Efteling: ook voor de allerkleinsten een sprookje!

‘Papier hier, papier hier!’ Ja, die leuke prullenbakken zijn er nog steeds. Onlangs mocht ik 2 dagen en een nacht verblijven in de Efteling, waar ik al minstens 15 jaar niet meer was geweest. Het bleek gelukkig nog net zo leuk als vroeger. Samen met mijn moeder, mijn 1-jarige dochtertje en twee oppaskindjes (3 en 5 jaar) hebben we twee dagen lang ons eigen sprookje beleefd!

Klaas Vaak maakt indruk!

Door mijn werk als gastouder kwamen we op onze eerste dag van het verblijf vrij laat aan bij Vakantiepark Efteling Bosrijk. We kregen bij de receptie de sleutels van ons verblijf (6-persoons Dorpshuys). Vanaf het moment van aankomst vielen we van de ene verbazing in de andere. Ons huisje stond aan een heel schattig hofje, op een heerlijk rustige plek. Je verwacht het misschien niet, maar we konden midden op het park genieten van rust, stilte en het gezang van vogeltjes! Ook binnen waren we onder de indruk. De kleintjes zochten meteen alle drie een bed uit en ze wilden uiteraard voordat ze gingen slapen uitgebreid in het mooie bad in de badkamer. Daar bleken we uiteindelijk amper tijd voor te hebben, want buiten stond Klaas Vaak nog de sterren van de hemel te spelen. Toen we de kleintjes uiteindelijk in bed hadden, waren ze zo uitgeput van alle indrukken dat ze de Klaas Vaak-slaapmutsjes niet meer nodig hadden om in slaap te vallen!

http://https://youtu.be/tqyoEA_JEC0

Rondrennen in het Sprookjesbos

Na een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend, hebben we volop genoten van het Sprookjesbos. Het was erg leuk om de sprookjes te zien. Sommige verhalen kenden de kinderen al, en ze vonden het superleuk om te raden welk sprookje werd uitgebeeld. Er waren ook nog sprookjes die ze niet kenden en het was erg leuk om ze daarover te vertellen aan de hand van die prachtige voorstellingen in het Sprookjesbos. Vanwege de leeftijd van de kinderen dachten we vooraf dat we niet verder zouden komen dan dit bos, omdat ze waarschijnlijk nog te jong waren voor de attracties. Er bleken echter allemaal leuke attracties te zijn waar ze al prima in konden. Ze bleken wat dat betreft zelfs dapperder dan ik: ikzelf heb me niet gewaagd in de ronddraaiende theekopjes, want ik werd al misselijk als ik er naar keek…

De Efteling: leuk voor jong en oud!

We vonden het allemaal jammer dat we uiteindelijk toch weer naar huis moesten. Volgens mij hebben we in ons tweedaagse bezoek nog niet de helft van dit leuke park hebben gezien! Je kunt er volgens mij zelfs met gemak een hele vakantie in eigen land aan besteden. Inmiddels zijn we dus weer thuis, maar nagenieten doen we nog steeds. De meiden hebben allemaal een Efteling-dekbedovertrek gekregen, en mijn dochtertje Fien wil alleen nog maar drinken uit haar eigen Efteling-beker! Zelf doe ik trouwens niet voor hen onder: ik drink nu elke avond mijn thee uit mijn eigen Efteling-mok. Sterker nog: ik heb het volgende dagje uit naar het park al weer ingepland. Moest van Fien, hoor; die wil papa graag laten zien hoe leuk het is!;)

Reageer op artikel:
Efteling: ook voor de allerkleinsten een sprookje!
Sluiten