Petra
Petra Reviews 3 Aug 2019

Gezond bezig met de sappen van Sap.je [review]

Je kind laten opgroeien is soms best ingewikkeld. Ik ben er af en toe best wel onzeker over, bijvoorbeeld als het gaat om gezond eten. Geef ik mijn kind wel de juiste voeding? Krijgen ze wel genoeg groente en fruit binnen? Er zijn natuurlijk richtlijnen van bijvoorbeeld het Voedingscentrum, maar lukt het altijd wel om me daar helemaal aan te houden? Er zijn van die dagen dat mijn man en ik laat thuis zijn en we toch weer een snelle spaghetti in elkaar draaien, een afhaalmaaltijd eten of een pizza bestellen. Ook lastig: mijn kids zijn niet dol op groente. Gelukkig heb ik daar nu wel een oplossing voor gevonden waar ik heel blij mee ben: de groentesapjes van Sap.je.

Gezonde en lekkere sapjes

Ik geef niet snel op, dus ik zet mijn kids iedere keer gewoon groente voor als ik die heb gekookt. Maar ik werd best moedeloos van dat gedoe aan tafel iedere dag. Tot op een dag een vriendin van mij met een idee kwam. Ze was zelf op internet Sap.je tegengekomen, een website waar je biologisch groentesap kunt kopen. Het leek haar ook wel wat voor ons. Ik zal heel eerlijk zijn: ik werd in eerste instantie niet wild enthousiast van het idee. Als je aan een sapje denkt, dan denk je toch aan een lekker zoet vruchtensapje. Als daar dan opeens allemaal groentes doorheen zitten is het idee meteen een stuk minder aantrekkelijk. Tot ik ook daadwerkelijk zo’n sapje proefde bij mijn vriendin. Het was een hele lekkere ‘slowjuice’ mix van rode vruchten en groenten en het smaakte gewoon erg goed! Ik besloot de proef op de som te nemen en zelf ook eens een aantal van die groentesapjes te bestellen om te kijken wat mijn kinderen hier van zouden vinden.

Wat is een slowjuice sapje nu eigenlijk?

Ik heb voordat ik bestelde wel even op Google gekeken wat slowjuicen nu eigenlijk precies betekent. Ik had nog nooit eerder van dat woord gehoord, maar de term heeft een prominente plek op de website van Sap.je. Met slowjuicen blijkt bedoeld te worden dat alles wat in je sapje zit heel langzaam is uitgeperst. Het wordt gemalen met schroefpersen, een vermaling die te vergelijken is met het kauwen van je kiezen. Waarom slowjuicen zo goed is? Door deze manier van persen worden zaken als smaak, vitamines en mineralen het beste behouden. Of, zoals ik het aan mijn oudste uitgelegd heb: als je die groente en fruit in een gewone, snelle pers doet, dan schrikken de vitamientjes en rennen ze weg.

Wat zijn die sapjes lekker!

Nadat ik mijn bestelling had gedaan kreeg ik vrij snel de doos met sapjes binnen. Bij het openmaken van de doos werd ik wel meteen vrolijk. Geen foute plastic flesjes, maar juist mooie glazen flesjes die tegen elkaar aan rinkelden. En allemaal sapjes in alle kleuren van de regenboog met een hele iconische en kindvriendelijke huisstijl. De interesse van mijn kinderen was gelijk gewekt. Ze wilden gelijk weten wat dat dan wel voor sapjes waren die er in die flesjes zaten. Ik zal bekennen dat ik niet meteen heb gezegd dat er ook groente in deze sapjes zat ? De sapjes worden bevroren geleverd, zodat de vitamines en mineralen goed behouden blijven. Ik ontdooide een van die sapjes en liet ze allebei het sapje Sunny proeven, wat een mix is van allemaal gele en oranje groentes en fruit. Er zit bijvoorbeeld sinaasappel in, maar ook gele biet, gele courgette, wortel, kurkuma en citroen. De kids vonden het erg lekker. Ze wilden eigenlijk gelijk alle smaken wel proberen!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

meisje met tomaten voor de ogen

Sap.je met een goed gevoel

Die sapjes van Sap.je zijn niet alleen lekker, maar ook heel goed voor je lichaam. Je kunt met die sapjes namelijk ook een detoxkuur volgen en voor enkele dagen gaan sapvasten. Ik besloot dat een paar dagen te proberen met mijn man en dat is ons eigenlijk heel erg goed bevallen. Met die sapjes van Sap.je help je er niet alleen maar aan mee dat je jezelf beter gaat voelen. Het bedrijf wil ook een bijdrage leveren aan een beter milieu. Vandaar bijvoorbeeld die glazen flesjes, die gerecycled kunnen worden. Maar ze maken daarbij ook alleen maar gebruik van zonne- en windenergie bij het maken van de sapjes. En alle pulp die overblijft gaat naar een biodynamische boerderij in het Amsterdamse Bos!

Zitten er minpunten aan dit product?

Er zijn ook sapjes bij die mijn kinderen echt (nog) niet lekker vinden. Dat zijn dan met name de sapjes waarin je toch meer de groente proeft dan het fruit. Maar dat geeft niet, want mijn kinderen hebben inmiddels gewoon een aantal favorieten waar ze, als ik kijk naar de richtlijnen van het Voedingscentrum, al genoeg vitamines en mineralen van binnenkrijgen. Een ander klein nadeel: die glazen flesjes zijn mooi en goed voor het milieu, maar ja, wel echt van glas gemaakt dus. Met als gevolg dat er weleens wat breekt tijdens de verzending. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. Daar komt bij: als ik dat laat weten wordt dat gelijk vergoed en heb ik geen extra kosten.

Beoordelingen van andere gebruikers

Anita: “Mijn gezin en ik nemen al meer dan een jaar elke dag een sapje van sap.je en ben daar zeer tevreden over. De sapjes zijn lekker, erg gezond en we voelen ons er goed bij.”

Tiny: “Ik heb ruim drie weken geleden voor het eerst de sapjesbox besteld, en vind alle sapjes even verrukkelijk; ik ben inmiddels een soort van verslaafd aan mijn dagelijkse groente- en fruitshot. Zelfs mijn kids, die geen groente fan zijn, drinken de sapjes zonder klagen. Dus wij zijn heel blij met jullie en gaan vandaag nog opnieuw bestellen.”

Bettina: “Ik heb een 3-daagse detoxkuur via Sapje gedaan. De sapjes waren echt heerlijk! Ook werd je goed begeleid voor, tijdens en na de detox met lekkere recepten.”

Michael: “Super en de kinderen vinden het ook lekker: hebben ze direct hun vitamines binnen!”

Elsbeth: “Misschien even wennen aan de smaak als je nog niet zo vaak sapjes drinkt, maar ik vind ze heerlijk. Ideaal dat ze bevroren zijn en te ontdooien als je zelf geen tijd/zin hebt om een sapje te maken. Netjes op tijd bezorgd, fijn dat je een berichtje krijgt van te voren. Ik ben erg enthousiast en de sapjes zijn lekker en gezond!”

Reageer op artikel:
Gezond bezig met de sappen van Sap.je [review]
Sluiten