Petra
Petra Wonen 10 May 2022

5x Wanddecoratie ideeën voor de babykamer

Jouw baby verdient natuurlijk het aller mooiste kamertje. Daarbij kan wanddecoratie niet ontbreken! Decoratie aan de muur zorgt voor een gezellige sfeer. Het is bovendien de beste manier om een persoonlijke touch toe te voegen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder staan 5 leuke wanddecoratie ideeën voor de babykamer op een rijtje.

1. Decoratieve ladder tegen de wand

Decoratieve ladder tegen de wand

Je kunt een decoratieve ladder heel leuk gebruiken als wanddecoratie. Gebruik het als kledingrek of versier het met een lichtsnoer. Zolang jouw kindje nog niet rondkruipt in de kamer, kun je de ladder los tegen de muur plaatsen. Een andere (en veiligere) optie is om de ladder vast te maken aan de muur. Verwijder eventueel de onderste trede zodat jouw baby of dreumes er niet zomaar op kan klimmen.

2. Creatieve fotomuur

Creatieve fotomuur

Met persoonlijke foto’s aan de muur zit je altijd goed. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het afdrukken van foto’s. Laat jouw favoriete beelden afdrukken als poster, met een matte afwerking of in een extra groot formaat. Het is leuk om hier zelf een creatieve fotomuur mee te creëren. Lijst alle foto’s in en maak een mooie collage opstelling. Twee grote afgedrukte foto’s met daarboven drie kleintjes werkt bijvoorbeeld heel goed.

3. Wandplanken met decoratie

Wandplanken met decoratie

Wandplanken zijn de ideale basis voor wanddecoratie. Je kunt hier allerlei accessoires bovenop zetten. Van knuffels en speelgoed tot een leuke ingelijste poster zoals een fotocollage. Het voordeel van een fotocollage is dat je veel verschillende afbeeldingen kunt verwerken in één lijst. Wil je de collage niet inlijsten? Laat het dan afdrukken op een materiaal zoals acrylglas of forex. Deze fotocollages kun je gewoon op de wandplank zetten en tegen de muur laten leunen. Al is het natuurlijk ook mooi om ze op te hangen.

4. Wolken lampje aan de muur

Wolken lampje aan de muur

Vlakbij het bedje kun je de wand versieren met een mooie wandlamp. Deze wanddecoratie is zowel functioneel als decoratief! Kies voor een wandlamp met een leuke vorm. Denk aan een wolkje, ster of maan. Zodra jouw baby ouder is, kan deze lamp worden gebruikt als nachtlampje naast het peuterbed.

5. Vlaggetjes als wanddecoratie

Vlaggetjes als wanddecoratie

Hou je wel van een creatief project? Maak dan zelf een vlaggenlijn voor in de babykamer. Dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met vilten vlaggetjes, met papier, stof of zelfs met afgedrukte foto’s. Voor zo’n fotoslinger is het leuk om polaroid foto’s te gebruiken. Geen polaroidcamera in huis? Laat jouw favoriete foto’s dan afdrukken als retro prints. Dit geeft hetzelfde effect.

Reageer op artikel:
5x Wanddecoratie ideeën voor de babykamer
Sluiten