Petra
Petra Wonen 9 May 2022

Kom tot rust in je eigen tuin

Of je nou zwanger bent of kleine kinderen rond hebt lopen – je kunt altijd wel een ontspannen momentje voor jezelf gebruiken. In deze snelle wereld schiet rust er nou eenmaal vaak bij in. Tijd om daar verandering in te brengen! Gun jezelf die welverdiende me-time en kom helemaal tot rust in je eigen tuin aan de hand van de onderstaande tips.

Tip 1. Creëer voldoende privacy

Om echt te kunnen ontspannen in je eigen tuin, is het belangrijk om voldoende privacy te hebben. Het is niet zo fijn als je je altijd bekeken voelt door de buren of vanaf elk plekje in de tuin recht in de (misschien wat chaotische) woonkamer kunt kijken. Zorg er daarom voor dat je een goede schutting hebt en verschillende hoekjes creëert. Maak gebruik van hoge planten, bomen en struiken. Maak eventueel een afscheiding van bamboe in de tuin of maak een knusse hoek onder een overkapping.

Tip 2. Maak een yoga hoekje

Ben je dol op yoga of doe je regelmatig een meditatie? Maak hier dan een apart hoekje voor in je achtertuin. Het is fijn als deze plek niet vol staat met allerlei kinderspeelgoed. Zo kun je echt goed tot rust komen. Het hoeft niet veel ruimte in te nemen. Zolang er maar plaats is voor een yogamat of een meditatiekussen.

Tip 3. Schaf een ligbed aan

Schaf een ligbed aan

Comfortabele tuinmeubelen mogen niet ontbreken. Een paar fijne stoelen of een luxe loungeset is natuurlijk al heerlijk, maar met een ligbed krijg je pas echt dat ontspannen gevoel. Alsof je even op vakantie bent! Pak er een lekker drankje bij, een goed boek of een podcast. Het is tijd om de beentjes omhoog te doen en ongestoord te genieten. Er zijn opvouwbare ligbedden verkrijgbaar die je gemakkelijk kunt opbergen, maar ook extra luxe ligbedden met bijpassende kussens en zelfs een luifel tegen de felle zon.

Tip 4. Zorg voor rustgevende geluiden

Je kunt je beter afsluiten voor de drukke buitenwereld als er rustgevende geluiden aanwezig zijn. Deze geluiden kun je zelf creëren met een fonteintje, een windgong of hoog gras dat ritselt in de wind.

Tip 5. Koop een spa of buitensauna

Is er nog ruimte en budget over? Overweeg dan om een sauna of een spa in de tuin te plaatsen. Hiermee creëer je een privé wellness waar je op ieder gewenst moment gebruik van kunt maken. Hier zullen jouw vrienden vast ook blij mee zijn!

Tip 6. Hang sfeervolle verlichting op

Hang sfeervolle verlichting op

Breng tot slot nog wat meer sfeer in de tuin met buitenverlichting. Een lichtsnoer, kleine lampionnetjes of een aantal hanglampen in de boom zijn perfect voor een rustgevende look.

Reageer op artikel:
Kom tot rust in je eigen tuin
Sluiten