerschap

Keelpijn tijdens je zwangerschap is iets wat elke vrouw wel zal herkennen en ook zal ervaren. Je kan er eigenlijk niet onderuit komen. Wanneer je dan keelpijn hebt wil je natuurlijk dat je het kan verzachten, aangezien het best erg kan zijn en je waarschijnlijk niet goed kan slapen. Het eerste waar je aan zou moeten denken is honing of drop of iets in die richting. Er zijn echter ook vrouwen die Strepsils nemen tegen de aanhoudende keelpijn. Maar is het eigenlijk wel toegestaan om Strepsils tijdens de zwangerschap in te nemen? En waarom zou het dan niet mogen? Hieronder gaan we dieper op deze vragen in en komen we met een antwoord.

Tijdens je zwangerschap is het extra belangrijk om te letten op welke medicijnen je neemt. Lees dit dus goed!

Strepsils gebruiken tijdens de zwangerschap

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt om in te nemen tijdens je keelpijn zijn Strepsils. Strepsils zorgen er namelijk voor dat je keelpijn wordt verzacht. Het geeft je ook een fijner gevoel na het irritante gevoel in je keel. Het is heel lastig als je een erge keelpijn hebt om niets in te nemen, vandaar dat veel vrouwen er voor kiezen om Strepsils in te nemen. Voordat je zwanger was kon dit natuurlijk met gemak, maar geldt dat eigenlijk nu wel tijdens je zwangerschap?

Het antwoord is: Nee. Het is namelijk niet toegestaan en zelfs afgeraden door het bedrijf om Strepsils bij je zwangerschap te gebruiken. Strepsils bevatten namelijk een stofje genaamd benzylalcohol wat de placenta kan passeren. Het is namelijk een heel gif stofje. Je snapt natuurlijk wel dat je ongeboren kindje nog niet bestand is tegen dit soort gif. Het is daarom belangrijk om risicovolle zaken te vermijden, dat geldt dus ook voor deze dingen. Wanneer het bedrijf duidelijk vermeldt, wat nu dus het geval is, dat het niet toegestaan is om dit te nemen dan raden we je als Ikenmama zijnde ook echt aan om hier vanaf te blijven.

Strepsils genomen, wat nu?

Wanneer je geen weet had dat Strepsils niet zijn toegestaan en je deze dus hebt gebruikt is er eigenlijk niets aan de hand. Njah, tenminste, niet dat je nu op kan merken. Er is namelijk nog geen onderzoek gedaan naar het effect van Strepsils op een zwangerschap. Het is dus lastig om te zeggen of er iets aan de hand is en of er iets aan de hand zal zijn. Het kan net zo goed zijn dat je er helemaal niets van zal merken en dat alles goed gaat. In het slechtste geval kunnen er complicaties optreden. We raden je dus ook aan om direct te stoppen met het innemen van Strepsils tegen je keelpijn. Als je dit leest moet je dus direct stoppen!

Waarom geen strepsils?

Eigenlijk heb je hierboven al kunnen lezen dat het bedrijf in ieder geval heeft aangeraden om ze niet in te nemen tijdens je zwangerschap of tijdens de borstvoeding. Het is verboden. Dit komt eigenlijk door de stofjes die naar de placenta kunnen gaan. Deze stoffen zijn voor jou makkelijk te houden, maar voor een ongeboren kindje zonder ontwikkelde organen is dit niet te houden. Het kan dus zijn dat er complicaties optreden bij het gebruik van Strepsils. En daarbij maakt het geen verschil of je nu 10, 17 of al 36 weken zwanger bent: Strepsils zijn gedurende de gehele zwangerschap af te raden.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Strepsils tijdens zwangerschap
Sluiten