Babykamer inrichten in Scandinavische stijl

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent is om het klaarmaken en inrichten van de babykamer. Eerder schreven we al een artikel over diverse ideeën en inspiratie voor de inrichting van de babykamer. In dit artikel lichten we een bijzondere trend uit: de Scandinavische trend voor de babykamer. Wanneer we kijken naar inrichtingen is de Scandinavische stijl vandaag de dag niet meer weg te denken uit het huis. Het fijne aan deze inrichting voor de babykamer is dat het niet alleen hip is, maar dat het ook nog eens een rustige basis geeft voor je kindje. Scandinavische stijl betekent namelijk rust, lichte kleuren en blank hout.

Comfort en functionaliteit bij Scandinavische stijl

Bij de Scandinavische stijl staan comfort en functionaliteit voorop. Laat dat nou van harte welkom zijn in een babykamer waar je kindje goed moet kunnen slapen. Hierbij is er aandacht voor detail zonder gebruik te maken van drukke prints of felle kleuren. Een rustige basis staat centraal: dat betekent het gebruik van lichte en koele kleuren zoals lichtblauw, mintgroen, wit, grijs of lichtgroen. Verf bijvoorbeeld één muur in de babykamer mintblauw en laat de overige muren wit of kies voor een mooi behang met een hele subtiele zwart wit print met kleine stipjes of leuke boompjes! In het Scandinavisch design zien we ook vaak geometrische prints terug zoals driehoekjes en streepjes.

Natuurlijke materialen voor meubels

Wanneer je de rustige basis af hebt is het tijd voor de volgende stap: meubels in Scandinavische stijl. Kies hierbij voor meubels die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals hout. Ga niet voor donker eikenhout maar juist voor een frisse, lichte kleur. Je kunt er ook nog voor kiezen om een mooi houten ledikant te verven in een rustige pastelkleur. Hiermee creëer je direct meer warmte in de ruimte vol koele kleuren. Ook kun je gewoon gaan voor licht hout in meubels die strak en functioneel zijn vormgegeven. Het fijne van het feit dat functionaliteit voorop staat is dat de meubels vaak zo zijn gemaakt dat je bijvoorbeeld snel je spullen uit een kast kunt pakken of gemakkelijk een stapel kleertjes op kunt bergen. Met een kleine is dat erg welkom.

Leuke accessoires voor je babykamer

De basis met de meubels is inmiddels af: kijk vervolgens of je leuke Scandinavische accessoires en details kunt toevoegen. Dit kan van alles zijn: kies bijvoorbeeld voor een leuke letterslinger met de naam van je kindje of een letterbord met een pakkende spreuk. Let er ook op dat de gordijnen goed passen wat betreft kleur, maar kies wel altijd voor verduisterende gordijnen zodat je baby lekker in het donker kan slapen. Voeg bijvoorbeeld ook een lekker wollig kleed toe, plak wolkenstickers op de muur en hang een paar mooie schilderijen of vintage schoolplaten op. Zorg dat je niet te veel spullen in de kamer plaatst waardoor het te druk kan worden. Minimalisme staat voorop bij een Scandinavische inrichting.

Toch meer kleur in je babykamer?

Een Scandinavische babykamer betekent vooral het gebruik van veel zwart, grijs en wit. Wanneer je echter toch voor wat meer kleur wilt gaan is het aan te raden om te kiezen voor pastelkleuren zoals heel lichtroze, heel lichtgeel of een mooie perzikkleur. Je kunt bijvoorbeeld een mooie rozenkelim of een vintage kleed op de vloer leggen, kiezen voor gekleurde vlaggetjes, een kleurrijk lampensnoer ophangen, gekleurde kussens in de schommelstoel en meer. Wanneer je ervoor zorgt dat de basis rustig blijft (geen felle kleuren!) met weinig spullen zul je zien dat je al een heel eind komt.

Een Scandinavische babykamer is allesbehalve saai, ondanks dat er veel gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren. Wanneer je in Zweden een mooie cabin of een houten huis binnenstapt voel je al gelijk de warmte en de knusheid door het gebruik van de vele natuurlijke materialen en lichte kleuren. Precies dat effect kun je zelf creëren door van je babykamer een Scandinavische kamer te maken. Neem lekker de tijd om tijdens je zwangerschap leuke spulletjes te verzamelen en je babykamer compleet te maken. Heb jij nog tips voor een Scandinavische babykamer? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Babykamer inrichten in Scandinavische stijl
Sluiten