Petra
Petra Zwangerschap 12 May 2020

Buitenspeelgoed 2 jaar: 14x leuk speelgoed voor buiten

Je peuter wordt steeds nieuwsgieriger naar de wereld om hem heen. Hij doet niets liever dan de hele dag klauteren, rennen en ontdekken. Toch kan het lastig zijn om goed speelgoed voor je peuter te vinden. Buitenspeelgoed is voor 2 jaar of jonger vaak niet geschikt. Het is nog te moeilijk, of ronduit gevaarlijk. Maar met deze 14 tips gaat het je zeker lukken om leuk buitenspeelgoed voor je peuter van 2 jaar te vinden!  

1. Meegroeistep

Een step met een wiel voor en een wiel achter is meestal nog te moeilijk voor je peuter, omdat het bewaren van het evenwicht nog lastig is. De Playtive Junior 4-1 is dan een mooi alternatief, want deze groeit gewoon mee met je kind. Hierdoor kan je peuter al vanaf ongeveer 1,5 jaar gebruik maken van de step, in dat geval met zijwieltjes en een zadel. Als je kind wat beter balans kan houden kan het zadel eraf. Wedden dat deze step jarenlang het favoriete buitenspeelgoed van je kind zal zijn?

buitenspeelgoed 2 jaar meegroeistep

2. Speelhuis als buitenspeelgoed

Kinderen vinden het vaak prettig om een eigen plekje te hebben. Creeer zo’n plekje in de tuin met een speelhuis, zoals dat van Smoby. Dit is een heel stabiel, dus veilig huisje. Tegelijkertijd is het spannend en uitdagend buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar. Een ideale plek voor fantasiespel, die ook nog eens de motoriek stimuleert!

buitenspeelgoed 2 jaar speelhuis

3. Lekker in het ballenbad!

Het is speelgoed voor 2 jaar dat al jaren in de top 10 staat: de ballenbak. Geef toe; droomde je hier zelf toen je klein was ook niet van? Dit ballenbad van FisherPrice is een fantastisch verjaardagscadeau. Blaas het bad in de vorm van een locomotief op en vul hem met de ballen. Het materiaal is geschikt voor zowel buiten als binnen, dus op dagen met minder goed weer is er nog steeds alle ruimte voor pret!

buitenspeelgoed 2 jaar ballenbad

4. Water- en zandtafel

Water en zand; dat is een combinatie waar (bijna) iedere peuter blij van wordt. Zet deze watertafel van Little Tikes buiten naast de zandbak en je kind zal er uren zoet mee zijn. Dit speelgoed is buiten leuk voor 2 jaar en ouder. Extra leuk is de waterpomp die er in zit, waardoor er continu een fontein stroomt. Met behulp van de buizen kan je kind zelf een eigen fontein ontwerpen. Een echte uitdaging!

buitenspeelgoed 2 jaar water en zandtafel

5. Lekker glijden!

Heb jij ook zo’n kleine dare devil, die het liefst van de hoogste glijbanen af zou glijden? Geef hem dan ruimte om eerst even te oefenen op een kleiner exemplaar. Deze eerste glijbaan van Little Tikes is een fijne start. Met een hoogte van 120 centimeter is de glijbaan niet te hoog, maar toch uitdagend genoeg voor je peuter. Nog een pluspunt: na gebruik kun je de glijbaan zo inklappen en opbergen. Scheelt weer ruimte. Zeker het aanschaffen waard dus!

Buitenspeelgoed 2 jaar glijbaan

6. Duurzaam fietsen

Op zoek naar duurzaam? Deze 2-in-1 loopfiets van 2Cycle gaat gegarandeerd jaren mee. In eerste instantie als driewieler, maar als je kind wat groter wordt bouw je de driewieler zo om tot loopfiets. Dit maakt het fantastisch leuk buitenspeelgoed voor een kind van 2 jaar, maar ook voor iets jongere en oudere kinderen. Een aanrader om nu aan te schaffen dus!

Buitenspeelgoed 2jaar loopfiets

7. De schommelwip

Is het een wip, of is het een schommel. Nee, het is een schommelwip! Is jouw peuter ook gek op bewegend speelgoed? Maak je kind dan nu blij met deze Walvis Wip van Little Tikes! Op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 2 jaar als buitenspeelgoed? Zoek dan niet verder, want deze schommelwip heeft het allemaal. Beweging, oefenen van motoriek, alleen spelen maar ook samen; het blijft leuk!

