Petra
Petra Blog 19 Dec 2011

Scherven brengen geluk, ons verhaal

Ik was op 18 oktober 2004 uitgerekend. Op 21 oktober om 2:00 uur voelde ik een soort van ballonnetje knappen in m’n buik en ging automatisch naar de wc. Toen ik in de keuken liep stroomde het vruchtwater als een waterval eruit. Joepie dacht ik, nu komt de baby. 

Voor de zekerheid toch maar even de verloskundige gebeld. Ze stelde voor om lekker te douchen en een lekker nestje te maken. Zij zou dan om een uur of 8 wel even kijken hoe ver ik zou zijn.
Ik lekker onder de douche en een nestje gemaakt in bed. Richard, mijn man en ook helemaal gelukkig, ging zich gauw nog even scheren, want als er vandaag visite komt…

Ik zat goed en wel in bed toen de weeën begonnen. Het was toen 2:30 uur. De weeën begonnen om de 3 minuten. Om 3:30 uur waren ze al om de 2 minuten. Richard heeft met de verloskundige gebeld en ze kwam direct. Ik had om 4:00 uur al 6 cm ontsluiting (en dat voor een eerste kindje).

Voor de bevalling hadden wij onze slaapkamer vernieuwd en een nieuwe lamp met goed licht opgehangen want je weet maar nooit!!

Om 5:00 uur begonnen de persweeën al en het hoofdje was soms al te zien, toen opeens het bolletje van de lamp kapot sprong! Alles zat onder het glas. De verloskundige heeft met een pincet de glasscherfjes nog uit mijn onderkantje moeten halen. De doeken zaten ook vol met glas en de baby stond op het punt om eraan te komen!

Richard was snel een lamp en de stofzuiger beneder gaan halen. Al stofzuigend bleef hij maar roepen: rustig ademhalen!! Om 5:28 uur is Sanne geboren. Gezond en wel.

Het enige wat ik er aan over heb gehouden zijn 3 littekens op m’n onderkantje. Van de lampenwinkel, een grote zweedse winkelketen, hebben we wel een grote bos roze tulpen, 2 knuffels en een kadobon gekregen, wat we heel erg leuk vonden. De verloskundige zal deze bevalling niet zo snel vergeten.

Zo zie maar weer, scherven brengen geluk!

Reageer op artikel:
Scherven brengen geluk, ons verhaal
Sluiten