Petra
Petra Gezondheid baby 18 Jun 2016

Polydactylie drijft Chinese ouders tot wanhoop

Een wanhopig koppel uit China heeft in de media om hulp gevraagd, nadat hun baby met 15 vingers en 16 tenen werd geboren. De baby heeft last van polydactylie. Dit is een ziekte waarbij een baby met meerdere vingers of tenen wordt geboren.

Volgens de ouders werden er op de scans geen aanwijzingen gevonden dat de baby met meer dan 10 vingers en 10 tenen ter wereld zou komen. Toch heeft de baby, met de bijnaam HongHong, polydactylie: het kindje heeft in totaal 31 vingers en tenen.

Wanhopige ouders

De medische aandoening komt bij ongeveer 1 op de duizend baby’s voor, maar vaak in een beperkte mate. Deze baby heeft een extreme vorm van polydactylie. De moeder van HongHong heeft ook last van de aandoening. Zelf heeft ze aan iedere hand één extra vinger en aan iedere voet een extra teen.

De moeder was bang dat haar kindje ook zou worden belast met de ziekte en heeft daarom extra onderzoeken laten doen. Ze heeft zelfs een 4D-scan laten doen na 20 weken zwangerschap. Keer op keer werd aangegeven dat de baby geen afwijkingen zou hebben. Dokters staan dan ook voor een raadsel en weten niet hoe het kindje toch met polydactylie werd geboren.

De ouders zijn wanhopig, omdat de baby moet worden geholpen. De operatie is alleen ontzettend moeilijk en kost erg veel geld. Geld dat het arme gezin uit China niet kan betalen. In de media vraagt het gezin dan ook om hulp, om zo de operatiekosten wel te kunnen betalen.

Reageer op artikel:
Polydactylie drijft Chinese ouders tot wanhoop
Sluiten