Schilderen tijdens zwangerschap

Wanneer je je huisje wilt opknappen voor de komst van je baby dan is het natuurlijk ook helemaal geweldig als je alles klaar kan maken. Tijdens de zwangerschap zal je hier ook meer drang naar hebben, aangezien je echt wilt dat alles perfect is voor de komst van je kindje. Dat is ook logisch, want waarom zou je je niet goed voorbereiden daarop? Het is tenslotte je kindje, misschien wel het belangrijkste in je leven!

Zo kan je bijvoorbeeld de kinderkamer inrichten met meubilair, maar kan je deze ook schilderen. Maar hoe zit dat eigenlijk met het schilderen? We weten natuurlijk dat verf giftige stoffen bevat. Is het wel of niet toegestaan om te schilderen tijdens de zwangerschap? Waarom wel of waarom niet? Wat zijn de gevolgen? Hieronder gaan we daar dieper op in.

Schilderen tijdens de zwangerschap

Wanneer je met je partner hebt besloten dat jullie je willen voorbereiden op de komst van jullie prachtig kindje, dan kan je ook besloten hebben dat je graag alles wilt schilderen of misschien alleen de kinderkamer. Ten eerste moet je weten dat het schilderen tijdens je zwangerschap niet toegestaan is. Je moet dus ver wegblijven bij de verf. De verf bevat namelijke chemische stoffen die tot aan je placenta kunnen komen. Je snapt vast wel wat er gebeurd wanneer deze stoffen bij je placenta komen. Je baby krijgt deze giftige stoffen dan namelijk ook binnen. Wij als volwassenen kunnen dit wel aan, maar een nog niet ontwikkeld mensje nog niet!

Gevolgen van schilderen

In eerste instantie zou je niet denken dat het schilderen bij je zwangerschap grote gevolgen kan hebben voor je kindje, maar niets is minder waar. De gevolgen kunnen namelijk enorm zijn. Er zijn zelfs gevallen bekend van een miskraam door het schilderen. Het is daarom belangrijk om met je partner te bespreken dat je niet bij de verf in de buurt komt vanwege de mogelijke gevolgen. Zorg er dus voor dat je je aan je woord houdt, anders kan het namelijk mis gaan en dat wil je niet. Risico’s moet je altijd vermijden tijdens je zwangerschap.

Kan ik helemaal niet schilderen dan?

Dat een verf onveilig is wilt niet zeggen dat je niet kan schilderen, maar dan moet je wel voor een veilige verf kiezen. Zo bestaan er twee soorten verf waarmee jij gewoon kan schilderen, dus ook tijdens je zwangerschap. Het gaat namelijk om:

  • Verf op waterbasis
  • Verf met geen of zeer weinig oplosmiddelen

Vraag bij je lokale winkel na welke verf veilig is om mee te schilderen bij je zwangerschap.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Schilderen tijdens zwangerschap
Sluiten