10 leuke YouTube-kanalen om je kleuter mee bezig te houden

Je kent het vast wel: je hebt eigenlijk dingen te doen, maar je kleuter is thuis en moet beziggehouden worden. Dan is het fijn als je hem of haar even voor een scherm kunt zetten om naar een programma of video te kijken. Op tv is natuurlijk educatie en entertainment voor kleuters te vinden, maar lang niet altijd. Dat terwijl je er op internet altijd bij kunt, wanneer je maar wilt. Bijvoorbeeld op YouTube, waar een schat aan leuke filmpjes voor kleuters te vinden zijn die je kunt aanzetten om je kind bezig te houden. En het fijne, ook met het goedkoopste internet en tv abonnement kun je vaak nog gewoon soepel YouTuben! We bespreken tien leuke YouTube-kanalen waarmee je je kleuter bezig kunt houden.

Juf Roos

Juf Roos neemt kleuters mee op vrolijke avonturen waarin ze samen met haar buurjongen Gijs bekende kinderliedjes zingt en dansjes doet. Ze leren over kleuren, vormen en cijfers terwijl ze genieten van vermakelijke verhalen en liedjes. Met levendige animaties en herkenbare personages biedt dit kanaal een interactieve en educatieve ervaring voor kleuters.

Zappelin

Het officiële YouTube-kanaal van Zappelin biedt een verscheidenheid aan Nederlandstalige content voor kleuters. Van populaire kinderprogramma’s zoals Buurman en Buurman en Dribbel tot educatieve filmpjes en liedjes. Kortom, een mooie mix van entertainment en educatie. Kleuters kunnen met Zappelin genieten van hun favoriete personages en tegelijkertijd nieuwe dingen leren.

Kleuteruniversiteit

Het kanaal van Kleuteruniversiteit biedt educatieve filmpjes en activiteiten voor kleuters. Ze delen leuke knutselideeën, spelletjes en thematische lessen die perfect zijn voor het leren en ontdekken op jonge leeftijd. Op dit kanaal kan je kind ook samen met jou interactieve activiteiten doen en zo spelenderwijs nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Beestenbrigade

Beestenbrigade is een leuk en leerzaam kanaal waar kleuters alles kunnen leren over dieren. Met afleveringen over verschillende dieren, zoals leeuwen, giraffen en pinguïns, worden kleuters op een speelse manier geïntroduceerd in de dierenwereld. De filmpjes bevatten informatieve feiten, leuke animaties en interactieve quizzen.

Koekeloere

In Koekeloere beleven Moffel en Piertje spannende avonturen. Ze verkennen verschillende thema’s, zoals de seizoenen, vriendschap en emoties. De afleveringen van deze educatieve serie combineren humor en leerzame elementen om kleuters te vermaken en te inspireren en helpen om de verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid van je kind te stimuleren.

Kinderen voor Kinderen

Het YouTube-kanaal van het natuurlijk welbekende Kinderen voor Kinderen biedt kleuters uiteraard een verzameling vrolijke en pakkende liedjes. De nummers hebben aansprekende teksten en melodieën die kinderen aanspreken. Ze behandelen verschillende onderwerpen, zoals vriendschap, feestjes en opgroeien. Daarom blijft Kinderen voor Kinderen een leuke en muzikale ervaring voor jonge kijkers.

De Boterhamshow

De Boterhamshow is een interactieve talkshow voor kleuters en wordt gepresenteerd door Pepijn Gunneweg. Op dit kanaal kunnen kleuters genieten van grappige sketches, muzikale optredens en interessante gasten. De show biedt een mix van entertainment en educatie, waarbij kinderen worden aangemoedigd om mee te doen en actief deel te nemen aan de show.

Het Zandkasteel

Het Zandkasteel neemt kleuters mee op avontuur met Sassa, Toto en Koning Koos. Ze verkennen verschillende onderwerpen zoals vriendschap, familie en de wereld om hen heen. De afleveringen bevatten leerzame verhalen en liedjes die de nieuwsgierigheid van kleuters stimuleren en tegelijkertijd helpen bij het ontwikkelen van basisvaardigheden.

Studio 100 TV

Studio 100 TV is het officiële YouTube-kanaal van het bekende entertainmentbedrijf voor kinderen Studio 100. Het kanaal biedt afleveringen en clips van populaire shows zoals K3, Bumba en Maya de Bij. Kleuters kunnen genieten van vrolijke muziek, avonturen en kleurrijke personages die hen vermaken en inspireren.

Ernst, Bobbie en de Rest

Ernst en Bobbie zijn twee vrolijke, van tv bekende typetjes die kleuters meenemen op grappige avonturen. Met hun interactieve shows en liedjes zorgen ze voor een leuke en energieke sfeer. Kleuters kunnen genieten van de humor en creatieve verhalen van Ernst en Bobbie, terwijl ze tegelijkertijd worden gestimuleerd om actief deel te nemen aan de filmpjes.

Deze kanalen bieden kleuters een mix van entertainment, educatie en interactie. Zo kan je kind genieten en leren op een leuke en toegankelijke manier. Of het nu op de tablet, de televisie of de smartphone van mama is!

Reageer op artikel:
10 leuke YouTube-kanalen om je kleuter mee bezig te houden
Sluiten