Petra
Petra Opvoeding 9 Mar 2019

Kind met sterrenbeeld weegschaal [knap en lief!]

Geboren: 24 september t/m 23 oktober

Natuurlijk vindt iedere ouder zijn of haar kind de knapste van de hele wereld. Bij weegschaal-kindjes weet je zeker dat daar echt een kern van waarheid in zit. Kinderen die onder het sterrenbeeld Libra geboren zijn, zijn namelijk vaak prachtig om te zien. Wie weet heb je wel een modelletje-in-de-dop in huis!

Je weegschaal-kindje als baby

Een baby met sterrenbeeld weegschaal kan wat betreft ritme een geheel eigen plan trekken. Wie zegt dat de nacht bedoeld is om te slapen? Als ouder kan het heel lastig zijn om je kindje in een normaal dag-nacht ritme te krijgen en dat kan heel vermoeiend zijn. Het enige dat hier helpt is consequent blijven. Hoe duidelijker jouw eigen ritme is, hoe makkelijker je kindje hier in mee zal gaan. Verder zal je bij je kind al in de babytijd merken dat hij of zij niet van ruzie houdt. Heb je woorden met je partner, of ben je boos op een broertje of zusje? Bij de eerste de beste stemverheffing zal je kind in huilen uitbarsten. Weegschaal-kindjes zijn erg sfeergevoelig en zullen er als ze wat ouder zijn ook alles aan doen om de sfeer goed te houden.

Kiezen is best moeilijk

Weegschaal-kindjes kunnen erg veel last hebben van keuzestress. Ze vinden het lastig om iets te kiezen, omdat ze bang zijn dat ze dan iets anders leuks missen. Lastig, want in sommige gevallen is het nu eenmaal noodzakelijk dat er keuzes gemaakt worden. Dit gedrag zal je al kunnen herkennen als je kindje nog maar een baby is. Waar een ander kind blij is met een doos vol speelgoed, zal jouw kindje liever willen dat jij hem of haar een stuk speelgoed aanbiedt. Daar zal je kleine met plezier mee gaan spelen. Geef je hem die grote doos vol speelgoed, dan zal je kindje niet meer weten waar het moet beginnen. Ook op oudere leeftijd kan deze karaktertrek voor problemen zorgen. Wie moet je bijvoorbeeld uitkiezen voor je kinderfeestje? Ga je liever op voetbal, of toch op tennis? En naar welke middelbare school zal je gaan? Wanneer je er op let, blijkt het leven voor een groot deel te bestaan uit het maken van keuzes. Probeer je kind hierin te ondersteunen, zonder te veel te sturen. Draag argumenten aan en laat je kind zelf de uiteindelijke afweging maken. Het woord weegschaal past goed: je kind weegt rustig alle voors en tegens af voordat hij of zij een beslissing neemt!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

tekenen in boek

Lief en sociaal

Als alle kinderen in een klas geboren zijn onder het sterrenbeeld weegschaal, zou lesgeven voor de meester of juf een fluitje van een cent worden. Een weegschaal-kind let erop dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Je kind houd van harmonie, heeft een hekel aan ruzie en is lief voor iedereen. Vaak is dit prettig, maar deze karaktertrek kan er ook voor zorgen dat je kind anderen over zijn of haar grenzen laat gaan. Afgesproken met een vriendje om te gaan spelen, maar besluit dat vriendje op het laatste moment met een ander kindje te gaan spelen? Jouw weegschaal-kind zal het laten gebeuren, want aanspreken zou kunnen leiden tot ruzie. In plaats daarvan zal je kindje zich buitengesloten voelen, maar dit verder niet laten merken. Dit geldt ook voor andere problemen die hij ervaart. Het is daarom belangrijk om af en toe te checken of je weegschaal-kind nog goed in z’n vel zit. Wanneer je kind problemen opkropt, kan dit uiteindelijk leiden tot woede uitbarstingen. Dan barst jouw altijd lieve en rustige kind onverwacht bijna uit z’n vel van boosheid. Let er op dat je als dat gebeurt niet meteen ook boos wordt. Zo’n woede uitbarsting is niet prettig, maar er ligt dus vaak een achterliggende oorzaak aan ten grondslag. Probeer te achterhalen wat die oorzaak is, dan zal je kind zich beter voelen.

Weegschaal en school

De meeste weegschaal-kindjes doen het goed op school. Ze zijn aardig tegen klasgenootjes en leergierig als het om leren gaat. Nieuwe dingen leren vinden ze heerlijk. Veel weegschaal-kindjes zijn echte lezers. Met een abonnement bij de plaatselijke bibliotheek kan je ze heel blij maken. Na een drukke week duiken ze in het weekend graag een boek in. Het is hun manier om bij te tanken en te ontspannen. Geef als ouder dan ook de ruimte om even rustig aan te doen. Het is niet nodig om het hele weekend vol te plannen met sociale activiteiten. Na een rustig weekend kan jouw weegschaal-kindje wel weer een week aan waarin op sociaal gebied meer gevraagd wordt. Een activiteit die echt als uitlaatklep kan dienen is schrijven. Volgens de horoscoop zijn kinderen die onder het sterrenbeeld weegschaal geboren worden goede schrijvers. Een dagboek kan voor hen een ideaal middel zijn om te reflecteren op dat wat ze hebben meegemaakt. Leuke cadeautip voor de verjaardag van je weegschaal-kind!

Stimuleer creativiteit

Weegschaal-kindjes zijn op school meestal onopvallend aanwezig, maar dat verandert wanneer het tijd is voor creativiteit. Kijk niet verbaasd op wanneer jouw verlegen kind tijdens de musical in groep 8 opeens een flitsende hoofdrol speelt! Geef je kindje de ruimte om creatief aan de slag te gaan. Knutselen vindt het vaak heerlijk. Ook muziek- of dansles kan een goede optie zijn. Houd daarbij in gedachten dat weegschaal-kindjes over het algemeen geen groepsmensen zijn. De meeste kindjes zullen hierdoor het meeste plezier beleven aan individuele lessen of opdrachten. Aan de andere kant zijn weegschaal-kinderen erg sociaal. Hierdoor floreren sommige kindjes toch in teamverband, zoals als orkestlid of als lid van de voetbalvereniging. Zolang je kind voldoende tijd krijgt om na zo’n gezamenlijke gebeurtenis te ontspannen in z’n eentje, zal het hier veel plezier aan kunnen beleven.

Reageer op artikel:
Kind met sterrenbeeld weegschaal [knap en lief!]
Sluiten