Petra
Petra Zwanger worden 1 Dec 2015

Kenmerken zwangerschap

Soms ben je als vrouw (samen met je partner) al een tijd bezig om zwanger te worden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je er nog helemaal niet mee bezig bent met je partner, maar het kan altijd gebeuren, ondanks dat je veilig seks hebt. Wanneer je onveilig seksueel gemeenschap hebt gehad is de kans natuurlijk groot dat je zwanger kan worden, maar ook dat is afhankelijk van vele factoren.

Maar hoe merk je nu eigenlijk dat je zwanger bent? Welke kenmerken zijn nu echt typisch waarvan je kan zeggen dat je mogelijk zwanger bent? Hieronder bespreken we deze veel voorkomende kenmerken die er op kunnen wijzen dat je zwanger bent.

Naast de kenmerken zijn er natuurlijk andere manieren om er achter te komen dat je zwanger bent. Zo kan je bijvoorbeeld een zwangerschapstest online bestellen en het zelf testen. Daarnaast kan je ook bloed prikken bij je huisarts om zeker te weten dat je zwanger bent. Hieronder bespreken we de kenmerken en wat je kan doen om te bekijken of je zwanger bent.

Kenmerken van een mogelijke zwangerschap

De kenmerken van een mogelijke zwangerschap zijn eigenlijk heel makkelijk te herkennen. Zelf zal je instinct al zeggen dat er iets niet goed zit en dat er iets meer aan de hand is. Hieronder de kenmerken van een mogelijke zwangerschap.

  • Moe: Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je heel snel moe wordt. Dit kan door de zwangerschapshormonen komen. Natuurlijk hoef je niet meteen bang te zijn dat je zwanger bent wanneer je moe bent, want wie is er nou nooit moe?
  • Misselijk: Misselijkheid in combinatie met hoofdpijn kan erop duiden dat je zwanger bent. Natuurlijk is dit alleen mogelijk als je seksuele gemeenschap hebt gehad, anders niet.
  • Pijnlijke/gevoelige borsten: Pijnlijke en/of gevoelige borsten kan je natuurlijk ook krijgen wanneer je ongesteld bent, maar vaak in combinatie met bovenstaande kenmerken kan er toch echt op duiden dat je zwanger bent.

De eerste weken

De kenmerken in de eerste weken van de zwangerschap zijn eigenlijk heel duidelijk op te merken. Je zal vooral in de vierde week van de zwangerschap merken dat de kenmerken heftig naar voren zullen komen. Je zal gevoelige of pijnlijke borsten krijgen, snel moe worden, misselijk zijn en misschien ook zelfs hoofdpijn krijgen.

De eerste weken van zo’n zwangerschap zijn vaak geen pretje. Vaak komen vrouwen er dus ook pas tijdens deze weken achter dat ze zwanger zijn, aangezien ze merken dat ze ziek zijn en het niet ligt aan een griepje. Vanuit daar gaan heel veel vrouwen dan ook een zwangerschapstest uitvoeren om te bekijken of ze misschien zwanger zijn.

Helaas kan je in de eerste weken weinig doen aan de symptomen die je zal ervaren. Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat je een gezonde leefstijl aanhoud. Dit is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor je baby. Je baby zal zich nu gaan voeden met hetgeen dat jij binnen krijgt in je lichaam.

Wat tips:

  • Stop met roken en met het drinken van alcohol. Hier is echt geen discussie over mogelijk. Neem je verantwoordelijkheid en stop nu met deze zaken. Als je dit niet doet kan het ernstig aflopen voor je baby!
  • Drink voldoende water en eet gezond. Het is ook belangrijk om voldoende te drinken wanneer je merkt dat je diarree hebt of dat je ontzettend veel moet braken. Diarree en braken kunnen er voor zorgen dat je gaat uitdrogen. Dit is ook heel gevaarlijk voor je zwangerschap.

Ben ik dan zwanger als ik deze kenmerken heb?

Hierboven heb je kunnen zien dat er wat kenmerken zijn waaraan je een mogelijke zwangerschap kan herkennen. Het herkennen van deze kenmerken bij jezelf hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je zwanger bent. Wanneer je geen seksueel gemeenschap hebt gehad dan is het natuurlijk niet mogelijk. Zelfs als je seksueel gemeenschap hebt gehad wil dat nog niet zeggen dat je zwanger bent na het herkennen van deze kenmerken. Een zwangerschapstest kan je meer vertellen.

Zwangerschapstest

Wanneer je er zeker van wil zijn dat je zwanger bent dan is er eigenlijk maar een manier om daar achter te komen en dat is door een zwangerschapstest uit te voeren. Natuurlijk kan je ook bloed prikken bij de huisarts of in het ziekenhuis om hier achter te komen, maar de normale manier is om dit via een urine-test te doen.

[wpsm_offerbox button_link=”https://www.ikenmama.nl/bekijk/zwangerschapstest/” button_text=”Direct bestellen” price=”€ 9,65″ title=”Mogelijk zwanger? Doe een zwangerschapstest!” thumb=”https://www.ikenmama.nl/wp-content/uploads/2015/07/zwangerschapstest.jpg” ]

Het enige wat je hoeft te doen is een urine-test te bestellen, deze uit te voeren en te bekijken wat het resultaat is van deze test. In sommige vallen klopt de test niet, vaak omdat deze verkeerd wordt uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om goed naar de gebruiksaanwijzingen te kijken.

[yasr_overall_rating]

Reageer op artikel:
Kenmerken zwangerschap
Sluiten