Buitenspeelgoed 2 jaar wip

8. Skippybal

Nog zulk leuk buitenspeelgoed waarbij bewegen voorop staat: de skippybal. De skippybal is al tientallen jaren favoriet bij veel kinderen en de kans is groot dat dat bij jouw peuter niet anders is! Extra leuk is dat deze skippybal niet de vorm heeft van een bal, maar van een knuffelkoe. Speelgoed voor buiten voor je kind van 2 jaar ziet er niet vaak zo schattig uit!

buitenspeelgoed 2 jaar skippybal

9. Speelgoed tractor als buitenspeelgoed

Wordt jouw kind ook altijd enthousiast van alles wat met de boerderij te maken heeft? Een speelgoed tractor voor een kind van 2 jaar is in dat geval een aanrader. En niet alleen voor jongens. Ook als buitenspeelgoed voor een meisje van 2 jaar kan dit een schot in de roos zijn. Zo’n tractor is namelijk een stuk makkelijker in evenwicht te houden dan bijvoorbeeld een fiets. Hierdoor rijdt je kind er waarschijnlijk direct op weg. Met aanhangwagen erbij wordt het nog leuker, want dan kan je kind ook nog van alles vervoeren. Schaf dan bijvoorbeeld de tractor met aanhanger van Rolly Toys John Deere aan. Leuk detail: de motorkap kan open!

Buitenspeelgoed 2 jaar tractor

10. Klim- en speeltoestel

Hebben jullie een redelijk grote tuin? Overweeg dan zeker de aanschaf van wat groter speelgoed, zoals het verstop, glijd, en klim toestel van Little Tikes. Je kind kan hier naar hartenlust veilig op spelen, klimmen en glijden. Ook verstoppertje spelen lukt prima. Bang dat je kind zich gaat vervelen hoef je met dit toestel dus niet te zijn!

Buitenspeelgoed 2 jaar klim en speeltoestel

11. Samen zitten in de tuin

Ken je dat? Je kind klimt op een tuinstoel en kukelt er vervolgens zo mee om. De oplossing om dit te voorkomen is gelukkig simpel: zorg ervoor dat je kind een eigen plek heeft om te zitten.  Het is handig wanneer het speelgoed voor je kind van 2 jaar zowel buiten als binnen gebruikt kan worden. Dat lukt zeker met dit Disney Minnie kuipstoeltje. Zo zit je kind overal lekker!

Buitenspeelgoed 2 jaar kinderstoel

12. Zandbak: gouwe ouwe

De zandbak blijft leuk speelgoed, voor kinderen van alle leeftijden. In eerste instantie is het zand natuurlijk vooral interessant om in je mond te stoppen. Maar als speelgoed voor buiten is het vanaf ongeveer 2 jaar echt ideaal. Doe nostalgisch en schaf zo’n ouderwetse schelp aan. Inclusief zand, dus daar heb je eerst geen omkijken meer naar!

Buitenspeelgoed 2 jaar zandbak

13. Kasteelglijbaan

Stiekem is groter natuurlijk vaak beter. Pak het daarom goed aan en schaf deze geweldige kasteelglijbaan van Chicco aan voor je kind. De glijlengte van 140 centimeter zal een nieuwe uitdaging betekenen voor je peuter. Ook de hoogte van 200 centimeter is flink, maar veiligheid staat bij deze bekende speelgoedmerk natuurlijk altijd voorop. Glijden maar!

Buitenspeelgoed 2 jaar kasteelglijbaan

14. Door de tunnel!

Iets minder ruimte in de tuin? Geen nood, want ook op andere manieren kun je een fijne speelplek creëren. Met deze kruiptunnel bijvoorbeeld, die je na gebruik gewoon weer kunt inklappen en opbergen. Avontuurlijk voor je kind, handig voor de ouders!

Buitenspeelgoed 2 jaar kruiptunnel

Heb jij nog leuke aanvullingen voor buitenspeelgoed voor een 2-jarige? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Buitenspeelgoed 2 jaar: 14x leuk speelgoed voor buiten
Sluiten