Red Bull tijdens zwangerschap

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het echt heerlijk vind om na het werk thuis te komen, een Red Bull uit de koelkast te pakken en die op te drinken. Wanneer je niet zwanger bent hoef je in principe nergens rekening mee te houden, al is dat natuurlijk ook wel aangeraden. Tegenwoordig wordt het drinken van dit energiedrankje heel normaal gevonden, terwijl het eigenlijk heel slecht voor je is. Je moet je eens voorstellen hoe slecht het wel niet is voor iemand die niet zwanger is, laat staan voor een zwangere vrouw. Hieronder gaan we dieper in op het drinken van Red Bull tijdens je zwangerschap en wat voor gevolgen het kan hebben voor je zwangerschap. Verder vertellen we je ook waarom je wel of geen Red Bull mag drinken. Nu je dit hebt gelezen kan je eigenlijk al een beetje raden wat het antwoord is.

Red Bull drinken tijdens je zwangerschap

Als we allemaal even heel eerlijk zijn dan ken je dat gevoel wel dat je gewoon een heerlijk koud drankje wil opslurpen. Voor de een kan dit een frisdrankje zijn, terwijl de ander kiest voor een energiedrankje. Persoonlijk drink ik Red Bull, puur omdat ik het lekker vind. Wel moet erbij gezegd worden dat het geen verantwoorde keuze is, ondanks dat het heerlijk is. Als je erachter bent gekomen dat je zwanger bent is het heel slecht om Red Bull te drinken. Red Bull bevat namelijk niet alleen veel suikers, maar het kan ook nog eens zorgen voor hartkloppingen. Je snapt wel dat je dit niet kan gebruiken tijdens je zwangerschap.

Waarom mag je geen Red Bull drinken?

Als we heel eerlijk kijken naar wat Red Bull precies is dan is het gewoon troep. Troep, maar wel lekker op zijn tijd. Dankzij de hoge gehalte aan suiker, cafeïne en taurine is het zeker niet aangeraden om te drinken tijdens je zwangerschap. Een hoge dosis aan cafeïne is namelijk niet toegestaan tijdens je zwangerschap. Wij raden je het dus sterk af om niet te drinken, aangezien dit heel slecht voor je is. Het kan zelfs zo slecht zijn dat het schadelijk of zelfs gevaarlijk kan zijn voor je baby. Wanneer je aan een zwangerschap begint moet je aanvaarden dat je opofferingen moet maken voor je ongeboren kindje. Je let nu tenslotte niet alleen op jezelf, maar ook op je kindje die binnenkort geboren zal worden.

Gevolgen van Red Bull bij je zwangerschap

Als we naar het blikje van Red Bull gaan kijken dan zien we al dat er staat dat het niet toegestaan is voor zwangere vrouwen om het drankje te drinken. Dit wil dus zeggen dat het heel gevaarlijk is voor je zwangerschap. Er zijn geen concrete onderzoeken bekend, maar als we alleen al naar de inhoud kijken dan kan dit zeer gevaarlijk zijn voor je baby. Het kan zelfs leiden tot een miskraam of tot complicaties tijdens je zwangerschap. Zo’n blikje bevat namelijk niet alleen teveel cafeïne, maar zit ook nog eens boordevol suiker.

Reageer op artikel:
Red Bull tijdens zwangerschap
Sluiten