Petra
Petra Blog 22 May 2016

Schokkend: ouders willen geen gehandicapt kind

Een zwangerschap is altijd spannend. In de 40 weken die het gemiddeld duurt, ontwikkelt je kindje zich elke dag een stapje verder. Helaas kan het daarbij nog wel eens mis gaan en gaat de ontwikkeling niet zoals eigenlijk zou moeten. In Nederland wordt daarom onder andere de 20 weken-echo aangeboden. Tijdens deze uitgebreide echo wordt je kindje op verschillende afwijkingen gecontroleerd. Als er iets aan de hand lijkt te zijn, zal dit reden geven voor extra onderzoeken. Er is echter niet aan elke afwijking iets te doen. De kleine Adam uit North-Carolina (Amerika) bijvoorbeeld was helemaal gezond bij zijn geboorte, maar zijn neus en oogleden bleken te ontbreken.

Wij willen dit kind niet

De ouders van Adam schrokken van het uiterlijk van hun zoon. Zo erg zelfs, dat zij de artsen in het ziekenhuis te kennen gaven dat zij dit kind niet wilden. De artsen wezen er op dat hun zoon alleen aan de buitenkant beschadigd was en verder kerngezond was. Hier wilden zijn ouders echter niets van weten. Erger nog, zij gaven aan dat wanneer ze het kind mee naar huis moesten nemen ze het te vondeling zouden leggen of zelfs zouden doden. Arts Raja Paulraj en zijn vrouw, verpleegster Jessica Paulraj werken beide in het ziekenhuis in North-Carolina en schrokken erg van de reactie van Adams’ ouders. Ze hoefden er daarom niet lang over na te denken: zij zouden Adam adopteren, om hem zo toch een mooie toekomst te geven.

Geen geld voor dure operaties Adam

Hoewel Adam nu in goede handen is, was er nog een ander groot struikelblok: geld. Om zijn ogen en mond te kunnen sluiten, zouden er heel wat operaties nodig zijn, terwijl er geen verzekering was die hiervoor betaalde. Adams’ nieuwe ouders hadden zelf niet genoeg geld om hem te helpen. Gelukkig kregen Adam en zijn nieuwe ouders veel hulp vanuit de gemeenschap. Binnen slechts 1 week werd er voldoende geld opgehaald om hem te opereren. Inmiddels heeft kleine Adam al een aantal operaties achter de rug en is hij in staat om zowel zijn ogen als zijn mond open en dicht te doen. Hoewel zijn gezicht altijd een wat afwijkend uiterlijk zal houden, zal het voor hem geen handicap meer vormen om alles uit het leven te halen wat er in zit!

Bekijk hier een filmpje over kleine Adam.

Bron foto: www.indiawest.com

 

 

Reageer op artikel:
Schokkend: ouders willen geen gehandicapt kind
Sluiten