Petra
Petra Zwangerschap 4 Aug 2018

De perfecte houthaard voor een gezin

Houthaarden worden geleverd in alle soorten en maten. Welke kachel past precies bij jouw gezin of woonsituatie? Kies je bijvoorbeeld voor een houthaard of een elektrische haard?Vooral bij een gezin met jonge kinderen is de keuze van een kachel een hele opgave. Je wilt graag gezelligheid maar je wilt niet dat je kinderen de handjes verbranden aan de haard.  In de zoektocht naar de perfecte houthaard ben je vast het begrip lift- of draaideur tegengekomen. Maar wat is het verschil tussen die twee en wat zijn de voor- en nadelen?

Liftdeurhaarden

Zoals je misschien al wel vermoedt is een liftdeurhaard een haard met een deur die omhoog kan worden ‘gelift’. Dit is in de vorm van een glazen schuifdeur. Deze kun je omhoog bewegen, zodat het glas uit het zicht verdwijnt. Je kunt de liftdeur in allerlei standen gebruiken. Halfopen, helemaal open of helemaal dicht. Je bepaalt volledig zelf het vuurbeeld. Wil je bijvoorbeeld volledig zicht op de dansende vlammen? Dan zet je de deur helemaal open. Kies je ervoor om de deur helemaal dicht te doen? Dan zorg je voor een verhoogd rendement! Zo kun je het beste van beide werelden combineren.

Duurzamer stoken met houthaard

Tegenwoordig zijn de meeste houthaarden voorzien van de nieuwste technieken. Liftdeurhouthaarden zijn hierop geen uitzondering. Zo zorgen de nieuwste modellen voor een optimale verbranding en een hoog rendement. Zo hoef je minder hout te stoken en kan de haard toch een hoog vermogen bereiken.

Veilig en makkelijk in gebruik

Het schoonmaken van een liftdeurhaardruit gaat vele malen gemakkelijker dan bij andere soorten deuren. Je schuift de ruit omhoog en maakt deze schoon. Gemakkelijker kan bijna niet! Het omhoogschuiven van de ruit verschilt per haard. Bij sommige haarden wordt er standaard een handschoen meegeleverd waarmee je de ruit omhoogschuift. Bij andere haarden wordt er bijvoorbeeld een soort tang meegeleverd waarmee u de haard omhoogschuift. Dit zorgt er tevens ook voor dat de haard veilig in gebruik is. Deze haard is daarom geschikt voor gezinnen met jonge kinderen maar ook ouderen hebben hier gemak van.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

haardenexpert haard keuken

Draaideurhaarden

Een draaideurhaard is een haard waarbij de deur al draaiend open gaat. Dit kan op allerlei manieren worden toegepast. Bij een draaideurhaard kun je niet zelf beslissen op wat voor stand je de deur zet. Je kunt namelijk alleen maar stoken met een gesloten ruit. Het voordeel hiervan is dat je altijd een hoog rendement haalt uit de kachel. Dus efficiënter stoken!

Ook de draaideurhaarden zijn voorzien van alle nieuwste technieken. Minder hout stoken en meer vermogen creëren staat hierbij voorop. Draaideurhaarden zijn ook gemakkelijk in onderhoud. Je draait de deur open en maakt vervolgens de ruit schoon.

Veilig en kindvriendelijk

Haarden met een draaideur zijn meestal kindvriendelijk in gebruik. Dit omdat dankzij de nieuwste technieken de handvatten meestal niet heet worden en daarom makkelijk te gebruiken zijn. Maar let altijd op dat je jouw kind(eren) niet alleen bij een kachel laat! Twijfel je nog over welke elektrische haard of houthaard het beste bij jouw situatie of stijl past? Vraag dan een haardenexpert om advies.

Reageer op artikel:
De perfecte houthaard voor een gezin
Sluiten