Haar verven tijdens zwangerschap

Of je nu wel of niet zwanger bent, het maakt eigenlijk helemaal niet uit. Je wilt er als vrouw altijd leuk uitzien, niet alleen voor jezelf maar natuurlijk ook voor je partner. En ook tijdens je zwangerschap wil je gewoon laten zien dat je zwangerschap je juist motiveert om er nog mooier uit te zien. Er zijn vrouwen die zich bij de zwangerschap juist niet uitsloven, maar we adviseren je om dat juist wel te doen. Dat geeft je waarschijnlijk een lekker gevoel, ondanks de kwaaltjes die wat minder fijn kunnen aanvoelen.

Bij je zwangerschap moet je niet alleen met jezelf rekening houden, maar ook met je kindje. Wanneer je een ander kleurtje wilt in je haar is het belangrijk om te weten of dit wel mag. Kan dit namelijk niet schadelijk of gevaarlijk zijn voor je baby? Is het eigenlijk wel handig om je haren te verven? Hieronder gaan we daar dieper op in en zullen we je tonen wat wel of niet toegestaan is met betrekking tot de haren verven.

Zwanger en haar verven

Nu je zwanger bent is het belangrijk om eigenlijk alle handelingen te toetsen en af te vragen of het eigenlijk wel is toegestaan om dit te doen. Dit geldt dus ook voor je haren verven tijdens je zwangerschap. Voor zover bekend is het gewoon toegestaan om je haren te verven bij je zwangerschap. Wel moet je rekening houden met het feit dat de haarverf alsnog schadelijke stoffen kan bevatten. Volgens veel artsen en andere specialisten hoeft dit echter niet gevaarlijk te zijn. Wel is het belangrijk om goed navraag te doen bij je verloskundige of dit voor jou toegestaan is. Elke zwangerschap is anders en elke vrouw ook. Vraag het dus voor de zekerheid na.

Schadelijk of gevaarlijk?

Ondanks dat veel specialisten aangeven dat het toegestaan is om je haren te verven is het beterĀ toch wat terughoudender te zijn in het gebruik. De stoffen die namelijk in de verf zitten kunnen als schadelijk of zelfs gevaarlijk worden gezien. Deze stoffen kunnen namelijk ingeademd worden of via het hoofdhuid in je bloedbaan terecht komen. Tegenwoordig wordt er echter niet veel ammoniak in de verf gebruikt, waardoor de kans al kleiner is geworden dat het schadelijk voor je is.

Blonderen niet toegestaan?

Je kunt beter niet je haren blonderen, als hierbij gebruik gemaakt moet worden van waterstofperoxide. Dit stofje is namelijk wel heel gevaarlijk en kan dus schadelijk zijn voor je zwangerschap. Wij raden je aan om dit sowieso te vermijden. Er zijn kappers die zeggen dat een lagere percentage geen kwaad kan, maar dat risico wil je waarschijnlijk niet nemen.

Niet verven tijdens je zwangerschap

Wij geloven erin dat je beter dingen kan vermijden die een risico met zich mee kunnen brengen, aangezien ze niet noodzakelijk zijn. Je haren verven is niet noodzakelijk tijdens je zwangerschap, dit kun je ook na je zwangerschap doen. Datzelfde geldt voor voedsel en andere dingen. Wanneer je dingen kan vermijden dan is het beste om het risico niet te nemen en af te wachten met het te doen.

 

Reageer op artikel:
Haar verven tijdens zwangerschap
Sluiten