Petra
Petra Ben ik zwanger? 23 Nov 2014

Zwanger zonder zwangerschapssymptomen?

Het kan zijn dat je zwanger bent maar geen last hebt van de eerste zwangerschapssymptomen. Als je over tijd bent kan het zijn dat je je af gaat vragen of je misschien zwanger bent. Maar ook voor die tijd kan je lichaam al aangeven dat je zwanger bent, maar dat hoeft lang niet altijd te gebeuren. Het kan zijn dat een glas wijn niet meer goed smaakt of dat je misselijk wordt na het eten van bijvoorbeeld friet. Dit kan er op wijzen dat er bevruchting plaats heeft gevonden. Je lichaam geeft hierdoor aan dat je zwanger bent, dit komt doordat er na de bevruchting veel verandert in je lichaam. De hormoonhuishouding wordt op zijn kop gezet. Dat zorgt voor veel effecten. Je kunt hierdoor misselijk zijn, je borsten kunnen gevoelig zijn en je kunt sneller moe zijn. Veel vrouwen hebben ook pijn in de onderbuik of ze hebben hoofdpijn. Je kunt vaker naar de wc moeten en je kunt emotioneel zijn. Je moet zomaar huilen en je bent geïrriteerd om de minste situaties. Het zou dan wel eens kunnen zijn dat je zwanger bent. Let hier goed op en als je zekerheid wil kun je altijd een test doen. De symptomen worden meestal ervaringen in de eerste 12 weken van de zwangerschap. Vanaf 13 weken zwangerschap breekt er meestal een rustiger tijd aan. Maar het kan ook zijn dat je zwanger bent zonder symptomen. Dit kan vreemd zijn, maar je hoeft niet altijd last te hebben van de symptomen. De een zal af en toe hoofdpijn hebben, maar wanneer je dat vaker hebt, zal je niet meteen denken aan een zwangerschap. Daarom is het voor iedereen anders wat je ervaart tijdens een zwangerschap.

Wel of niet zwanger?

Als je van de symptomen van de zwangerschap last hebt, dan kun je snel een test doen en weet je ook waar je aan toe bent. Maar wanneer je nauwelijks of geen last hebt van de symptomen, dan weet je ook niet dat je zwanger bent. Mocht je misschien bezig zijn om zwanger te worden en wil je weten of je zwanger bent, dan kun je altijd een test doen. Ook wanneer je (nog) geen last hebt van de symptomen kun je zwanger zijn. De test kan altijd een uitkomst bieden. Daarom is het goed dat je deze een in huis haalt wanneer je zwanger wilt worden. En wees niet verbaasd als je na het doen van een test al zomaar een week of 8 zwanger blijkt te zijn! Vanaf een week of 12 nemen de zwangerschapssymptomen vaak tijdelijk af. Dit verklaart waardoor er vrouwen zijn die pas met een week of 18 of zelfs nog later in de zwangerschap merken dat ze zwanger zijn.

Geen last van de symptomen bij zwangerschap?

Het kan zijn dat je zwanger wil worden maar dat je niets merkt van de symptomen. Toch hoeft dat niets te betekenen, het kan namelijk toch zijn dat je zwanger bent. Let er daarom goed op en zorg dat je af en toe een test doet om te kijken of je misschien toch zwanger bent. Het kan namelijk best zijn dat jij de eerste weken gemakkelijker doorkomt dan anderen en niet moe bent. Houd je lichaam daarom altijd goed in de gaten wanneer je zwanger wil worden, misschien merk je het zelf wel op en anders merk je het na een paar maanden wanneer je buik gaat groeien.

Reageer op artikel:
Zwanger zonder zwangerschapssymptomen?
Sluiten