Petra
Petra Zwangerschap 14 May 2020

15x leuk speelgoed voor een meisje van 4 jaar

Wat voor speelgoed een meisje van 4 jaar leuk vindt? Tja, dat hangt voor een groot deel af van het karakter van je kind. Een kind dat het liefste buiten speelt, doe je vast meer plezier met een bal dan met een pop. En sommige kinderen zijn gek op knutselen, maar vinden fietsen nog wel eng. Gelukkig zijn er ook cadeaus die bij de meeste vierjarige meiden zeker in de smaak zullen vallen. Met deze 15 tips moet het lukken om het ideale cadeau te vinden voor een meisje van 4 jaar!

1. Fantasiespel

Op zoek naar meisjes speelgoed voor 4 jaar of net wat ouder of jonger? Meiden en jongens van deze leeftijd hebben vaak een grote fantasie. En dan vinden ze het imiteren van hun ouders ook nog eens heel leuk. Een duurzaam houten speelsetje om doktertje of timmerman te spelen is dan een aanrader. Deze houten speelset van Playtive Junior is daar een prachtig voorbeeld van.

Meisje speelgoed 4 jaar fantasiespel

2. Een nieuwe fiets

Veel kinderen leren rond hun vierde jaar te fietsen. Vaak eerst nog met zijwieltjes, maar na veel oefenen gaat het vast ook heel goed zonder. Een mooie fiets zal helpen bij het oefenen! Wanneer je een versie koopt met zijwieltjes, kan deze mooi meegroeien met je kind. Schaf bijvoorbeeld deze schattige Disney Frozen kinderfiets aan. Wanneer je kindje zelfstandig kan fietsen haal je de zijwielen eraf, en kan ze zo nog een jaar op deze fiets rondfietsen.

meisje speelgoed 4 jaar kinderfiets

3. Speelhuisje

Ook een speelhuisje past prima bij het fantasiespel van je kind. Speelhuizen zijn er in allerlei soorten en maten. Een indianentent, een brandweerkazerne of deze leuke dierenkliniek van stevig polyester; wat gaat het worden? Als je rekening houdt met de interesses van je kind, kan je met deze aanschaf eigenlijk niet de mist ingaan!

meisje speelgoed 4 jaar speelhuisje

4. Speelmat

Kan jouw kindje ook nooit stil zitten? Koop dan een leuke speelmat voor haar, zoals deze kleurrijke versie van Ikea. Uitgeklapt biedt het alle ruimte om veilig de gekste capriolen uit te halen. En is je kind klaar met spelen? Dan vouw je de mat weer in en berg je ‘m makkelijk weer op.

meisje speelgoed 4 jaar speelmat

5. Skippybal

Bij het kopen van speelgoed voor 4 jaar, voor meisje of jongen, is het handig om er rekening mee te houden dat de motoriek nog in ontwikkeling is. Schaf daarom speelgoed aan waarmee die motorische vaardigheden goed geoefend kan worden. Dat oefenen niet saai hoeft te zijn bewijst de skippybal. Zittend op deze bal van VDM leert je kind haar evenwicht te bewaren en steeds hoger te springen. Leuk voor buiten, maar als je genoeg ruimte binnen hebt kan het ook fantastisch binnenspeelgoed zijn!

meisje speelgoed 4 jaar skippybal

6. Trekbal

Dit is voor vele ouders een stukje jeugdsentiment: de trekbal. Voor een vierjarige is dit ideaal speelgoed. Het is spannend om die bal op je af te zien komen, maar tegelijkertijd loop je niet het risico om de bal tegen je gezicht te krijgen. Iets wat een kind op deze leeftijd nog regelmatig voor elkaar krijgt, omdat die motoriek nog niet helemaal is ontwikkeld. Zo’n trekbal is veilig in gebruik en kan uren speelplezier geven!

meisje speelgoed 4 jaar trekbal

7. Rolschaatsen

Als je dochter oudere kinderen voorbij ziet schieten op skeelers, is de kans groot dat ze uitroept dat ze dat ook wil. Skeelers zijn alleen voor een vierjarige nog best lastig. Daarom kun je beter eerst een paar leuke rolschaatsen geven, zoals deze stevige van het bekende skeelermerk Nijdam. Daarop is het makkelijker om evenwicht te bewaren. En ze zien er ook nog eens hartstikke leuk uit!

