Zwemmen met baby

Je baby moet in het begin aan eigenlijk alles wennen en na een tijdje is hij of zij dat ook. Als de baby wat ouder is kan je steeds meer dingen doen met de baby, zo ook zwemmen. Wat is er nu leuker dan je baby zien te genieten in het water en ook nog eens spelletjes kunnen spelen? Niet alleen vind je baby deze ervaring geweldig, maar geniet er ook nog eens volop van.

Wanneer kan je zwemmen met de baby?

In het algemeen is de regel dat je met je baby al vanaf 3 maanden kan gaan zwemmen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je baby op dit moment niet gezond is of ziekjes is. Het is dan belangrijk om dit na te vragen bij je huisarts of bij een consultatiebureau. Die kunnen precies aangeven of je baby kan gaan zwemmen of niet. Daarnaast is het afgeraden om te gaan zwemmen wanneer je baby net inentingen heeft gehad. Het is ook altijd verstandig om de regels van het zwembad door te nemen, aangezien zij ook regels voor kinderen hebben opgenomen.

Spelletjes in het water

Als je dan besluit om met de baby te gaan zwemmen en je de baby bezig wil zien, dan is het natuurlijk leuk om wat spelletjes te verzinnen. Je baby zal er zeker van genieten. Zo kan je je baby laten dobberen in een zwemband. Je zal zien dat je baby de beentjes zal bewegen. Dit is niet alleen leuk voor de baby, maar het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de spieren. Dit raden wij dan ook aan om te doen bij het zwemmen.

Daarnaast zijn er nog andere spelletjes. Als je baby al kan zitten kan je bijvoorbeeld een gietertje geven. Je baby zal dan water scheppen en gieten, ook iets wat ze heel leuk vinden en heel fascinerend. Je moet niet vergeten dat dit allemaal nieuw is voor je baby, dus alles wat ze nu leren is heel leuk en spannend voor ze.

Hoe lang zwemmen?

Voordat je besluit om echt te gaan zwemmen met de baby is het natuurlijk verstandig om te oefenen in een badje thuis. Het is dan belangrijk om je baby te laten wennen aan het water. Maar wanneer je echt besluit om naar een zwembad te gaan is het verstandig om de baby natuurlijk niet te lang in het water te laten. Het is namelijk een behoorlijk intense oefening voor je baby. We raden je dan ook aan om je baby niet langer dan 30 minuten in het water te laten dobberen. Langer dan een half uur zorgt er ook voor dat je baby het koud krijgt. Daarnaast is het verstandig om voor het eten te gaan zwemmen, anders krijg je een hele andere luier dan normaal.

Reageer op artikel:
Zwemmen met baby
Sluiten