Petra
Petra Shops & reviews 9 Sep 2017

Koupe ijs [lekker verantwoord genieten!]

Natuurlijk probeer ik altijd gezond en verantwoord te eten, maar oh oh, wat heb ik soms trek in wat lekkers! Gelukkig liep ik deze week aan tegen een wel heel smakelijke oplossing: Koupe ijs.

Koupe ijs – gezonder dan gewoon ijs!

Hoewel Koupe ijs lijkt op gewoon schepijs, is de samenstelling heel anders. Alleen al van het vergelijken van suikers en calorieën wordt je blij: in het vanille-ijs van Ben&Jerry’s zitten 230 Kcal (per 100 gram), in dat van Koupe maar 158. Daarbij bevat het ook nog eens drie keer meer gezonde proteïne. Zeker voor de fanatieke sporters onder ons is dat een belangrijk pluspunt. Ook iets minder fanatieke sporters zullen er echter wel blij van kunnen worden: door de proteïne raak je namelijk ook sneller verzadigd. Daardoor is het opeens helemaal niet zo moeilijk meer om maat te houden, terwijl je toch lekker kunt genieten.

Koupe ijs – net zo lekker?

Als je denkt dat gezond en lekker niet samengaan, heb je het mis. In eerste instantie was ik wat sceptisch, maar na het openmaken van de bakjes moest ik concluderen dat het er allemaal heel gewoon uitzag. Ook qua structuur zie ik weinig verschil, al lijkt het ijs van Koupe wat ‘draderiger’ dan ander ijs. Hier proef je echter niets van. Om het allemaal goed uit te kunnen testen had ik natuurlijk geen andere keus dan het uitproberen van flink wat smaken… Het bananen- en het aardbeienijs smaakten naar mijn idee fruitiger dan vergelijkbare ijssoorten van andere merken. Voor mij was dit een plus, al kan ik me voorstellen dat het voor anderen een min kan zijn. Verder ben ik normaal gesproken geen fan van chocoladeijs, maar de versie van Koupe vond ik prima smaken. Het Koupe vanille-ijs steekt wat mij betreft echter met kop en schouders uit boven de rest van de lekkere smaken.

Koupe ijs – op zoek naar minpuntjes

Ja, ik ben juichend over het ijs, maar toch vond ik nog een klein minpuntje. De bekers waarin het ijs zitten lijken op het eerste gezicht stevig, maar wanneer je gaat scheppen blijkt het karton van de bekers daar maar moeizaam tegen bestand te zijn. Als Koupe dan toch nog iets wil verbeteren, mogen ze daar wat mij betreft dus nog wat aandacht aan besteden. Nu hebben we, doordat het karton het begaf, de hele beker in een keer leeg moeten eten. Heeel vervelend 😛

Reageer op artikel:
Koupe ijs [lekker verantwoord genieten!]
Sluiten