Petra
Petra Lifestyle 18 Nov 2023

Minder werken duur? Niet als je op deze dingen bespaart!

Iedereen maakt eigen keuzes waar het gaat om stoppen of minder werken, wanneer ze kinderen krijgen. De één kan niet wachten om weer te starten, en de ander wil liever zo min mogelijk van huis. Hierbij moet iedereen eigen keuzes en afwegingen maken, al denkt de moedermaffia óók daar uiteraard weer anders over. Het is tenslotte niet alleen de moeder die op een kind kan passen. Vaders, oma’s, crèches en zelfs tantes fungeren ook prima. Toch is het niet voor iedereen een geheel vrije keuze, soms is er gewoon een financiële noodzaak. Maar ook in dat geval is het soms mogelijk minder te gaan werken, het is dan slim om eens een avondje te gaan zitten voor de uitgaven en financiën. Wellicht kan er flink bespaard worden en is het opeens mogelijk om wél die extra dag in de week thuis te zijn. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

Abonnementen herzien 

Natuurlijk kun je besparen op éénmalige uitgaven, zoals een vakantie overslaan. Maar wanneer er structureel minder binnen gaat komen, is het ook slim om structureel minder uit te geven. Hiermee is het goed om de focus te leggen op de terugkerende kosten zoals abonnementen. Iedere euro die je hiermee maandelijks bespaart, gaat er minder uit. Het eerste abonnement wat je onder de loep moet nemen is er één die we allemaal hebben tegenwoordig, die van de smartphone. Hier betaal je ongetwijfeld een flink bedrag voor. Wanneer je van een duur abonnement -van ongeveer €50,- per maand- naar een sim only van €14,- per maand gaat, bespaar je een hoop! Zeker als je uitrekent per jaar. Doe dit ook voor meerdere gezinsleden, waarmee je ook vaak nog extra korting krijgt wanneer je op één adres woont, en je hebt zo een extra dag vrij per maand qua kosten! Je gaat echt geen verschil merken wanneer je een sim only abonnement hebt met iets minder data, we gebruiken tegenwoordig overal WiFi-netwerken en echt bellen doen we al helemaal weinig. Zet aan dat je een signaaltje krijgt wanneer je bundel bijna op is, en je zult zien dat je het iedere maand makkelijk redt.  

Abonnementen herzien

Verzekeren maar 

Een andere kostenpost die maandelijks terugkomt is die van de verzekeringen. Van de zorgverzekering tot de autoverzekering. Wanneer je een dertiende maand krijgt, is het een dikke tip om eens te kijken of je hier niet je zorgverzekering in één keer van kan betalen. Daarmee hoef je maandelijks niets meer te betalen en bij betaling in één keer krijg je ook vaak nog eens een aantal percentages korting. Mooi meegenomen! Ook je autoverzekering naar beneden schroeven is een uitgave die je waarschijnlijk niet zult merken, maar wat wel wat oplevert. 

Kortom, het is goed om de afweging te maken wat het je waard is om een extra dag thuis te zijn. Vaak is er meer mogelijk dan dat je denkt, en daarbij hoef je niet alle leuke extra’s in je leven op te geven zoals dat avondje quality time samen in een restaurant. Check je abonnementen en verzekeringen, en sluit over waar mogelijk. Dan is die dag extra vrij zo mogelijk!  

Reageer op artikel:
Minder werken duur? Niet als je op deze dingen bespaart!
Sluiten