Petra
Petra Wonen 6 May 2020

Zo kom je thuis heerlijk tot rust

Door de corona-crisis moeten we veel missen. Je kunt niet meer even lekker een dagje naar de sauna of welness. Je kunt niet meer gezellig met vriendinnen een hapje eten in een restaurantje. Je kunt niet meer naar het zwembad, naar de sportschool of naar yoga. Thuis ontspannen is een veel grotere uitdaging dan gedacht, zeker als je kinderen hebt. Toch kun je ook thuis lekker tot rust komen. Met deze 5 tips bijvoorbeeld!

Tip 1. Zorg voor rust in de badkamer

De badkamer is dé plek om even tot rust te komen. Zorg dan ook dat de badkamer een rustige en opgeruimde omgeving is. Laat je kinderen eraan wennen dat je af en toe even in je eentje in de badkamer bent, zodat je de tijd hebt om bijvoorbeeld te douchen of in bad te gaan. Kinderen boven de 6 jaar kunnen prima een halfuurtje zichzelf vermaken. Zijn jouw kinderen nog jonger? Dan vraag je gewoon je partner of iemand anders om even op te passen terwijl jij jezelf opsluit in de badkamer.

Tip 2. Koop een sauna

Er zijn niet veel mensen die een eigen sauna hebben. Best zonde, want met een eigen sauna kun je er zo vaak van genieten als je wilt! Een privé sauna is meestal zo’n 2 meter breed en 2 meter lang, dus die past in de meeste kamers. Je kunt kiezen voor een gewone sauna, maar ook infraroodsauna’s zijn heel geschikt om gewoon in huis te hebben. De sauna biedt je de gelegenheid om alleen of met meerdere mensen heerlijk te ontspannen in de warmte. Kijk bij een goede saunaspecialist voor advies op maat.

Thuis tot rust komen sauna

Tip 3. Kies een zwembad

Een stukje zwemmen is enorm ontspannend. Je wordt er heerlijk moe van en tegelijkertijd train je alle spiergroepen. Een zwembad in de tuin is daarom een hele goede optie. Er zijn tegenwoordig hele mooie en praktische zwembaden te koop, die je in de herfst kunt afbreken en in het voorjaar kunt opbouwen. Door te kiezen voor een groot zwembad met filter kun jij ongestoord je baantjes trekken en blijf je een sportieve moeder. Het zwembad is natuurlijk ook erg leuk voor je kinderen als die al wat groter zijn!

Tip 4. Geniet extra van je tuin

De tuin is voor veel mensen een plek om van te genieten. Dus maak jij ook je tuin een aantrekkelijke plaats om je te ontspannen. Wied het onkruid, maai het gras, knap je tuinmeubels op. Heb je een balkon? Maak het schoon, zet er gezellige planten neer en ga voor een comfortabele loungestoel. Zo maak je je tuin of balkon een plek waar je echt heerlijk kunt ontspannen zodra het weer een beetje meewerkt.

Tip 5. Zoek een rustgevende hobby

Lang niet alle hobbies zijn even rustgevend. Misschien denk jij dat je je lekker ontspant van Nerflixen, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die TV kijken veel minder ontspannen dan mensen die zich bezighouden met andere hobbies. Dat komt omdat TV (of computer, tablet of telefoon) zorgt voor snelle beelden, waarbij je bovendien je ogen steeds moet focussen. Daarom is het lezen van een boek, het maken van een leuk borduurwerkje, het knutselen met papier of het fröbelen met een naaimachine een betere hobby om te ontspannen.

Tot rust komen kun je op verschillende manieren doen. Misschien kom jij het beste tot rust als je ’s avonds met een goed glas wijn op de bank zit. Maar het kan ook dat je behoefte hebt aan wat meer rustmomenten. Met deze 5 praktische tips kom jij ook thuis heerlijk aan je rust toe.

Reageer op artikel:
Zo kom je thuis heerlijk tot rust
Sluiten