Petra
Petra Reviews 3 Feb 2019

De allereerste keer

Het was mijn allereerste keer.. Ik keek er naar uit maar toch stelde ik het moment ook steeds weer uit. Maar ik heb het dan nu eindelijk toch gedaan: ik ben gaan fietsen op een elektrische fiets. En niet op zomaar een fiets, maar op een elektrische moederfiets van Stella. Waarom ik nog nooit eerder op een elektrische fiets ben gestapt? Om twee redenen eigenlijk.

In beweging blijven

De eerste reden was dat ik het altijd een beetje overdreven vond. Als je niet sterk genoeg meer bent om wat voor reden dan ook, dan is zo’n fiets dikke prima natuurlijk. Lang leve de elektrische fiets! Op die manier kom je toch in beweging en kun je genieten van de frisse buitenlucht zonder al te veel inspanningen. Maar voor een sterk en gezond persoon is die ondersteuning toch niet nodig? De tweede reden was dat ik ook wel zag dat steeds meer mensen om mij heen zwichtten voor het elektrische fietsen. Ook jonge fitte mensen… Eigenlijk zo’n beetje al mijn vrienden. Dan zal er toch wel iets magisch aan zijn toch? En als ik zou toegeven aan een klein tochtje, dan moest ik misschien ook wel mee met die ‘hype’ omdat ik niet anders meer wilde.

Geen overbodige luxe

Maar nu is het dan toch zo ver: ik heb het gedaan! Ik heb zojuist voor de allereerste keer in mijn leven gefietst op een elektrische fiets. En ook nog niet eens zomaar een fiets. Nee, ik dacht: “Ik pak het meteen goed aan!” Ik heb gefietst op Stella’s elektrische moederfiets. Dat betekent een extra ruime instap en dat is geen overbodige luxe met die zwangere buik van me. En natuurlijk is het voor straks ook super handig als het kleine ventje geboren is en voor op de fiets mag terwijl mijn peuterdochter achterop zit.

Stevige fiets

De fiets staat ook nog eens mega stevig. Mijn dochter zat al in het zitje achterop toen ik me realiseerde dat ik mijn portemonnee vergeten was. Natuurlijk zei ik tegen haar dat ze rustig moest blijven zitten maar ik kon de fiets eigenlijk gewoon laten staan met haar achterop. Of het ethisch verantwoord is weet ik niet, maar het zweet staat me momenteel al op mijn rug als we allebei onze jassen en schoenen aan hebben. Laat staan als ik haar ook nog eens keer uit en in het zitje had moeten tillen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Stella elektrische mamafiets

Knopjes drukken

Maar goed, vol spanning en dik ingepakt gingen we op pad. Het was koud en het miezerde de hele dag al maar nu leek het even droog te blijven dus het was nu of nooit! Ik stapte op en merkte dat de wind me meteen in zijn greep had. Juist, regen is meestal niet het ergste op de fiets, het is de wind die natuurlijk funest is! Ik vond het eerlijk gezegd een beetje spannend om meteen op de knopjes te drukken maar toen mijn benen begonnen te verzuren moest ik er natuurlijk toch mee aan de slag.

Juiste versnelling

Binnen no-time had ik het systeem onder controle! Het was zelfs super makkelijk, belachelijk dat ik er eerst niet aan durfde te zitten. Al vroeg ik me even af of ons tempo niet al te hoog was:

Ik: “Zie je die koetjes?”
Dochter: “Eh, nee mam..”
Ik: “Ai, ja klopt.. want we zijn er al voorbij!”

Iets minder hard dus maar even om mee te beginnen. Eigenlijk is het alleen maar een kwestie van de fiets in de voor jou juiste versnelling zetten, dus net wat je prettig vind qua trapkracht. En dan kun je de ondersteuning hogen of lager zetten, precies op de hoogte die voor jou het lekkerst gaat.

Kilometers

De verleiding was voor mij groot om de fiets in de hoogste versnelling en in de hoogste ondersteuningsstand te zetten. Maar ja, ik ben dan ook een luie donder. Ondertussen waaide het lekker verder en haalde ik mensen in die met gebogen hoofden tegen de wind in fietsten. Op mijn gewone fiets zou ik waarschijnlijk niet eens vooruit komen maar op deze manier konden wij ongestoord kilometers maken. Nu begreep ik al die jonge fitte mensen met een elektrische fiets ook! Ik zou deze fiets echt veel sneller pakken om even een ommetje te maken.

Zweter

De voordelen ten opzichte van een niet-elektrische fiets waren al duidelijk, maar toen we op onze eindbestemming waren ontdekte ik er nog eentje! Ik ben een snelle zweter. Sorry, dat klinkt niet fris terwijl het eigenlijk heel gezond is. Maar het is dus ook vet onhandig, als ik 2 minuten tegen wind in heb gefietst wil ik daarna eigenlijk al onder de douche. Nu stapte ik na ons eerste elektrische tochtje van de fiets af en voelde ik me nog net zo fris als toen ik opstapte! Nee, wat zeg ik? Ik voelde me zelfs veel frisser door de gezonde buitenlucht die we ingenomen hadden!

Blij met de Stella e-bike

Naast bijna 40 winkels geeft Stella je de mogelijkheid om, geheel vrijblijvend, je nieuwe fiets thuis uit te proberen. Ze komen gewoon bij je langs met fiets en al! Da’s toch fijn? En als je dan je keuze hebt gemaakt kun je kiezen uit ophalen of bezorgen, in beide gevallen wordt de fiets volledig rijklaar overhandigd. Zelfs als je kiest voor accessoires zoals een Bobike zitje, dan wordt deze voor je gemonteerd. De klantgerichtheid van Stella gaat zelfs zo ver dat ze ook bij je thuis kunnen komen met de mobiele werkplaats voor als er onderhoud aan je fiets nodig is. Kijk, en daar word ik nou ontzettend blij van! Je raadt het al: ook ik ben om…

Reageer op artikel:
De allereerste keer
Sluiten