Pillen slikken tijdens zwangerschap

Wanneer je met je partner hebt besloten dat je nog niet klaar bent voor een kindje en dus nog niet zwanger wilt worden dan kies je er al snel voor om de pil te slikken. De een kiest voor een ander middel, maar velen kiezen toch voor de pil. Het doorslikken van de pil betekent vaak dat je niet zwanger zal worden, maar toch kan het voor komen dat je toch zwanger wordt. De pil geeft namelijk nog geen zekerheid dat je niet zwanger zal worden. Het komt zelfs voor dat een vrouw de pil slikt en al zwanger is en daar geen weet van heeft. De pil blijven slikken tijdens de zwangerschap kan gevaarlijk en schadelijk zijn. Maar hoe gevaarlijk is het eigenlijk? Wat kan er gebeuren wanneer je niet weet dat je zwanger bent en je toch de pil bent blijven slikken? Hieronder gaan we daar dieper op in.

De pil slikken tijdens je zwangerschap

Het kan zijn dat je momenteel seksueel actief bent met je partner en elke dag of een paar keer per week gemeenschap met hem hebt. Het kan zijn dat jullie nog niet lang bij elkaar zijn of er gewoon nog niet klaar voor zijn om een baby te krijgen. Dat is allemaal mogelijk en dat is ook niet gek. Het is dan belangrijk om jezelf te beschermen tegen een mogelijke zwangerschap. Een van die mogelijkheden is de pil slikken. De pil zorgt er namelijk voor dat de kans dat je zwanger wordt heel klein is. Vergeet niet dat de kans alsnog bestaat, maar dat deze de kans bijna wegneemt.

Er zijn soms vrouwen die de pil blijven slikken tijdens de zwangerschap omdat zij er pas later achter komen dat ze zwanger zijn. In eerste instantie hoeft dit niet erg te zijn, aangezien er nog niet uit onderzoek is aangetoond dat dit schadelijk is. Wel moeten we erbij zeggen dat wanneer je merkt dat je zwanger bent direct moet stoppen met het slikken van de pil. De pil kan namelijk schadelijk of gevaarlijk zijn voor de zwangerschap.

Gevaarlijk of schadelijk?

De pil slikken tijdens je zwangerschap, of je dat nu weet of niet weet, kan heel gevaarlijk en schadelijk zijn. De precieze gevolgen van het blijven slikken van de pil bij de zwangerschap is nog niet bekend, maar het wordt sterk afgeraden. Wanneer iets sterk afgeraden wordt is het eigenlijk gewoon niet toegestaan. Wij raden je dan ook aan om direct te stoppen met de pil te slikken wanneer je zwanger bent. Je wilt tenslotte niet het risico nemen dat er iets gebeurd met je kindje of dat er complicaties tevoorschijn komen.

Morning afterpil slikken maar toch ongesteld

Daarnaast zijn er veel vrouwen en meiden die de morning afterpil slikken en dat is een goede zaak. Een morning afterpil werkt na 24 uur al bijna niet meer. Als je het zo snel mogelijk neemt zodra je seksueel contact hebt gehad werkt de pil het beste. Het kan zelfs tot 95% meer kans geven op bescherming tegen een zwangerschap. Wel moet erbij gezegd worden dat een pil slikken niet de zekerheid geeft dat je niet zwanger wordt.

Kans op zwangerschap tijdens slikken pil

De kans op een mogelijke zwangerschap bij het slikken van de pil is heel klein. Zelfs zo klein dat het bijna onmogelijk is. Helaas hebben we gemerkt dat er toch niet met zekerheid kan worden gezegd dat iemand niet zwanger kan worden als zij de pil slikt. Het is daarom belangrijk om alsnog de risico’s te aanvaarden. Je kan dus, ondanks het slikken van de pil, toch zwanger worden. Je moet met je partner beslissen of je deze risico’s kan aanvaarden.

Reageer op artikel:
Pillen slikken tijdens zwangerschap
Sluiten