Petra
Petra Wonen 20 Jun 2023

Hoe maak je je vloer veilig schoon voor je kinderen?

Iedereen weet dat een schoon huis zonder ziektekiemen essentieel is voor een goede gezondheid. Iedereen begrijpt echter niet hoeveel moeite het kost om een ​​huis 24 uur per dag schoon te houden. Er is geen enkele moeder wie zou zeggen dat ze het gemakkelijk vindt om het huis schoon te houden met rondkruipende of rondsluipende peuters. Je weet zeker niet wanneer en waar deze schattige engeltjes toeslaan. Het hele huis is hun speeltuin en zich verstoppen op moeilijk bereikbare plaatsen is hun spel. De meesten van ons maken zich zorgen als we onze kleintjes over de vloer zien kruipen en speelgoed en andere dingen in hun mond stoppen. Eerlijk gezegd is het zorgelijk om kinderen zo te zien, want je duurzame gietvloer ligt vaak vol met ziektekiemen die je niet kunt zien. Voorkom problemen met je kinderen met de volgende tips! 

Veilige schoonmaakproducten 

Als je schoonmaakmiddelen koopt, doe je er goed aan om aan de veiligheid van je kinderen te denken. Als het gaat om het veilig houden van de vloer, moet je letterlijk de beste vloerreiniger gebruiken, maar dan een die veilig is in de buurt van de kinderen. Kinderen gaan zeker kruipen en een reiniger die is doordrenkt met sterke chemicaliën kan ze uiteindelijk op de een of andere manier pijn doen. Lees de samenstelling van welke reiniger je ook koopt, lees de instructies en beslis dan. Blijf uit de buurt van merken die de samenstelling van hun producten verbergen. Zorg er ook voor dat je een product koopt dat is goedgekeurd en gecertificeerd en op de juiste manier desinfecteert. Zorg er bovendien voor dat je het ontsmettingsmiddel gedurende de aangegeven inwerktijd op de vloer laat zitten. 

Veilige schoonmaakproducten

Biologische schoonmaakmiddelen

Er zijn producten die bestaan ​​uit een organisch mengsel dat wordt gewonnen uit natuurlijke elementen. Dergelijke producten kunnen zacht zijn voor de vloer en veilig voor je kinderen terwijl ze aan het spelen zijn. Een andere manier is om schoonmaakproducten voor het huis te kopen waarvan wordt beweerd dat ze veilig zijn voor gebruik in de buurt van kinderen. Dergelijke producten zijn misschien wat duurder dan de normale, maar ze zijn zeker niet belangrijker. Kies ook een reiniger die niet erg sterk ruikt. Dergelijke producten kunnen zijn samengesteld uit agressieve chemicaliën en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby.

Schoenen uitdoen 

Volgens experts zijn schoenen verantwoordelijk voor het binnenbrengen van allerlei ziektekiemen in huis, waaronder mogelijk bacteriën of virussen. Daarom is het zeer belangrijk om de schoenen op een veilige plaats buiten het bereik van kinderen te bewaren. Van peuters is bekend dat ze door het huis waggelen en uiteindelijk op je schoenen kauwen en als de vloer vervuild raakt, kunnen ze ziektekiemen op hun handen oppikken en vervolgens dezelfde vingers in hun mond stoppen. Daar gaat al je veiligheid! Daarom is het erg belangrijk dat iedereen zijn schoenen uitdoet zodra hij het huis binnenkomt en deze in een kast of op een andere veilige plaats opbergt. 

Reageer op artikel:
Hoe maak je je vloer veilig schoon voor je kinderen?
Sluiten