Zo eten je kinderen iedere dag voldoende groente en fruit

Eten jouw kinderen niet graag groente en fruit? Ze zijn niet de enige. Want veel kinderen houden nou eenmaal niet zo van de smaak. Daarom komt het helaas regelmatig voor dat ze te weinig vitamine C binnenkrijgen. Dat is een belangrijk vitamine voor de mens en draagt onder andere bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem. Verder helpt het onder andere bij de aanmaak van botten en is het belangrijk voor de huid. Kortom, het eten van voldoende vitamine C is absoluut van belang. Met deze slimme tips krijg jij het voor elkaar!

Verdeel de groente- en fruitconsumptie over de hele dag

Als je kind niet zo van groente houdt is het overweldigend om in één keer de complete hoeveelheid gepresenteerd te krijgen. Verspreid in plaats daarvan de totale consumptie over meerdere porties. In Nederland is het gebruikelijk om alleen tijdens het avondeten groente te eten. Dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je groente en fruit eet.

Groente op brood voor een goede start

Begin daarom al bij het ontbijt direct met het maken van een goede start. Een paar plakjes komkommer of tomaat op brood is al een mooie eerste stap. Kies vooral voor groentes die je kinderen lekker vinden. Het heeft namelijk op de lange termijn niet veel zin om ze te dwingen om allerlei dingen te eten die ze niet lusten. Op den duur wordt de aversie alleen maar grotere en ben je nog verder van huis.

Een bakje groente of fruit als gezonde snack

Een bakje groente of fruit als gezonde snack

Een schaaltje groente of fruit is een gezonde snack tijdens schoolwerk, televisiekijken of gamen. Zet het gewoon naast je kind neer. Kleine wortels, snoeptomaatjes en komkommers vallen in de smaak. Fruit kan uiteraard ook, denk bijvoorbeeld aan druiven, kersen of aardbeien.

Deze heerlijke sappen zijn een bron van vitamine C

Kinderen houden vaak meer van fruit dan van groente. Het is nou eenmaal zoeter en dat valt in de smaak. Desondanks eten lang niet alle kinderen en volwassenen voldoende fruit. Opvallend genoeg is het wel mogelijk om te veel fruit te eten. In die zin dat je hierdoor veel suiker binnenkrijgt. Over het algemeen lukt dat bijna niet wanneer je vruchten eet. Maar met het drinken van vruchtensap gaat het veel sneller. Om aan je vitamine C te komen kies je daarom beter voor groentesappen. Op www.happyjuicy.nl staan heerlijke smaken die ook nog eens gemaakt zijn van biologische ingrediënten. Sappen geven je de gelegenheid om meer variatie aan te brengen waardoor je eenvoudiger voldoet aan de voedingsadviezen.

Reageer op artikel:
Zo eten je kinderen iedere dag voldoende groente en fruit
Sluiten