Petra
Petra Blog 19 Dec 2011

Een bevalling hoeft niet altijd pijn te doen

Ik ben Maaike en getrouwd met Gerrit. We hadden al een dochter van bijna 3 en nu was ik dus zwanger van de tweede. De zwangerschap ging op zich aardig, alleen zat ik niet echt op een roze wolk. Ik vind zwanger zijn nou niet echt een pretje, de eerste periode erg misselijk en toen dat over was kreeg ik heel erg last van maagzuur. 

Dit had ik bij de eerste ook ik zat op het maximale van het aantal rennies per dag.

Op 13 maart was ik uitgerekend. Maar 3 weken voor de uitgerekende datum voelde ik de baby opeens bijna niet meer. In het ziekenhuis is er een hartfilmpje gemaakt en werd er een echo gemaakt. Hierop zagen ze dat het een lang kind was en dus maar heel weinig ruimte had om te bewegen. Ik had het idee dat het misschien wel eerder zou komen omdat het zo lang was maar nee hoor hij kwam pas 6 dagen na de uitgerekende datum.

Op 19 maart zijn we ‘s ochtends eerst nog boodschappen gaan doen. Toen we tussen de middag thuis kwamen en ik een boterham ging smeren voor de oudste kreeg ik weeën, hoewel ik eerst nog dacht dat het harde buiken waren omdat ik daar al 4 weken last van had. Om 14 uur werd het toch wel wat heftiger en had ik toch wel het idee dat het begonnen was.

Mijn vader gebeld zodat de oudste Amy naar hem toe kon. Om 16 uur de verloskundige gebeld die met een half uurtje op de stoep stond. Ze zei dat ik 3 cm ontsluiting had waar ik helemaal blij van werd want het was dus echt begonnen. De verloskundige ging weg maar ze was de deur nog niet uit of de weeën werden erg heftig. Nog niet echt pijnlijk maar wel snel achter elkaar.

Weer de verloskundige gebeld maar die was met een bevalling bezig. Ze stond toch met een half uurtje weer voor de deur en de kraamzorg moest gebeld worden. Ondertussen was het 18.15 en toen ze weer voelde had ik 8 cm ontsluiting. Om 18.30 arriveerde de kraamverzorgster en ik kon nog steeds gezellig kletsen en vond het allemaal reuze meevallen.

Om 19 uur mocht ik mee persen en na 19 minuten persen werd om 19.19 onze mooie zoon Mees geboren. Ik vond het echt een super bevalling waarbij ik maar heel weinig pijn heb gehad en helemaal geen hechting. Ik zou het zo nog een keer doen maar we houden het er maar bij 2.

Kortom, een bevalling hoeft niet altijd heel veel pijn te doen.

Groetjes van Maaike

Reageer op artikel:
Een bevalling hoeft niet altijd pijn te doen
Sluiten