Honing tijdens zwangerschap

Wanneer je zwanger bent heb je, zoals nu wel bekend bij jou is, vaak last van kwaaltjes en een slechte nachtrust. Naast de kwaaltjes en de slechte nachtrust probeer je steeds meer gezonder te eten en dan is het belangrijk om te bekijken welk voedsel je kan vervangen voor iets wat gezonder is. Zo zijn er veel vrouwen die bij de zwangerschap kristalsuiker willen vervangen in de warme melk of thee of iets anders voor een natuurlijk goedje. Het eerste waar vrouwen dan aan denken is het gebruiken van honing in plaats van suiker. Maar is dit eigenlijk wel een goede vervanging van suiker? Is honing eigenlijk wel veilig om te eten tijdens de zwangerschap? Is honing dan niet schadelijk voor de baby? Dit zijn de meest voorkomende vragen waarop wij hieronder een antwoord zullen geven.

Zwanger en honing

Zoals je weet wordt honing door bijen gemaakt en is het daardoor een natuurlijk goedje. Naast dat het een natuurlijk goedje is is het natuurlijk de ideale vervangen voor suiker en daarnaast ook veel gezonder. Voor veel vrouwen is honing geliefd om bijvoorbeeld met melk en thee te gebruiken om een goede nachtrust te krijgen. Voor volwassenen is honing niet gevaarlijk en kan het dus door iedereen worden gebruikt. Tijdens de zwangerschap is er dus niets op tegen om honing te eten.

Wel is het natuurlijk belangrijk om alles met mate te eten. Zorg er dus ook voor dat je niet volledig met suiker stopt, aangezien suiker alsnog belangrijk is voor het lichaam. Wel is het aangeraden om minder suiker te eten tijdens de zwangerschap en dan is honing dus een goede vervanger.

Is honing helemaal niet gevaarlijk?

Je moet je niet vergissen, ondanks dat honing een natuurlijk goed is kan het namelijk schadelijk zijn voor jonge kinderen. Het is afgeraden om kinderen jonger dan 1 jaar honing te laten eten, omdat de darmen van deze jongeren niet in staat zijn om de mogelijke bacterie in honing af te breken genaamd clostridium. Deze bacterie kan spierverlamming veroorzaken, dus opgepast. Voor de zwangerschap kan honing geen kwaad, omdat de placenta hier tegen beschermd is.

Reageer op artikel:
Honing tijdens zwangerschap
Sluiten