Vier leuke kinderactiviteiten voor het paasweekend

De paasdagen komen er weer aan. Heerlijk wat extra tijd met het hele gezin, genieten van diverse lekkernijen en gewoon het samenzijn met elkaar. Nog op zoek naar leuke activiteiten om te ondernemen met Pasen? Hier vind je vier leuke kinderactiviteiten voor het paasweekend.

1.      Kidsproof gourmetten

Tijdens de feestdagen is van oudsher half Nederland aan het gourmetten. Opa’s, oma’s, mama, papa én natuurlijk de kinderen om een groot gourmetstel en bakken maar. Ontzettend gezellig, dat wel. Toch vinden kinderen het vaak maar lastig om te genieten van het lange stilzitten. Gourmetten is daardoor niet altijd even geschikt. Zeker niet voor zeer jonge kinderen. Toch de ambitie om dit jaar wél het gourmetstel uit de kast te trekken? Dan zijn er genoeg manieren om het een stuk leuker te maken voor de allerkleinsten:

  • Print of koop een XL kleurplaat en gebruik deze als placemat voor je kleintje. Zo heeft hij of zij iets te doen tijdens het eten. Dat zorgt voor veel meer rust aan tafel.
  • Maak bij voorkeur gebruik van een gourmetstel met pannetjes. Hierdoor is het voor je kleintje eenvoudiger om pannenkoeken of een omeletje te maken. Dit zijn vaak dingen die kinderen graag lusten, waardoor zij gewoon lekker mee kunnen eten.
  • Mini hamburgers samenstellen. Laat je kind zelf de hamburger beleggen met verschillende toppings en geef de hamburger van tevoren een andere vorm met een uitsteekvormpje.

2.      Grote chocoladeproeverij

Chocolade paaseieren mogen uiteraard niet ontbreken tijdens het paasweekend. Hoe leuk dat ze ook nog eens in allerlei verschillende smaken verkrijgbaar zijn tegenwoordig. Als je toch een lading paaseieren wilt halen, kun je er direct voor kiezen om heel veel diverse smaken in huis te halen. Stop ze, zonder verpakking, in een grote kom en laat iedereen in het gezin om de beurt een eitje pakken en vervolgens de smaak raden. Begin met de wat simpelere eitjes zoals melk, puur en witte chocolade, maar bouw het steeds meer op met de wat complexere smaken. Degene die de meeste paaseieren weet te raden, wint.

3.      Zelf paaseieren versieren

Zelf paaseieren versieren

In vrijwel ieder gezin met jonge kinderen is er een eierzoektocht gaande tijdens Pasen. Nu kun je deze eieren kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar je kunt er ook voor kiezen om de eieren zelf te versieren. Een activiteit die voor jong en oud leuk is.

Een keer iets anders dan een eierzoektocht? Nodig dan vriendjes, vriendinnetjes en nichtjes en neefjes uit om samen eieren te beschilderen en maak er een wedstrijd onderling van. De ouders en grootouders zullen als jury fungeren en het mooiste ei uitkiezen. De winnaar wordt uiteraard beloond met een leuke prijs.

4.      Samen de keuken in voor het paasontbijt

Kinderen vinden het fantastisch om te helpen in de keuken. Meestal is hier echter geen tijd voor. Met Pasen wel! Maak hier slim gebruik van door samen met de kinderen te koken en te bakken en zo een fantastisch paasontbijt te creëren. Denk bijvoorbeeld aan lekkere koekjes, cupcakes, zelfgemaakte broodjes, bananenbrood, enzovoorts. Dat wordt smullen.

Reageer op artikel:
Vier leuke kinderactiviteiten voor het paasweekend
Sluiten