Meisje speelgoed 4 jaar rolschaatsen

8. Step en skateboard

Een step of skateboard zal bij je kind in de smaak vallen, maar nog beter is natuurlijk een step én een skateboard! Afwisseling is altijd fijn en dat lukt bij deze combo zeker. De kans is groot dat je vierjarige het liefst oefent op de step, omdat ze daar nog houvast heeft aan het stuur. Maar als je kind een beetje een dare devil is, is deze Fizz step een mooie uitdaging!

Meisje speelgoed 4 jaar step en skateboard

9. Textielstiften

Is jouw 4-jarige een echte knutselaar? Dan zijn de knutselspullen vast niet aan te slepen! Leuk voor de afwisseling: niet kleuren op papier, maar op textiel met deze textielstiften van Creativ Company. Zo kan je kind met eigen kunst op de kleding lopen. Ideaal speelgoed voor meisjes van 4 jaar!

Meisje speelgoed 4 jaar textielstiften

10. Aquabeads

Was jij vroeger zelf ook zo gek op strijkkralen? Het nadeel was alleen dat je altijd moest wachten tot papa of mama tijd had om de kralen vast te strijken. Van dat nadeel hebben kinderen tegenwoordig geen last meer, want met Aquabeads kunnen ze alles van A tot Z zelf. De kralen worden vastgeplakt met water, waardoor je geen heet strijkijzer meer nodig hebt!

Meisje speelgoed 4 jaar aquabeds

11. Play-doh Starter

Wat vindt (bijna) iedere kleuter leuk om te doen? Juist, kleien! Met deze leuke startersset van Play-doh heb je direct een leuke collectie klei en gereedschap bij elkaar. Haal de klei uit het handige opbergtasje en ga aan de slag met de vormpjes en het plastic mesje. Garantie voor uren speelplezier!

Meisje speelgoed 4 jaar Play-doh starter

12. Koken in de kinderkeuken

Vind je kind het interessant om jou te zien koken? Dan vindt ze het vast ook heel leuk om jou mee te helpen in de keuken. Alleen is dat niet altijd even praktisch. Deze kinderkeuken van Theo Klein is dan een handige vervanger. Laat je kind lekker aan kokkerellen met de kookpan en soeplepel, terwijl jij ondertussen ongestoord de echte maaltijd op tafel zet!

Meisje speelgoed 4 jaar buitenkeuken

13. Springen op de trampoline

Nog zulk ideaal speelgoed voor een 4 jarig meisje: een trampoline. Wanneer je een beetje ruimte over hebt in de tuin, is de aanschaf hiervan echt een aanrader. Ga voor veilig en kies een model dat je in de grond kunt bouwen. Let er ook op dat de trampoline een stevige beschermende rand heeft. Zo kan je kind veilig springen. Deze inground trampoline van Etan Hi-Flyer is dan een goede keus.

Meisje speelgoed 4 jaar trampoline

14. Buitenspelen met dobbelstenen

Een 4-jarige kan meestal nog niet zo goed tegen haar verlies. Toch is het goed om hier alvast mee te oefenen. Doe regelmatig een spelletje. Dit kan ook buiten. Schaf bijvoorbeeld deze leuke dobbelstenen aan die weerbestendig zijn. Zo kun je ook in de tuin een leuk spelletje dobbelen en is het een leuke manier om je kind te laten oefenen met tellen en getallen.

meisje speelgoed 4 jaar dobbelstenen
https://www.speelgoeddirect.nl/outdoor-play-garden-dobbelen.html

15. Muziek maken op de piano

Is je kind de nieuwe Beethoven? Of houdt ze gewoon heel veel van muziek? Dan is deze elektrische piano van Bontempi een fantastisch cadeau. Voor je het weet speelt je kind ‘Poesje mauw’, terwijl ze meezingt in de microfoon die wordt meegeleverd. Laat het concert maar beginnen!

Meisje speelgoed 4 jaar piano

Reageer op artikel:
15x leuk speelgoed voor een meisje van 4 jaar
Sluiten