Petra
Petra Opvoeding 10 Mar 2019

Horoscoop: Schorpioen (Scorpio) – kind met eigen wil!

Geboren: 24 oktober t/m 23 november

Wie niet horen wil moet maar voelen! Doet het vriendje van jouw schorpioen-kindje niet wat hij wil? Dan is de kans groot dat je kind op de vuist gaat. Schorpioen-kindjes weten wat ze willen en zijn meestal oersterk. Het kan lastig zijn om ze te leren dat af en toe verliezen hoort bij het leven en dat niet alles altijd gaat zoals zij dat willen!

Denken en doen

Een belangrijke les die je jouw schorpioen-kindje kan meegeven is: eerst denken, dan pas doen. De kans is groot dat jouw kind dit z’n hele leven lastig zal blijven vinden. Schorpioenen zijn impulsief en zijn geen types die eerst even tot 10 tellen voordat ze boos worden. Gelukkig zijn ze vaak ook erg intelligent. Dat kun je gebruiken om toch tot je schorpioen-kindje door te dringen. Leg uit hoe anderen zich voelen als ze worden aangevallen. Je kind zal dat kunnen begrijpen. Door te reflecteren op zijn of haar acties, zal het mogelijk zijn om wat minder impulsief te worden. Toch zullen schorpioenen nooit echt diepe denkers worden. Daar hebben ze simpelweg te weinig geduld voor.

Voed nieuwsgierigheid

Ook in het dagelijks leven is een schorpioen-kindje meer doener dan denker. Spelletjes met veel beweging zijn favoriet, maar ook korte raadsels en puzzels zijn een uitdaging. Zorg dat zulke puzzels niet te lang duren, want dan zal de aandacht al snel verslappen. Een leuke combinatie is een puzzeltocht. Zet een spannende speurtocht uit, met opdrachten en raadsels onderweg. Je schorpioen-kindje zal de tijd van z’n leven hebben! Zo’n speurtocht is ook een geweldig idee voor een kinderfeestje, doordat de tocht op verschillende manieren verschillende kinderen zal aanspreken. Zo zal een weegschaal-kind het heerlijk vinden om de oplossingen van de raadsels te zoeken, terwijl een vriendje met horoscoop maagd het buiten zijn fantastisch vindt. Je eigen schorpioen-kindje zal er in ieder geval ontzettend enthousiast over zijn. Dat kan zich uiten in druk doen en veel bewegen. Gelukkig is daar buiten genoeg ruimte voor! Probeer je kindje dus niet teveel te beperken, maar laat hem of haar zich lekker uitleven.

Schorpioen weet wat hij wil

Kindjes met sterrenbeeld Schorpioen zijn af en toe best lastig op te voeden. Je kan als ouder vinden dat je kind om acht uur op bed moet liggen, maar je kind daarvan overtuigen kan moeilijk zijn. Wanneer jouw schorpioentje in het hoofd heeft dat half negen ook prima is, zal het heel wat overredingskracht kosten om dit te veranderen. Vervelend, want natuurlijk wil je hier helemaal geen strijd over. Die strijd kun je voorkomen door je kind wat ruimte te geven en mee te laten beslissen over sommige zaken. Ga in gesprek met je kind en luister naar zijn of haar argumenten. Misschien kun je een compromis bereiken, door samen te besluiten dat je kind om kwart over acht gaat slapen? Maak hier dan wel een vaste afspraak van, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je iedere avond weer opnieuw in gesprek gaat. Af en toe meeveren zal ervoor zorgen dat je kind zich begrepen en gewaardeerd voelt. De balans moet echter ook weer niet uitslaan naar de andere kant. Als ouder is jouw wil nu eenmaal wet, hoe vervelend je kind dat af en toe ook vindt. Zeker in de puberteit zal dit met een schorpioen-kind de nodige strubbelingen geven. Wees dan consequent, maar geef ook ruimte waar dat kan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

meisje in boom

Emotioneel en gevoelig

Hoewel je schorpioen-kindje heel eigenwijs kan zijn en een eigen wil heeft, is hij of zij onderhuids emotioneel en gevoelig. Schorpioen-kindjes stellen zich niet snel open voor anderen en kunnen daardoor als afstandelijk of koel ervaren worden. Als je door dat pantser heen weet te breken, zal je echter hun gevoelige kant leren kennen. Daarbij voelen kinderen met sterrenbeeld schorpioen ook feilloos aan hoe anderen zich voelen. Kom je terneergeslagen thuis, na een ruzie op het werk? Grote kans dat jouw kindje je al komt troosten nog voordat je hebt verteld hoe je dag was. En hoewel je kind zelf best gesloten is, zal het bij anderen proberen door hun pantser heen te breken. Schorpioentjes blijven vragen stellen, totdat ze de vinger op de zere plek kunnen leggen. Het heeft daarom ook weinig zin om in hun buurt een blij gezicht te trekken, terwijl je helemaal niet blij bent. Daar prikken ze zo door heen!

Schorpioen-kind op school

Schorpioen-kindjes kunnen het ene moment een modelleerling zijn en het volgende moment een ‘student from hell’. Ze werken graag zelfstandig, omdat ze in teamverband snel onenigheid hebben. Daarnaast zijn ze heel geïnteresseerd in de lesstof, zolang de les niet te lang duurt. Hun gedachten dwalen namelijk snel af en dan wordt het ginnegappen met klasgenootjes al snel interessanter dan de les. Op tijd pauze nemen is belangrijk. Lekker buiten spelen zorgt ervoor dat kinderen met horoscoop schorpioen hun energie even kwijt kunnen en hun gedachten kunnen verzetten. Ook als ze ouder worden blijft afleiding in de vorm van beweging en buiten zijn belangrijk. Het is niet voor niets dat veel van hen moeite hebben met kantoorbanen waarbij men de hele dag achter een bureau moet zitten. Met hun sterke persoonlijkheid kunnen schorpioen-kinderen zich ontpoppen als goede leiders. In veel gevallen moeten ze dan eerst wel leren om goed om te gaan met hun impulsiviteit. Als leider is het nu eenmaal niet altijd gewenst om de primaire reactie te laten zien.

Reageer op artikel:
Horoscoop: Schorpioen (Scorpio) – kind met eigen wil!
Sluiten