Petra
Petra Lifestyle 13 Jul 2023

Zo creëer je een Jungle thema voor de slaapkamer van je kinderen

Vinden je kinderen leeuwen, tijgers, luipaarden en alles wat met de jungle te maken heeft erg interessant? Maak hun favoriete verhalen tot leven door hun slaapkamer om te toveren in een jungle thema. Op die manier kunnen ze zich helemaal inleven en kunnen jullie ook praten over bedreigde dieren en natuurbescherming. Wees niet bang om felle kleuren en patronen te gebruiken bij het decoreren van de kamer in een jungle stijl. Hoe meer verschillende dingen samenkomen, hoe leuker! Je zou al een begin kunnen maken met behang van tropische bladeren en een vloerkleed van Volero om een ontspannen sfeer te creëren. Hier zijn de belangrijkste dingen die je nodig hebt om te beginnen.

Een rieten daybed

Niets past zo goed bij behang met bladeren als meubels van riet. Je kunt een saai bedframe vervangen door een rieten daybed. Dit is ook een geweldige optie voor peuters die van een ledikant naar een bed overstappen, omdat het bed laag bij de grond staat. Gebruik bijvoorbeeld een schuimmatras, maar je kunt het ook vervangen door een standaard eenpersoons matras.

Dekbedovertrek met dieren patronen

Met al die felle kleuren in de kamer is het slim om te zoeken naar een dekbedovertrek met wat rustigere kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dekbedovertrek met print met bedreigde en zeldzame dieren. Het leuke is dat er omkeerbare dekbedovertrekken zijn, dus je kunt gemakkelijk de uitstraling van de kamer veranderen.

Zelfklevend stoffen behang

Breng de levendige sfeer van een tropisch jungle thema tot leven met een gedurfde accentmuur. Kies voor een ontwerp met bladeren die perfect bij het thema passen. Het beste is dat dit behang verwijderbaar is, wat betekent dat je de kamer gemakkelijk kunt veranderen wanneer de kinderen vragen om een compleet nieuwe inrichting.

Zelfklevend stoffen behang

Een rond jute vloerkleed

Maak de speelruimte compleet met een klassiek jute vloerkleed. Een met de hand geweven kleed is gemaakt van duurzaam geoogste jute en past perfect bij het jungle thema. Het mooie van dit duurzame kleed is dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan de veranderende smaak van je kinderen en er geweldig uitziet in een kust-, boho- of minimalistische ruimte.

Bijpassend speelgoed en knuffels

Bij het inrichten van een slaapkamer in jungle thema kun je op zoek gaan naar speelgoed dat ook als decoratie kan dienen. Denk bijvoorbeeld aan knuffeldieren zoals een python, welke een van de grootste slangen ter wereld is die voorkomt in Zuid- en Zuidoost-Azië. Je kunt natuurlijk samen met je kinderen kijken welke dieren ze leuk vinden om vervolgens een aantal knuffels te kopen die bij hun passen. Er zijn nog veel meer manieren om een jungle thema te creëren. Wees creatief en houd rekening met de wensen van je kinderen voor het beste eindresultaat!

Reageer op artikel:
Zo creëer je een Jungle thema voor de slaapkamer van je kinderen
Sluiten